Férfi vízi Ek: „Ha nem csinálunk őrültséget, megnyerjük a kupát”

Vágólapra másolva!
2017.03.23. 08:18
null
Varga Dániel szerint a szezon eddigi legjobb mérkőzését játszották Nagyváradon (Fotó: Török Attila)
Mint megírtuk, az FTC-PQS 12–6-ra nyert Nagyváradon a férfi vízilabda Európa-kupa döntőjének első mérkőzésén, nagyon közel került tehát a végső győzelemhez. Az összecsapást követően a zöld-fehérek átlövője, Varga Dániel értékelt a FradiMédiának.

 

„Úgy tűnik, jól áll nekünk a tét – kezdte Varga Dániel. – Nyugodtan kijelenthetem, hogy a szezon eddigi legjobb mérkőzését játszottuk, ráadásul még most is voltak hibák, ennél is tudunk jobban játszani. A hatgólos különbség hatalmas dolog, ha a visszavágó első félidejében nem csinálunk valami őrültséget, akkor ezt a kupát megnyerjük. Különösen fontos, hogy ugyanúgy álljunk hozzá a második meccshez, mint az elsőhöz.”

„Amióta erre az idényre összeállt a csapat, azt beszéltük, hogy az Európa-kupát szeretnénk megnyerni, ebben a sorozatban van a legnagyobb esélyünk. Varga Zsolt kitalált egy olyan emberhátrányos védekezést, ami nagyon jól működött, ez pedig plusz önbizalmat adott. Mondhatom, hogy Nagyváradon itthon voltunk, hála a nagyon hangos és lelkes szurkolótábornak, ezúton is köszönöm az összes csapattársam nevében” – tette hozzá az FTC átlövője.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
DÖNTŐ, 1.
MÉRKŐZÉS
DIGI-ORADEA (romániai)–FTC-PQS 6–12 (0–3, 2–2, 2–3, 2–4)
Nagyvárad, 1000
néző. V: Bach (spanyol), Sztavridisz (görög)
NAGYVÁRAD: G. Pijetlovics – Negrean, Aszanovics 1, Diaconu 1, Chioveanu, R. Georgescu 1, A. Cretu. Csere: GHEORGHE 2, Radjen 1, Remes, Pavlovic, Szabo I. Edző: Kádár Kálmán
FTC: VOGEL SOMA – SZ. MITROVICS 3, Varga Dániel, Madaras 1, Szirányi 1, Avramovics 1, JANSIK SZ. 2. Csere: Pohl 1, MARKO CSUK 2, Tóth M. 1, Nyéki, Katonás. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 7/3
Kipontozódott: A. Cretu (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Kádár Kálmán:
– Jelentős előnyre tett szert a Ferencváros, mert a játékosai egyénileg felülmúlták a mieinket. Olyan szituációkból kaptunk gólt, amilyenekre előre készültünk. Nagyon nehéz lesz a visszavágó, de megpróbálunk kitalálni valamit. A magyar csapatok ellen azért is nehéz játszani, mert ha előnybe kerülnek, utána nagyon jól őrzik azt, most is így történt.
Varga Zsolt: – Részleteiben az elmúlt időszakban is láttam jó teljesítményt a csapattól, de talán ez volt az a mérkőzés, amikor a találkozó egészében végig tudtuk vinni azt a játékot, amit akartam, ráadásul elég kevés hibával. Szinte négy negyeden keresztül az történt, amit mi akartunk, és megakadályoztuk, hogy a Nagyvárad azt játssza, amit jól tud. Akkor dől el a kupagyőzelem, ha lefújják a második meccset. Ez a félidő, nagy előnyünk van, ami nagyon jó, de otthon is úgy kell beleállni a meccsbe, hogy nyerni akarunk.

A visszavágót április 5-én játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik