Férfi vízi BL: magabiztos győzelemmel rajtolt az OSC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.17. 20:07
null
Salamon Ferenc (labdával) két gólt szerzett a Kondorosi úton (Fotó: Veres Viktor)
Az OSC magabiztos győzelemmel kezdte meg a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörét a budai Nyéki Imre Uszodában, Vincze Balázs csapata 12–7-re legyőzte a román Oradeát. A Szolnoki Dózsa 12–10-re kikapott a szerb Radnicskitől Szerbiában. A négycsapatos csoportokból két-két gárda jut tovább a selejtezősorozat playoffjába, amelyről közvetlenül a BL-be lehet jutni.

 

OSC–ORADEA

A magyar bajnokságot a 11. helyen záró, az előtte végzők visszalépését követően BL-lehetőséghez jutó OSC hazai pályán rendezi meg a selejtező 2. körében a D-csoport küzdelmeit. Első ellenfele a román Digi Oradea volt, amelynek legyőzése nem okozott gondot a Szegedről a keret nagy részét magával hozó Vincze Balázs együttese számára.

Hiába hiányzik szemsérülés miatt az új-zélandi Joseph Kayes, az első félidőt beugró centerekkel is 5–0-ra hozta a nagyváradiak ellen az OSC, s először 7–0-nál kapott gólt. Ekkor talán elkezdett a szombati folytatásra tartalékolni a csapat – pedig a meccs előtt Kovács Gábor elmondta, hogy a nyitány lesz a legfontosabb a minitornán a csapat számára, legalábbis abból a szempontból, hogy a győzelem megnyugtassa a csapatot a második találkozó, a Kazany elleni rangadó előtt.

A második negyed 4–3 lett ide, majd Vincze Balázs a nagyszünetben tett a kis bizonytalanságok ellen, s ismét nullra nyerte meg az OSC a negyedet. A záró játékrészt 11–3-mal kezdték a csapatok, de az utolsó nyolc percre kiengedett a magyar együttes, 4–1 lett oda, de ez csak szépségtapasz volt a román együttes számára.

A nagy feladat szombaton következik, a Kazany vár Vincze Balázs együttesére – a tét a csoportelsőség.

KRAGUJEVAC–SZOLNOK

A BL megnyerésére is esélyesnek tartott, a magyar válogatott keret felét magáénak tudó Szolnok Szerbiában játszik a selejtezőben, s mindjárt az első meccsen a csoport másik nagyágyújával, a hazai Radnicski Kragujecavval találkozott.

Az első selejtezőkörben erőnyerő, első idei európai tétmeccsét játszó, Nagy Viktor – Madaras Norbert, Zivko Gocics, Jansik Dávid, Varga Dániel, Sztefan Mitrovics, Kis Gábor kezdőcsapattal felálló Szolnok „beragadt a rajtnál", a szerbek 6–3-mal zárták az első negyedet. A másodikban is több hazai gól született, mint szolnoki, 9–5 volt a félidőben, nem ide.

A harmadik negyedben már a Tisza-partiak dobtak kétszer annyi gólt, mint a vendéglátó, kár, hogy összesen három találatot hozott ez a nyolc perc. A záró negyedet 3–2-re nyerték meg Madarasék, de ez is kevés volt ahhoz,hogy visszavágjon tavalyi vereségéért a Szolnok.

Szombaton a török Yüzme ellen magabiztos diadallal melegítő Posillipo következik, az OSC által az előző körben 10–1-re legyőzött nápolyiak ellen meglepetés lenne az újabb vereség, amely a BL-álmok szertefoszlását jelentené.

A csoportokból az első két csapat jut tovább, az elsőket a másodikokkal összesorsolják, s a playoff továbbjutói kerülnek a főtáblára, amelyen a magyarok közül a bajnok Eger már biztos résztvevő.

TOVÁBBI CSOPORTOK

A C-csoport küzdelmeinek otthont adó, Sági Mártont, Tóth Bencét és Balatoni Mátét foglalkoztató Hannover 11–10-re legyőzte a szerb Crvena zvezdát, Tóth és Balatoni egy-egy gólt szerzett. A csoport másik meccsén az olasz Pro Recco legyőzte az orosz Volgográdot. Az E-csoportban Zágrábban a Mladost 7–7-re végzett a montenegrói Herceg Novival, a Rijeka simán legyőzte a Marseille-t. Eredmények itt.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR
D-CSOPORT (Budapest)
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–DIGI-ORADEA (román) 12–7
(5–0, 4–3, 2–0, 1–4)
Nyéki uszoda, 500 néző. V: Sztavridisz (görög), Buch (spanyol)
OSC: BISZTRITSÁNYI – BÁTORI 4, Salamon F. 2, Bundschuh, Kovács Gábor, Drasko Brguljan 2, Graham 1. Csere: Juhász Zs., Gór-Nagy, Decker Á. 2, Hegedüs G. 1, Szentesi Á. Edző: Vincze Balázs
ORADEA: G. Pijetlovics – Popoviciu 1, Negrean 1, Cretu, Milos Korolija 1, Csupics, Avramovics 1. Csere: Kádár, Dunca 1, R. Georgescu 1, Alexa 1, Szabo R. Edző: Dorin Costras
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 9/2
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Bundschuh (25. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Az eredmény sima, a mérkőzés nem volt az. Koncentrált játék kellett, hogy ez a különbség kialakuljon, az elején is és a folytatásban is, amikor tartottuk és növeltük az előnyünket. Ez a játék bizakodásra ad okot. A Nagyváradot ismertük, a Kazany Duisburg elleni meccsét pedig elemezni fogjuk.
Doris Costras: – Az első negyed tragédia volt. Az OSC remekül játszott, szinte minden támadásból betalált. Rosszul védekeztünk, ez a teljesítmény messze volt a valós tudásunktól. Muszáj előrenéznünk, a szombati meccs nagyon fontos, hiszen legalább az Európa-kupában mindenképpen szeretnék folytatni.

A csoport másik mérkőzésén: Szintyez Kazany (orosz)–ASC Duisburg (német) 17–10

A szombati program
14.45: Oradea–Duisburg
16.30: OSC–Kazany (Tv: Digi Sport2)

F-CSOPORT (Kragujevac)
RADNICSKI KRAGUJEVAC (szerb)–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 12–10 (6–3, 3–2, 1–2, 2–3)
Kragujevac, 500 néző. V: Sztavropulosz (görög), Simion (román)
RADNICSKI: Radics – Trajkovics 2, Popovics 1, D. Markovics 1, Milicsics, Vrlic 1, Csirics, Basara 1, Vukszanovics 1, Dedovics 2, Marko Csuk 3, Petkovics, Zsivojinovics (kapus). Edző: Uros Sztefanovics
SZOLNOK: Nagy V. – Sz. Mitrovics 1, Varga Dániel 2, Jansik D., Kis G., Madaras 2, Gocics. Csere: Decker A. (kapus), Varga Dénes 4, Tóth M., Alekszics, Vámos, Mezei 1. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 9/5
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Milicsics, ill. Varga Dániel
MESTERMÉRLEG
Uros Sztefanovics:
– A játékosok érdeme a siker, ők tudják, mennyit dolgoztunk az elmúlt két hónapban, hogy most így játszhassunk. Ez azonban még nem a maximum, de jól mutatja, hogy ebben a szezonban is nagy dolgokra lehetünk képesek, hiszen a BL egyik esélyesét győztük le. Ez a győzelem azonban nem ér semmit, ha nem nyerjük meg a hátralevő két mérkőzésünket.
Cseh Sándor: – Úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy számítottunk rá, természetesen nem az eredményre, hanem a szerbek aggresszív játékára gondolok. Készültünk rá, de ezek szerint nem sikerült kellőképpen... A Kragujevac már játszott egy selejtezőkört, voltak erős meccsei a délszláv regionális bajnokságban is, míg nekünk eddig könnyebb találkozóink voltak. A jövőben még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy az ellenfél aggresszív kezdésére odafigyeljünk, mert egyre több csapat operál ezzel.

A csoport másik mérkőzésén: Posillipo Napoli (olasz)–Yüzme Istanbul (török) 13–6

A szombati program
18.30: Radnicski–Yüzme
20.00: Szolnok–Posillipo

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik