Férfi vízi Európa-kupa: a Fradi elődöntős, a BVSC kiesett

Vágólapra másolva!
2016.12.10. 21:33
Kettős győzelemmel jutott be az FTC a férfi vízilabda Európa-kupa elődöntőjébe, miután a szombati visszavágón is nyert a horvát Primorje Rijekával szemben. A BVSC ugyanakkor kiesett, az olasz Verona másodszor is legyőzte.

VÍZILABDA, EURÓPA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

FTC-PQS Waterpolo–Primorje Rijeka (horvát) 12–8 (2–0, 5–3, 3–3, 2–2) VÍZILABDA, EURÓPA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

FTC-PQS Waterpolo–Primorje Rijeka (horvát) 12–8 (2–0, 5–3, 3–3, 2–2)

A múlt szerdai, idegenbeli 13–9-es sikert követően a párharc szombati, budapesti összecsapásán – amelynek a Népliget adott otthont –, a Ferencváros hamar a vendégek értésére adta, hogy nincs keresnivalójuk. Másfél negyed alatt 5–1-re elhúzott a magyar együttes, a nagyszünetre 7–3-as Fradi-előnynél vonulhattak el a csapatok.

A harmadik játékrészben kiengedett az FTC, s magára húzta a horvátokat, akik 8–6-ra felzárkóztak. 10-6 után még 10–8-ra tudott módosítani a Rijeka, utána viszont a hazai gárda beleerősített, s négy góllal, 12–8-ra nyert, kettős sikerrel biztosítva helyét a második számú európai pólós kupasorozat legjobb négy csapata között.

FTC-PQS–VK PRIMORJE RIJEKA 12–8 (2–0, 5–3, 3–3, 2–2)
Népliget, 300
néző. V: Gomez (olasz), Matijaszevics (montenegrói)
FTC: GÁRDONYI – Sz. Mitrovics, Marko Csuk 1, Katonás, SZIRÁNYI 3, Avramovics 2, Madaras N. Csere: Tóth M. 1, Jansik Sz. 1, VARGA DÁNIEL 4, Dőry, Pohl. Edző: Varga Zsolt
RIJEKA: Jelovina – Maros Tkác, Vukicevic, Rakovac 2, RADU 2, Mudrazija 1, Power. Csere: Cubranic (kapus), M. Vrlic 1, Paparic, Peros 2, Blazic, Saftic. Edző: Igor Pezelj
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 6/1
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 3/1, ill. 1/1
Továbbjutott: az FTC, kettős győzelemmel (25–17)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Jó mérkőzés volt, amelyet az első pillanattól kezdve a kezünkben tartottunk, nálunk volt a kezdeményezés és az irányítás, és jól működött a védekezésünk. Az volt a célunk, hogy továbblépjünk a következő körbe.
Igor Pezelj: – Igazolódott a papírforma, a Ferencváros kerete sokkal erősebb, magasabb szintet képvisel, mint a mi fiatal csapatunk. Ettől függetlenül ez a két mérkőzés jól szolgálta a fejlődésünket, rutint szerezhettünk. Egyértelmű, hogy a ferencvárosiak a végső győzelemre is jó eséllyel pályáznak.


SM Verona (olasz)–BVSC-Zugló 11–6 (3–1, 5–2, 1–1, 2–2)

A BVSC kettős vereséggel búcsúzott az Eurokupától, miután a negyeddöntő szombati olaszországi visszavágóján is kikapott a Veronától.

A fővárosi csapat a hazai első mérkőzést 14–13-ra elveszítette a Szőnyi úton, majd az idegenbeli visszavágón is csak a második negyed elejéig tudta tartani a lépést riválisával. A Verona 4–2-ről néhány perc alatt ellépett 7–2-re, ezzel el is döntötte a párharcot.

SM VERONA (olasz)–BVSC-ZUGLÓ 11–6 (3–1, 5–2, 1–1, 2–2)
Busto Arsizio. V: Margeta (szlovén), Sajdakov (orosz)
VERONA:
Lazovics – Blary 2, Petkovic 2, Gallo 1, Valentino, Mirarchi 1, Razzi 3, Gitto 1, Jelaca, Casieri, Deserti, Luongo 1. Edző: Marco Baldineti
BVSC: Györke – Pásztor M., Czigány K. 1, Török 2, Kovács P., Létay 1, Csapó M. 2. Csere: Szakonyi (kapus), Szabó L., Várnai, Szabó Bence, Ambrus F., Mátyok. Edző: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 14/2
Kipontozódott: Valentino (22. p.), Gitto (23. p.), Gallo (27. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Jelaca (14. p.)
Továbbjutott: a Verona, kettős győzelemmel (25–19)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Mindenképpen nagy dolog, hogy tizenhárom év elteltével a negyeddöntőig jutottunk egy ilyen rangos nemzetközi sorozatban. Attól függetlenül, hogy ez a mérkőzés nem sikerült, büszke vagyok a csapatra, amely ezúttal is hajtott, ahogyan csak bírt. Kiütközött a két csapat közötti különbség, a Verona nagyon jól játszott. Mi viszont nem tudtuk olyan eredményesen kihasználni az átlövéseket és az emberelőnyöket, mint a hazai első mérkőzésen. Mégsem vagyok elégedetlen és innentől már csak a bajnokságra koncentrálunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik