NSO/MTI 2017.05.25 21:40 Frissítve: 2017.05.25 23:11

Férfi vízi BL: egri siker, jöhet a Szolnok elleni elődöntő

A ZF Eger bejutott a Budapesten zajló férfi vízilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután a final sixben legyőzte a Bresciát 6–4-re. A fináléba kerülésért magyar rangadót rendeznek: az Eger a Szolnokkal találkozik. A másik ágon a címvédő Jug Dubrovnik a Pro Reccóval csap össze.

Az Eger (fehérben) legyűrte a Bresciát, jöhet a Szolnok (Fotó: Török Attila)

 

 

OLYMPIAKOSZ–JUG DUBROVNIK

A címvédő Jug Dubrovnik győzelmével kezdődött a budapesti Duna Arénában a Bajnokok Ligája hatos döntője: a horvát együttes az elődöntőbe jutásért rendezett első csütörtöki összecsapáson 11–8-ra nyert az Olympiakosz ellen. Pazarul kezdte a címvédő a „tavalyi döntő visszavágóját", az olimpiai bajnok Paulo Obradovics mindössze 16 másodperc után talált a hálóba. A horvátok minden tekintetben a görögök fölé kerekedtek, fantasztikusan védekeztek, támadásban pedig könnyedén lőttek szebbnél szebb gólokat.

A görögök őrült tempóban indultak meg a nagyszünet után, kevesebb mint öt perc alatt öt gólt szerezve ledolgozták hátrányukat, amitől a Jug játékosai teljesen érthetően szinte sokkot kaptak. A kissé kései időkérést követően rendezte sorait a Jug, és sorozatban három gólt szerezve újra nehéz helyzetbe hozta az Olympiakoszt. Ebben a negyedben kis híján annyi gól esett, mint a tavalyi döntőben (6–4). A záró negyedben az Olympiakosznak nem sikerült újra felállnia a padlóról, így akárcsak egy évvel ezelőtt, a Jug Dubrovnik a nyolcszoros győztes olasz Pro Reccóval találkozik majd az elődöntőben. Tavaly izgalmas mérkőzésen, 10–10 után ötméteresekkel nyert a horvát csapat.

EGER–BRESCIA

A másik ágon az Eger a Bresciával találkozott a legjobb négy közé kerülésért. Hárai Balázs hatalmas góljával kezdődött a találkozó, amire a következő támadásából válaszolt is a Brescia, emberelőnyből. A következő emberfórt is kihasználta az olasz csapat, így megfordította a találkozót. Oda-vissza fújták a kontrákat, de a negyed hajrájában egy újabb Hárai-góllal kiegyenlített a magyar csapat.

A második negyedben megint a Brescia került előnybe, de az Eger ezúttal kihasználta emberfórját, és Csucskovics révén egyenlíteni tudott – a nagyszünetre 3–3-as döntetlennel vonulhattak a csapatok. A fordulás után folytatódott a kiegyenlített csata, a harmadik játékrész is 1–1-re végződött. Az utolsó nyolc perc döntötte el a találkozót.

A záró negyedben viszont csak az Eger szerzett gólt: előbb Vapenszki lövése surrant be a rövid alsóba, majd nem sokkal később a meccs legjobbja, Hárai Balázs szerezte meg önmaga harmadik, csapata hatodik gólját – ezzel beállította a végeredményt (6–4).

A pénteki elődöntőben az Eger a Szolnokkal találkozik, és visszavághat a bajnoki döntőben elszenvedett 3–0-s vereségért.

FÉRFI VÍIZLABDA FINAL SIX, BUDAPEST
Az elődöntőbe jutásért:

Jug Dubrovnik (horvát)–Olympiakosz (görög) 11–8 (3–1, 4–1, 3–5, 1–1)
ZF-Eger–Brescia (olasz) 6–4 (2–2, 1–1, 1–1, 2–0)

A további program:
PÉNTEK
az 5. helyért

17.30: Olympiakosz–Brescia
ELŐDÖNTŐ
19.00: Pro Recco (olasz)–Jug Dubrovnik
20.30: Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF Eger
SZOMBAT
15.15: a 3. helyért
16.45: DÖNTŐ

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.08.13 16:01:33

Vízilabda nemzetisport.hu

A masters-vb-n a Happy Hippos csapatával ezüstérmes pólós reméli, még lesz ebben része, és nemcsak a futballpályán.

2017.08.13 01:48:57

Vízilabda nemzetisport.hu

Olimpiai bajnok vízilabdázóink nemcsak a sikerekre emlékeznek jó szívvel, de az együtt töltött időre is.

2017.08.12 05:29:30

Vízilabda nemzetisport.hu

A Millennium-csapat Darkside elleni tizenkettedik góljánál tapsviharban tört ki a Hajós Alfréd Uszoda közönsége.

2017.08.11 10:24:29

Vízilabda RÁC BENEDEK BALÁZS

Olimpiai ezüstérmesünk fia, Tamás meccseit is figyelemmel kíséri a masters-vb-n.

2017.08.10 21:04:36

Vízilabda nemzetisport.hu

Olimpiai bajnok pólósainkat kérdeztük arról, mivel töltik hétköznapjaikat, amikor nem a masters-vb-n játsszanak.