Férfi vízi BL: győzelem kint is, az OSC feljutott a főtáblára

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.25. 18:42
null
Az OSC idegenben is legyőzte a Vuliagmenit (Fotó: Balogh László, archív)
Az OSC a 11–3-as hazai siker után idegenben 7–6-ra verte meg a görög Vuliagmenit a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében, így kettős győzelemmel, 18–9-es összesítéssel feljutott a főtáblára.

 

Azzal, hogy négy nappal ezelőtt hazai környezetben nyolcgólos győzelmet aratott (11–3), gyakorlatilag biztossá vált, hogy az OSC egy év kihagyás után ismét feljut a Bajnokok Ligája főtáblájára, annak ugyanis szinte a nullával egyenlő volt a valószínűsége, hogy a magyar csapat idegenben olyan különbségű vereséget szenvedjen a Vuliagmenitől, hogy kiessen.

Nem fordult ki magából a világ Görögországban, az OSC végig vezetve vendégségben is nyert, így kettős győzelemmel jutott fel a főtáblára. Vad Lajos együttese a Vuliagmeni otthonában többször is háromgólos előnyben volt (3–0, 4–1, 6–3, 7–4), végül eggyel győzött (7–6).

Az OSC a főtáblán a címvédő FTC és az olasz Pro Recco fémjelezte B-csoportba kerül, amelyben még a német Waspo Hannover, a horvát Mladost Zagreb, a francia Marseille, a grúz Dinamo Tbiliszi, valamint a román Digi Oradea elleni selejtezőt megnyerő spanyol CN Terrassa szerepel majd. Mivel a nyolcas döntő házigazdája a Pro Recco lesz, ezért rajta kívül a legjobb három jut tovább a csoportból.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

NO VULIAGMENI (görög)–A-HÍD OSC ÚJBUDA 6–7 (0–2, 2–2, 2–3, 2–0)
Vuliagmeni. V:
Alexandrescu (román), Peris (horvát)
VULIAGMENI: Dzordzatisz – Juvecisz 2, H. Afrudakisz, Guvisz, Vukcsevics, Basic 2, Kalojeropulosz 2. Csere: Cataliosz, Papanikolau, Pondikeasz, Kuruvanisz, Dimu. Edző: Hrvoje Koljanin
OSC: Lévai – Manhercz K. 2, Prlainovics 2, Randjelovics 1, Ubovics, Kovács Gergő, Drasko Brguljan 2. Csere: Salamon F., Seman, Erdélyi, Bundschuh, Ukropina. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 8/3
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Pondikeasz (22. p.)
Továbbjutott: az OSC, kettős győzelemmel, 18–9-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos:
– Mindkét csapat tudta, hogy ez a párharc már az első mérkőzésen eldőlt, a görögök elsősorban azért küzdöttek, hogy hazai közönség előtt ne fussanak bele csúnya vereségbe. Mi magabiztosan játszottunk, és úgy gondolom, ha másnapig vízilabdázunk, akkor is mi irányítottuk volna a mérkőzést, a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik