H. K. 2020.07.14 21:09 Frissítve: 2020.07.14 21:19

Férfi vízi: Gocics szerint a Dózsa mindenki ellen esélyes lehet

Zsivko Gocics vezetőedző arra számít, hogy a Szolnoki Dózsa minden csapat ellen esélyesként szerepelhet a következő férfi vízilabdaidényben.

Zsivko Gocics arra számít, hogy a Szolnoki Dózsa minden csapat ellen esélyesként szerepelhet (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

 

„Jó állapotban van a csapat, senkinek sincsenek problémái, sérülés vagy betegség. Ami a programban szerepelt, azt elvégeztük” – nyilatkozta kedden az M1 aktuális csatornán a szerb edző.

Hozzátette, biztosan jó és erős együttesük lesz, amely minden gárda ellen esélyesként szállhat vízbe.

„Nagyon kemény és stabil csapatunk lehet egy idő után. Minden mérkőzésen a győzelemre törekszünk” – hangsúlyozta Gocics.

A jövő hétvégén kezdődő Magyar Kupa kapcsán megjegyezte, nagyon kíváncsian várja a rajtot, mert a koronavírus-járvány miatt az összes klub nagyon hosszú kihagyás után tér vissza a hivatalos mérkőzésekhez.

A tréner megjegyezte, a hozzá hasonlóan olimpiai, világ- és Európa-bajnok Filip Filipovics érkezése nagyon sokat fog segíteni nekik és plusz erőt ad az együttesnek, „de nem csak róla szól a csapat Szolnokon, hiszen 14 játékosból áll a keretünk” .

A csapat erőssége, Angyal Dániel úgy fogalmazott, taktikailag nagyjából hasonló lesz a Szolnok játéka, mint tavaly, de reményei szerint minőségben képesek lesznek szintet lépni.

„Nagyon tetszik az idei keretünk. Zsivko Gocicsnak van egy rendszere, amit évek óta játszunk, ezt folytatjuk idén is” – jegyezte meg.

Angyal szerint reális cél lehet számukra a döntőbe jutás a bajnokságban és a Magyar Kupában is, bár még nem fogalmaztak meg konkrét elvárásokat.

2020.07.24 17:58:51

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás történetének egyik, ha nem „a” legjobb kapusa nem emlékszik arra, hogy gólt kapott volna – de arra sem, hogy védett…

2020.07.24 22:12:07

Vízilabda N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó mindent megtesz, hogy e némileg regionális s nem mindig közönségvonzó (tudniillik a „semlegeseknek” nem az) sportágat megmentse a XXI. század „nézettségi” diktatúrája közepette is.

2020.07.22 23:03:15

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ráütik a hivatalos pecsétet.

2020.07.20 15:36:36

Vízilabda nemzetisport.hu

Négy helyszínen játszanak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. (x)

2020.07.12 21:21:09

Vízilabda SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. A »mit tanulunk Benedek Tibortól?« kérdésre adott válaszokból adódó következtetés: nincs semmi, de semmi fontosabb ebben az országban annál, mint hogy csapatokat alkossunk.