Férfi vízi: itt van az új kapitány első kerete és stábja!

Vágólapra másolva!
2016.12.31. 13:27
null
Megvan Märcz Tamás stábja és első kerete (Fotó: Földi Imre)
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte első hivatalos keretét. A szakvezető 20 játékost hívott be a szolnoki összetartásra.

 

A leköszönt Benedek Tibor utódja, a hivatalosan január 1-jén hivatalba lépő Märcz a megnevezett 20 pólós mellett a szakmai stábját is kihirdette, a tervek szerint január 5–8. között Szolnokon kezdik el a közös munkát.

Ami a stáb összetételét illeti: az új kapitány munkáját Gerendás György és Németh Zsolt segíti edzőként, az orvosi szerepet továbbra is dr. Gábor Antal tölti be, illetve marad Illés Roland (gyúró) is a válogatott mellett.

MI LETT A RIÓI 13-MAL?
A riói 13-as keretéből Nagy Viktor, Decker Attila, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Vámos Márton és Manhercz Krisztián kapott ezúttal meghívót. Az olimpia után Kis Gábor és Szivós Márton lemondta a válogatottságot, míg klasszisunk, Varga Dénes még gondolkozik azon, hogy – ha legalábbis egy időre – lemondja a szereplést a nemzeti csapatban. Decker Ádám, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert és Varga Dániel könnyen lehet, hogy csak „pihenőt kapott”, és a következő összetartásnál már az új kapitány rendelkezésére áll.

„Nagyon kevés lehetősége van a válogatottnak az összetartásokra a bajnoki szezon végéig, ez a január eleje az egyik ilyen időszak, amit mindenképpen meg kell ragadni, hiszen legközelebb csak a februári Volvo-kupán tudunk találkozni, amelyen gyakorlatilag azonnal meccseket játszunk. Nyitottabb és egy kicsit bővebb keretet állítottam össze, mint amit eredetileg terveztem, figyelembe vettem klub- és játékosérdekeket is. Szerettem volna kicsit elszeparálni a csapatot, ezért megyünk most Szolnokra. Csütörtök este érkeznek a program szerint a játékosok. Pénteken és szombaton napi két vízi edzés, vasárnap délelőtt egy edzés lesz. A péntek esti edzésünk a sajtó előtt nyilvános lesz” – mondta a Magyar Vízilabda-szövetség honlapjának Märcz.

„Vannak fontos játékosok, akik hiányoznak a mostani keretből, legtöbbjükkel beszéltem. Remélem, a jövőben számíthatok a részvételükre! A jövőben Gerendás György és Németh Zsolt segíti a munkámat az edzői stábban. Mindkettőjükkel játékoskoromban dolgoztam együtt, kiváló szakemberek, és azt gondolom, nagyon jó csapatot alkotunk majd! Mint ahogy korábban is, doktor Gábor Antal marad a csapat orvosa, és Illés Roland lesz a gyúró. Továbbra is az a legfontosabb cél, hogy az idei budapesti világbajnokságra a lehető legerősebb kerettel szerepeljünk majd. Azt gondolom, ez felejthetetlen sportélmény lehet minden játékosnak, aki majd részt vehet ezen, és minden áldozatot érdemes meghozni érte” – fogalmazott Märcz Tamás.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (DVSE), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Kovács Gábor, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Zalánki Gergő (OSC), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő (Eger), Fülöp Bence, Jansik Dávid, Mezei Tamás, Vámos Márton (Szolnok), Kovács Péter, Török Béla (BVSC), Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás (Szeged), Tóth Márton (FTC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik