Férfi vízi BL: váratlan iksz, beragadt a rajtnál az Eger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.28. 20:00
null
A hajrában maradt alul az OSC (Fotó: Móricz-Sabján Simon)
Az Eger 8–8-as döntetlent játszott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának első fordulójában az Olympiakosszal.  Az OSC kétgólos vereséget szenvedett a vendég Jug Dubrovniktól, míg a Szolnok simán nyert Belgrádban a B-csoportban.

„A csoportelsőségre pályázunk, ami ráadásul azt is jelentené, hogy rögtön az elődöntőben kezdjük a final sixet. Ennek első állomása lehet a szerdai mérkőzés, jól összerakott csapat az Olympiakosz, igazolt egy jó kapust is, de szeretnénk megmutatni, hogy miért célunk most a csoportelsőség. Előnyünkre válhat, hogy nyáron együtt maradt a keretünk, de most jönnek a fontos meccsek, amiken meg kell mutatni, mennyit ér az összeszokottság” – mondta a Nemzeti Sportnak a találkozó előtt Angyal Dániel, az Eger válogatott védője.

Ehhez képest az Eger nagyon vérszegény játékot mutatott be az első félidőben. Boris Vapenski ugyan megszerezte a vezetést a magyar csapatnak, de még az első szünet előtt egyenlített az Olympiakosz. A második játékrészben ráadásul Funtulisz és Kolomvosz góljával 3–1-re ellépett a görög csapat. Hiába szépített ezután Szivós Márton, pont az ő kiállítása miatti előnyből a görögök ismét visszaállították a kétgólos különbséget.

A nagyszünetben tehát a vendégek 4–2-re vezettek, elsősorban azért, mert Joszip Pavics (ő ugye az igazolt jó kapus...) remekül védett náluk, az Eger játékosainak rendre nagyon helyezniük kellett a lövéseiket, amelyekből így több is pontatlan volt.

A harmadik negyedre aztán összekapta magát az Eger – Vapenski nyolc méterről pattintott góljával 5–5-nél utol is érte ellenfelét. És akkor még hátra volt az utolsó negyed a mérkőzésen, amelyben a magyar csapat a győzelmet is megszerezhette (volna).

Jól is indult a záró felvonás, Hárai Balázs szép csavarral szerezte meg a vezetést a hevesieknek, de a görögöknek egyből volt válaszuk – Murikisz emberelőnyből egyenlített. Majd egy újabb gólváltással érkeztünk az utolsó két percre. Az állás ekkor 7–7 volt.

De Hárait ezen a délutánon nem nagyon tudták tartani – az egri center másfél perccel a vége előtt újabb gyönyörű csavargóllal juttatta vezetéshez csapatát. Sajnos azonban a görögök ezután sem adták fel, s 10 másodperccel a vége előtt Mallarach előnygóljával egyenlítettek.

Az OSC kétgólos vereséget szenvedett a vendég Jug Dubrovniktól, míg a Szolnok simán nyert Belgrádban a B-csoportban.

A kiegyenlített találkozón Salamon Ferenc, az OSC játékosa három és fél perccel a vége előtt egyenlített a Jug ellen, a hajrában azonban a horvát csapat volt a jobb: Perrone és Vrlics találata eldöntötte a mérkőzést.

A magyar bajnoki címvédő Szolnokkal csak az első negyed közepéig tudta tartani a lépést nagy múltú, ám jelenleg nem túl acélos Partizan Beograd. Mezei Tamás, illetve az olimpiai- és világbajnok Varga testvérek, Dániel és Dénes vezetésével fokozatosan ellépett a Tisza-parti együttes, és a záró negyed előtt már hat góllal vezetett.

A második fordulóban, november 11-én a Szolnok az OSC-val csap össze.

FÉRFI VÍZILABDA BL
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
ZF-EGER–OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (görög) 8–8
(1–1, 1–3, 3–1, 3–3)
Eger, 2000 néző. V: Toygarli (török), Alexandrescu (román)
EGER: B. MITROVICS – Szivós M. 2, Erdélyi, HÁRAI 3, Csucskovics, VAPENSZKI 2, Lőrincz. Csere: Angyal, Bedő, Hosnyánszky, M. Csuk 1, Biros P. Edző: Dabrowski Norbert
OLYMPIAKOSZ: PAVIC – FUDULISZ 2, Doszkasz, Murikisz 1, Delakasz, Milonakisz 1, Vlahopulosz. Csere: Mallarach 1, KOLOMVOSZ 2, J. Smith 1, Gunasz, Derviszisz. Edző: Theodorosz Vlahosz
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 11/5
Kipontozódott: Angyal (18. p.), Derviszisz (19. p.), Vlahopulosz (20. p.), Delakasz (26. p.), Erdélyi (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Nem nyertünk, de ki sem kaptunk. Ha a második negyed közepénél valaki felajánlja az ikszet, elfogadom. Reális a végeredmény, ugyanis nem voltunk semmivel sem jobbak, sem rosszabbak. Játékban javulnunk kell.
Theodorosz Vlahosz: – Nagyon jól kezdtünk, elkaptuk a fonalat. A harmadik negyedben a kipontozódások már előrevetítették, hogy nehéz lesz a hajrában. Az Eger máris döntős, mi a fennmaradó két helyért küzdünk. Elfogadható eredmény a döntetlen, főleg annak tükrében, hogy az előző idényben kikaptunk itt.
Herceg Novi (montenegrói)–Primorje Rijeka (horvát) 9–11
Barceloneta (spanyol)–Spandau 04 (német) 9–7

B-CSOPORT
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–JUG DUBROVNIK (horvát) 7–9 (2–2, 1–2, 3–3, 1–2)
Nyéki uszoda, 800 néző. Vezette: Teixido (spanyol), Naumov (orosz)
OSC: BISZTRITSÁNYI – Hegedüs G., BÁTORI 2, Gór-Nagy, Német T., Drasko Brguljan 1, Bundschuh. Csere: Salamon F. 1, Decker Á. 1, KOVÁCS GÁBOR 2, Graham, Juhász Zs.
JUG: Bijac – L. Fatovic, PERRONE 2, MACAN 1, VRLIC 2, X. García, JOKOVIC 2. Csere: L. Loncar, Obradovic 1, Benic 1, Markovic, Ivankovic
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 11/5
Gól – ötméteresből: –, ill.1/1
Kipontozódott: Német T. (26. p.), Bundschuh (26. p.), L. Loncar (28. p.)
MESTERMÉRLEG
VINCZE BALÁZS, az OSC edzője:
– Tudtuk, hogy kimagasló teljesítményt kell nyújtanunk, de volt néhány védekezésbeli hiba, amit nem engedhetünk meg magunknak: pontosan kettő – ennyi is lett a különbség. Két negyedig alig ítéltek a javunkra, ez kizsigerelt minket, aztán jöttek az emberelőnyök, akadt, amivel tudtunk élni, olyan is, amivel nem.
VJEKOSLAV KOBESCAK, a Dubrovnik edzője: – Nem lehettem biztos a győzelmünkben, ám védekezésben remek munkát végeztünk, még ha el is követtünk egy-két apró hibát. Támadásban adódtak problémáink, akárcsak néhány napja a Rijeka ellen, de még csak a szezon elején járunk, új a csapat. Az OSC kiváló együttes, nem volt könnyű dolgunk, nehéz meccsen tudtunk győzni.

PARTIZAN (szerb)–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 9–14 (2–4, 2–4, 3–5, 2–1)
Belgrád. V: Gomez (olasz), Ohme (német)
PARTIZAN: Riszticsevics – Gielen, Tigkasz, Manojlovics 1, Szubotics 4, Drasovics, Gogov 1, Jaksics 1, Vico, F. Radojevics 1, D. Vucsinics, Aszanovics 1. Edző: Vladimir Vujaszinovics
SZOLNOK: Decker Á. – Sz. Mitrovics, Varga Dénes 2, Jansik D., Mezei 3, Gocics, Vámos 4. Csere: Varga Dániel 2, Kis G. 1, Younger 1, Fülöp 1, M. Alekszics. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 8/4
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Kis G. (22. p.), Gocics (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Azt gondolom, mindkét csapat elégedett lehet az eredménnyel. Mi azért, mert játékosaink tisztában voltak vele, hogy meg kell nyerni ezt a meccset, és tisztességesen fel is készültek az ellenfélből, a Partizan meg azért, mert a mérkőzés egyes periódusaiban ránk tudta erőltetni az akaratát. A csapongó meccsen kiütközött a nagyobb játéktudás.

Pro Recco (olasz)–Galatasaray (török) 15–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik