Férfi vízi BL: szenzációs Madaras és Szolnok! Győzelem a Jug ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.16. 19:47
null
Madaras szenzációsan játszott (Fotó: Mészáros János)
A Szolnok remekül játszva 13–10-re legyőzte a Jug Dubrovnikot a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában. A magyar csapatban Madaras Norbert régi önmagát idézte, négy – szebbnél szebb – góllal segítette csapatát. Az olasz Pro Recco öt góllal az OSC ellen. A másik csoportba az Eger 6–6-os döntetlent játszott a spanyol Barceloneta otthonában.

 

SZOLNOK–JUG

Madaras Norbert bekezdett, a veterán játékos két góljával került előnybe a Szolnok, amely később 3–1-re, a második negyedben 5–3-ra is vezetett. Az ötödik találatot Aaron Younger jegyezte, ő és Madaras ekkor két-két találatnál járt.

A második negyed közepén egyenlített a horvát csapat, ekkor azonban érkezett a találkozó legszebb jelenete: Madaras az általában serdülőbajnokságban látható módon, labdával a kézben húzta át ellenfelét, majd lőtt a rövid felsőbe. Az első fékidőben Varga Dániel is duplázott, a magyar csapat 8–7-re vezetett a nagyszünetben.

Igazi rangadó volt a találkozó, a forduló előtt mindössze egy pont választotta el a két csapatot, a Dubrovnik 16, a Szolnok 15 egységet gyűjtött.

Az ellenfélnél Maro Jokovic játszott igazán jól az első két negyedben, nagyban neki volt „köszönhető", hogy a Szolnok csak egy góllal vezetett a fordulásnál.

Hogy aztán Madaras nyolc méterről kilője kezdésként a bal felsőt. Kis Gábor pedig beállította az addigi legnagyobb különbséget: a harmadik negyed közepén 10–7 volt a magyar csapatnak. Ekkor már Decker Attila védte a Szolnok kapuját Nagy Viktor helyett.

Az utolsó negyednek 12–8-as előnyben vághatott neki a hazai csapat. Ráadásul a tucatnyi találatból kilenc is akciógól volt (a mérkőzést tízzel zárta a Szolnok), ami e jelenkor vízilabdájában különlegességnek számít.

A Szolnok játékosai nagyon jól céloztak, több gólt is szereztek távolról. Ráadásul Varga Dániel is eljutott háromig. A magyar válogatott csapatkapitánya ritkán talál be egy meccsen háromszor – legalábbis komoly ellenfél ellen. Most megtette.

Az utolsó percekben már nem forgott veszélyben a Szolnok győzelme, amely így megelőzte horvát riválisát a csoportban.

 

PRO RECCO–OSC

Az OSC az itthoni meccsen is öt góllal kapott ki, vérmes reményei már csak ezért sem lehettek a szombati olaszországi összecsapás végkimenetelét illetően.

A világ legjobb klubcsapatának tartott, a hazaiak mellett számos külföldi sztárpólós alkotta itáliai együttes a jól védekező újbudaiak ellen az első nyolc percben csak kétszer talált be, viszont a magyar gárda egyszer sem tudta bevenni a hazaiak kapuját. A folytatásban is csupán egyszer sikerült ez – Bátori Bence révén –, így a nagyszünetre 3–1-es hazai vezetéssel vonultak el a csapatok. A harmadik negyedben belehúzott a Recco, s míg Decker Ádám révén az OSC egyszer tudott eredményes lenni, az olaszok három ízben is bevették a vendégek kapuját (6–2). A befejező negyedben sem záporoztak a gólok, a Pro Recco talált be egyszer, így a vége 7–2-es olasz győzelem lett.

 

BARCELONETA–EGER

Az Eger az első negyedben még 2–1-re vezetett, de fordított, és a nagyszünet előtt két góllal ellépett a házigazda katalán együttes. A harmadik negyedben nem született gól. A negyedik felvonásban 5–5-nél és 6–6-nál is egyenlített az Eger, sőt az utolsó percben a vezetést is visszavehette volna, de az újabb magyar találatot a játékvezetők nem adták meg, helyette az ellenfél javára ítéltek, így döntetlennel ért véget a találkozó.

A ZF-Eger a budapesti hatos döntő rendezőjeként automatikusan résztvevője a júniusi tornának.

 

A-CSOPORT
CNA BARCELONETA (spanyol)–ZF-EGER 6–6
(3–2, 2–1, 0–0, 1–3)
Barcelona. V: Gomez (olasz), Alexandrescu (román)
BARCELONETA: LÓPEZ PINEDO – Paul, Sz. Raszovics 1, Munárriz 1, Larumbre, MINGUELL 1, Roca, Espanol, Tahull, F. Fernández, V. Raszovics, FAMERA 3. Edző: Jésus Martín
EGER: B. MITROVICS – Erdélyi 1, HOSNYÁNSZKY 1, Szivós, Hárai, Csucskovics, Vapenszki. Csere: Angyal 1, Biros P., Zalánki 1, BEDŐ 2. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 6/1
Kiállítva (végleg cserével): Erdélyi (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Nem volt több a meccsben, nem szeretnék most azzal foglalkozni, mi lett volna, ha… A célunkat elértük,versenyben maradtunk az első helyért, otthon verni kell a Rijekát, aztán az utolsó meccsen dőlhet el a sorsunk. Játékban nem vártam többet, a fontos az, hogy ismét bebizonyosodott, nagyon tudunk küzdeni.
További eredmények: Spandau 04 (német, Baksa László)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 9–9, Primorje Rijeka (horvát)–Olympiakosz Pireusz (görög) 4–10

B-CSOPORT
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–JUG DUBRVONIK (horvát) 13–10 (4–3, 4–4, 4–1, 1–2)
Szolnok, 700 néző. Vezette: Koganov (azeri), Teixido (spanyol)
SZOLNOK: Nagy V. – Sz. Mitrovics, Varga Dénes 1, MADARAS 4, Mezei, Vámos 1, Jansik D. Csere: DECKER A. (kapus), Kis G. 1, VARGA DÁNIEL 3, Gocics, YOUNGER 3, Fülöp
JUG: Bijac – Obradovic 1, Markovic 2, Macan, Loncar, X. García 2, Jokovic 3. Csere: Popadic (kapus), Vrlic, Benic 1, L. Fatovic, Ivankovic 1, Bautovic
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 10/6
Gól – ötméteresből: –, 1/1
Kipontozódott: Macan (26. p.), Benic (27. p.), Varga Dániel (28. p.)
MESTERMÉRLEG
CSEH SÁNDOR, a Szolnok edzője:
– Az első két negyed nagyon furcsa volt, akkor próbálgattuk a taktikát, illetve azokat az elemeket, amelyekre nem volt időnk felkészülni. Váltogattuk a szoros emberfogást zónára, vagy csak az egyik oldalon zónáztunk, kerestük, mi az, ami jó, és ez a harmadik negyedre állt össze. Sohasem szoktam, de kiemelnék két játékost, Madaras Norbit és Decker Attilát. Norbi az első negyedben, Attila a második félidőben lendített nagyot a csapaton. Ők azok közé tartoznak, akik itthon gyakoroltak, keményen edzettek és rá tudtak készülni erre a meccsre. De az egész csapattal elégedett vagyok, nem szeretnék számolgatni, a Szolnok–Dubrovnik az előző és a mostani szezonban is európai csúcstalálkozó, amit nagy dolog három góllal megnyerni.
VJEKOSLAV KOBESCAK, a Dubrovnik edzője: – A Szolnok sokkal jobban játszott, mint mi. Különösen védekezésben teljesítettünk borzasztóan, rengeteg gólt kaptunk, sokat hibáztunk, és emiatt elvesztettük az önbizalmunkat. A támadásaink rendben voltak, a tíz lőtt góllal nem lenne baj, de összességében jobb volt a Szolnok. Így valószínűleg övék a második hely, amihez gratulálok nekik, a hatos döntő előtt azonban még a horvát bajnokság hajrájára kell koncentrálnunk.

PRO RECCO (olasz)–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 7–2 (2–0, 1–1, 3–1, 1–0)
Sori. V: Peris (horvát), Toygarli (török)
RECCO: Tempesti – Prlainovics 2, Sukno, Bodegas, D. Pijetlovics 3, Filipovics 1, Mandics 1. Csere: Di Fulvio, Ivovics, Fondelli, Figari, Figlioli. Edző: Amdeo Pomelio
OSC: Barabás – Bátori 1, Hegedüs G., Bundschuh, Német T., Salamon F., Drasko Brguljan. Csere: Bisztritsányi (kapus), Decker Á. 1, Kovács Gábor, Juhász Zs., Graham, Gór-Nagy. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Továbbra is az a problémánk, hogy támadásban erőtlenek vagyunk, elsősorban azért, mert centerposzton nem tudtunk a Pro Recco szintjéhez felnőni, ezért távolabb voltunk a kaputól, lövéseinket meg blokkolták, vagy Tempesti védett. A védekezéssel maximálisan is elégedett vagyok, átlövésből szinte nem is kaptunk gólt, míg a második negyedben beszálló Bisztritsányi Dávid megmutatta, hogy a padról is remekül tud védeni. Le a kalappal minden játékosom előtt.
Szerdán játszották: Galatasaray (török)–Partizan Beograd (szerb) 9–9

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Recco 8 6 1 1 93–50 19
2. SZOLNOK 8 6 2 97–75 18
3. Dubrovnik 8 5 1 2 78–68 16
4. OSC 8 3 5 62–62 9
5. Partizan 8 2 1 5 53–82 7
6. Galatasaray 8 1 7 58–104 1

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olympiakosz 8 5 3 75–49 18
2. EGER 8 4 3 1 71–60 15
3. Barceloneta 8 3 3 2 65–61 12
4. Rijeka 8 3 2 3 66–64 11
5. Spandau 8 4 4 64–86 4
6. Herceg Novi 8 3 5 65–86 3

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik