Férfi vízi Ek: a Fradi négy góllal nyert Rijekában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.30. 20:53
A Ferencváros férfi vízilabdacsapata 13–9-re nyert a horvát Primorje Rijeka vendégeként az Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A kétszeres horvát bajnok nagyon bekezdett az első negyedben, alig telt el két perc és már 3–0-ra vezetett. A Fradi azonban gyorsan magára talált és a játékrész második felét végig uralva és három gólt szerezve egyenlített. (3–3) A második negyedben Madaras Norbert büntetőjével már vezetett is a Ferencváros és bár a Rijeka fordított, a zöld-fehérek ismét jobban vízilabdáztak a játékrész második felében (5–7).

A harmadik és a negyedik negyedben az FTC tovább növelte előnyét, mindkét játékrészt egy-egy góllal megnyerte. Bár az utolsó játékrészben a zöld-fehérektől négy játékost is cserével végleg kiállítottak, a Ferencváros remek játékkal és védekezéssel 13–9-res előnyről várhatja a visszavágót. (3–3) A második negyedben Madaras Norbert büntetőjével már vezetett is a Ferencváros és bár a Rijeka fordított, a zöld-fehérek ismét jobban vízilabdáztak a játékrész második felében (5–7).

A harmadik és a negyedik negyedben az FTC tovább növelte előnyét, mindkét játékrészt egy-egy góllal megnyerte. Bár az utolsó játékrészben a zöld-fehérektől négy játékost is cserével végleg kiállítottak, a Ferencváros remek játékkal és védekezéssel 13–9-res előnyről várhatja a visszavágót.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Primorje Rijeka (horvát)–FTC-PQS-Waterpolo 9–13 (3–3, 2–4, 2–3, 2–3)

Rijeka. V: Inesta (spanyol), Budramisz (görög)
RIJEKA: Jelovina, Cubranic – Radu 2, Cunko, Power 2, Peros 1, Buljubasic, Maros Tkac, Rakovac 1, Mudrazija, M. Vrlic, Vukicevic 3, Paparic. Edző: Igor Pezelj
FTC: Gárdonyi – Nyéki 1, Sz. Mitrovics 2, Katonás, Szirányi, Madaras N. 3, Avramovics 1
Csere: Pohl, Tóth M. 3, Varga Dániel, Marko Csuk 2, Jansik Sz. 1. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 16/3, ill. 8/4
Gól – ötméteresből: –, ill 1/1
Kipontozódott: Katonás (26. p.), Jansik Sz. (27. p.), Varga Dániel (31. p.), Pohl (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– A meccs előtt azt mondtam, hogy a győzelemmel elégedett lennék, így ezzel a négygólos sikerrel nagyon elégedett vagyok. A nulla hármas kezdés után fel tudtunk jönni, utána még egyszer vezetett a Rijeka, de öt öt után elhúztunk, és a védekezés is feljavult. A mérkőzés eleje a kezdeti idegesség miatt alakult úgy, ahogy, utána viszont szépen végigvittük a meccset. Az előző hét után nehezen tudtam belőni, mire számítsak, azt éreztem, ha nincs nagy tragédia, akkor meccsben maradunk, csak azt nem tudtam, mi lesz a vége. Az is segített, hogy Varga Dániel vállalta a játékot, és komplettek voltunk, de még csak a félidőnél tartunk, oda kell figyelni és fegyelmezetten játszani a visszavágón is.

KORÁBAN
BVSC-Zugló–SM Verona (olasz) 13–14 (2–5, 3–3, 3–1, 5–5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik