Férfi vízi Ek: Fontos diadal volt, de a helyén kell kezelni – Manhercz

Vágólapra másolva!
2019.04.08. 18:58
Három nagy riválisát, sorrendben Montenegrót, Olaszországot és a döntőben a házigazda Horvátországot legyőzve nyerte meg a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-kupát. A csapat hétfő kora délután érkezett haza, az NSO Tv-nek Nagy Viktor és Manhercz Krisztián beszélt a sikerről.



Varga Dénes, a férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya a sajtótájékoztatón arról beszél, hogya sportág berkein belül megkérdőjelezhető a jelentősége az Európa-kupának.Nagy Viktor így reagált erre.


Varga Dénes, a férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya a sajtótájékoztatón arról beszél, hogya sportág berkein belül megkérdőjelezhető a jelentősége az Európa-kupának.Nagy Viktor így reagált erre.

„Nem tudom, ki gondolja úgy, hogy ez nem lenne nagy értékű kupagyőzelem. Én azt láttam minden csapaton, hogy megfeszülve azon van, hogy mindenkit legyőzzön, és első legyen. A spanyolok teljes extázisban ünnepelték a harmadik helyüket, ami jól mutatja, mekkora értéke van a bronzéremnek is. Mi pedig elsőként jöttünk haza, úgy, hogy a döntőben a horvátokat győztük le. Személy szerint nekem ez a második győzelmem a válogatottban, nagyon büszke vagyok rá, ahogy a csapatra is, hogy ezt meg tudtuk csinálni.”

Manhercz Krisztián is elmondta a véleményét.

„Minden ország az aktuális legerősebb keretével vett részt a tornán. Persze az, aki ezt mondja, megnyeri, akkor azonnal felértékelődött volna. Mindenki meg akarta nyerni, igazi presztízscsaták voltak, még ha nem is feltétlenül a cím miatt játszottunk. Számomra ez nagyon fontos diadal volt, hiszen három borzasztóan erős csapatot tudtunk megverni. A helyén kell kezelni az eredményt.”

Ahogy a horvátok ellen a kapuban remeklő Nagy Viktor is említette, a spanyolok megadták a módját az ünneplésnek. A mieink azonban csak visszafogottan örültek.

„A két nép kicsit másképpen ünnepel, mi némileg szolidabban tettük ezt. Meg annyira elfáradtunk, hogy túlságosan nem voltunk extázisban a döntő után. De én ennek örülök is, mert a mérkőzés alatt adtuk ki magunkból az energiákat, így tudtunk nyerni.”

Videónkban a két játékos arról is beszél, mit jelent a válogatottnak Varga Dénes és Hárai Balázs visszatérése. Szóba kerültek azok a dolgok, amik nagyon jól működtek az egész tornán, Manhercz pedig Cseh Sándor az M4 Sport Sport7 című műsorában tett megjegyzésére is reagál, miszerint most olyan formában játszik, ahogy a riói olimpia idején.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA, NYOLCAS DÖNTŐ, ZÁGRÁB
DÖNTŐ
Magyarország–Horvátország 10–8(2–2, 3–1, 3–2, 2–3)
Zágráb,800
néző.Vezette:Zwart (holland), Naumov (orosz)
MAGYARORSZÁG:NAGY V. – Jansik Sz., Bátori1,VARGA DÉNES, Német T.1,Vámos1,KOVÁCS GERGŐ1. Csere:ANGYAL1,MANHERCZ K.3,Zalánki1,Erdélyi1,Pohl.Szövetségi kapitány:Märcz Tamás
HORVÁTORSZÁG:BIJAC – L. FATOVIC3,Vukicevic, Buljubasic1,Vrlic1,Garcia, JOKOVIC2. Csere:Macan, Loncar, Buslje1,Milos, Setka.Szövetségi kapitány:Ivica Tucak
Gól – emberelőnyből:8/2, ill. 16/2
Gól – kettős emberelőnyből:1/1, ill. –
Gól – ötméteresből:1/0, ill. 2/1
Kipontozódott:Pohl (30. p.), Jansik Sz. (31. p.)
Kiállítva (cserével, végleg):Garcia (29. p.), Loncar (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:– Két évvel ezelőtt a horvátok ellen világbajnoki döntőt veszítettünk Budapesten, és ugyan nem ugyanazon eseményen, de sikerült nekik visszavágnunk. Ha már eljutottunk a döntőbe, és ha már ennyit harcoltunk érte két napon át, szerettünk volna minden hátráltató körülménytől eltekintve száz százalékot adni. Nagyon örülök, hogy ez ilyen jól sikerült, rendkívül erős horvát válogatottat győztünk le.
Ivica Tucak:– Szerettük volna kiszolgálni a fantasztikus közönségünket, de most be kell érnünk a második hellyel. Túl sokat hibáztunk, elsősorban támadásban hoztunk rossz döntéseket. Az ellenfél kapusa is jól védett, de ez nem magyarázhatja teljesen a gyenge emberelőnyös mutatónkat. Nem örülünk, azonban lesz még elég tornánk ebben az évben, amelyen javíthatunk.

A TOVÁBBI HELYOSZTÓKON
BRONZMÉRKŐZÉS
Spanyolország–Olaszország 9–7 (3–1, 0–2, 5–3, 1–1)
AZ 5. HELYÉRT
Montenegró–Szerbia 16–14 (5–6, 5–2, 4–2, 2–4)
A 7. HELYÉRT
Görögország–Oroszország 15–14 (3–3, 5–4, 4–2, 3–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik