Férfi vízi BL: Vámos a dudaszó pillanatában döntött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.30. 20:14
null
Vámos Márton klasszisa döntött (Fotó: Koncz György)
Vámos Márton utolsó másodpercben, szabaddobásból lőtt góljával a Szolnok 9–8-ra győzött az OSC vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának magyar rangadóján. Az Eger a B-csoportban 10–6-os vereséget szenvedett Dubrovnikban.

A magyar rangadó első két gólját az OSC szerezte, de a Szolnok még az első negyedben egyenlített. A mononukleózisa után visszatérő Andrija Prlainovics ötméteresével már a vendégek vezettek 3–2-re, és bár a szerb klasszist a harmadik játékrészben cserével végleg kiállították, valamint Varga Dénes is visszafogottan játszott, így is volt vezére a Tisza-parti csapatnak.

A hazaiakat irányító Vincze Balázs végig próbálta elhitetni játékosaival, hogy képesek utolérni ellenfelüket, és sikerrel is jártak, igaz, csak részsikerrel.

Bátori Bence emberelőnyös találatával ugyanis az OSC hét másodperccel a vége előtt egyenlített, a végszó azonban a szolnoki vezéré, Vámos Mártoné volt, aki az utolsó pillanatban szabaddobásból megszerezte önmaga negyedik, csapata kilencedik gólját, amellyel a vendégek megnyerték a mérkőzést.

Az Eger Erdélyi Balázs és Borisz Vapenszki duplájának köszönhetően 4–4-ig tartotta a lépést Dubrovnikban vendéglátójával, de utána három gólt kapott sorozatban. Dabrowski Norbert Angyal Dánielt a 3. negyed elején elvesztő csapatából ezt követően csak Erdélyi volt eredményes, ráadásul a meccs legvégén Vapenszkit is végleg kiállították cserével.

A LEBONYOLÍTÁS
A selejtező után alakult ki a 12 csapatos főtábla mezőnye, amelyben nyolc nemzet nyolc csapatának garantált helye volt, míg a hatos döntőnek otthont adó klub (illetve esetünkben a rendező országot képviselő együttes) a final sixben is ott lesz. Az előző idényben az Eger volt, a mostaniban a Szolnok lesz a kedvezményezett. Ami viszont azzal is jár, hogy a két hatos csoportban idén november 30-tól 2017. április 26-ig körmérkőzéses rendszerben küzdő gárdák közül a Szolnok hatosából a Dózsán kívül kettő, míg a másik hatosból három csapat jut be a Dagály uszodában sorra kerülő hatos döntőbe (2016. május 25–27.) A csoportelsők rögtön a négy közé kerülnek, a másodikok meg a harmadikokkal meccselnek az elődöntőért.

 

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 8–9 (2–2, 1–3, 2–2, 3–2)
Nyéki uszoda, 700
néző. V: Gomez (olasz), Juanola (spanyol)
OSC: Barabás – Hegedüs G., Salamon F. 1, BÁTORI 2, SEMAN 1, Drasko Brguljan, Bundscuh 1. Csere: NIKICS 1, Gór-Nagy, Zalánki 1, Nagy Á. 1, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
SZOLNOK: NAGY V. – Jansik D., Varga Dénes 1, FÜLÖP 1, Mezei, VÁMOS 4, Gocics. Csere: M. Alekszics, Kis G., YOUNGER 2, Crousillat, Prlainovics 1. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 7/4
Gól – ötméteresből: –, ill 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (22. p.), Jansik D. (22. p.), Younger (30. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Prlainovics (22. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Az eredménytől függetlenül azt mondom, végre négy negyeden keresztül jól játszottunk. A második negyedben elkövetett szarvashiba miatt kialakuló kétgólos hátrányt cipeltük végig a második félidőben. Az utolsó előtti pillanatban beértünk, az utolsóban pedig megint pont nélkül maradtunk. Nem tudom azt mondani, hogy hibázott a kapus vagy a védő. Vámos Marci pedig jelezte, miként játszik majd a következő négy évben.
Cseh Sándor: – Az volt a meccs egyik nehézsége, hogy egy hete négy góllal győztünk ugyanitt, ami feltüzelte az OSC-t, minket pedig ha nem is altatott el, de nem lehet egymás után kétszer olyan simán győzni. Nem voltunk annyira dominánsak, viszont ezt ellensúlyozta az akarás és a fegyelem. Hét ötnél, illetve az utolsó emberelőnyünknél is megnyerhettük volna már a rangadót, nem sikerült, viszont az OSC folyamatosan küzdött, két szenzációs centere van, akikkel nehéz bírni, aztán végül egy klasszisteljesítmény döntött az utolsó pillanatban. Ha végig vezetve kapunk ki, szerencsétlennek éreztem volna magunkat, de így meg azt mondom, szerencsésen nyertünk.

A csoport többi mérkőzésén: Olympiakosz (görög)–Brescia (olasz) 8–4, Nice (francia)–Spandau (német) 6–8

B-CSOPORT, 1. FORDULÓJUG DUBROVNIK (horvát)–ZF-EGER 10–6 (3–2, 3–2, 3–1, 1–1)
Dubrovnik, 500
néző. V: Teixido (spanyol), Naumov (orosz)
DUBROVNIK: Bijac – X. García 2, Obradovic, F. Perrone 4, Jokovic 2, Vrlic, L. Fatovic 1. Csere: Loncar 1, Ivankovic, Benic, Pavlicevic, Macan. Edző: Vjekoslav Kobescak
EGER: Mitrovics – Lőrincz B., Csucskovics, Csuk, Hosnyánszky, Bedő, Erdélyi 4. Csere: Angyal, Decker Á., Kovács Gergő, Vapenszki 2. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 13/3, ill. 8/5
Kettős emberelőnyből: 1/0. ill. –
Ötméteresből: – ill. 1/0
Kipontozódott: Angyal (17. p.), Vapenszki (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– A játék képe alapján reális eredmény született. A Jug nagyon jól védekezik, nekünk pedig egy klasszikus centerünk volt Bedő Krisztián személyében. Felőrlődtünk támadásban, ettől függetlenül lehetett volna szorosabb is az állás. A meccs előtt az mondtam, kíváncsi vagyok, hol tartunk a center Hárai Balázs nélkül. Hát itt.

A csoport többi mérkőzésén: Pro Recco (olasz)–Hannover (német) 18–8, Berceloneta (spanyol)–Partizan (szerb) 12–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik