Férfi vízilabda BL: az Eger és a Szolnok után az OSC is nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.12. 22:22
null
Bátori Bence góljaira szükség volt az OSC-győzelemhez (Fotó: Veres Viktor)
Az OSC is nyert a Bajnokok Ligája csoportkörének 7. fordulójában. Az újbudai csapat 10–8-as sikert aratott a Partizan Beograd felett. Teljes magyar sikert hozott a mai nap az európai kupákban – korábban az Eger és a Szolnok is győzött. Mindhárom magyar csapat hazai környezetben szerepelt.

 

OSC–PARTIZAN

Rosszul indult a magyar csapat számára a meccs, 2–0-ra, majd 3–1-re, sőt 4–2-re is vezetett a belgrádi együttes. A remek formában pólózó Bátori Bence vezetésével azonban fordított az OSC. A harmadik negyedben már 9–6-ra is vezetett a magyar csapat, de a mérkőzés vége izgalmasra sikeredett.

A Partizan feljött 9–8-ra is, de Nikola Jaksics góljával el is lőtte az összes puskaporát. Végül Gór-Nagy Miklós távoli bombája biztosította be a hazai győzelmet.

SZOLNOK–GALATASARAY

A Szolnok a papírformának megfelelően fölényesen győzte le a pont nélküli Galatasarayt.A hatos csoportból az első három helyezett jut tovább a sorozat hatos döntőjébe, amelyet Budapesten rendeznek meg júniusban.

Villámrajtot vett a magyar bajnok, amely első két támadását góllal fejezte be, ezt követően azonban két emberelőnyt is kihasználatlanul hagyott. A vendégek távoli góllal szépítettek, de nem sokkal a szünet előtt Varga Dániel és Kis Gábor révén újabb két gyors szolnoki gól született.

A második felvonást Milan Alekszics megúszás után szerzett találata vezette fel, majd egy távoli vendégtalálat után újra a szerb klasszis volt eredményes. Két perccel a nagyszünet előtt Varga Dénes lőtt felső léces gólt közelről.

A pihenőt követően újabb távoli török bombát csodálhatott meg a szolnoki csarnok közönsége, amely a folytatásban már saját csapatának tapsolhatott, hiszen sorozatban három hazai gól következett. A védekezéssel nem sokat törődtek a csapatok, ennek megfelelően mindkét oldalon számos nagy helyzet alakult ki, és a gólok is szép számban estek.

A záró negyedre kissé lelassult az iram, egyik csapat sem erőltette meg magát, a találkozó legszebb gólját ugyanakkor egy perccel a vége előtt a vendégek részéről Szlobodan Mikics szerezte csavarásból.

EGER–HERCEG NOVI

Az Eger egy góllal nyert hazai medencében a montenegrói Jadran Herceg Novi ellen. A 12 csapatos főtábla A betűjelű hatosában szereplő, s mint leendő rendező – a BL júniusi, budapesti hatos döntője házigazdájaként – eleve továbbjutó Egerre a Herceg Novi együttese várt a hetedik fordulóban.

A szextettben utolsó vendégek rácáfolva gyenge helyezésükre kétszer is vezettek az elején, majd amikor a hevesiek fordítottak, végig tapadni tudtak a házigazdára. Az Eger egy gólnál többel egyszer sem vezetett, viszont a minimális különbségű győzelmet csak kicsikarta, miután Erdélyi Balázs 7–7-nél szerzett találatára már nem engedett válaszolni a montenegróiaknak.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 7. FORDULÓ

ZF-EGER–JADRAN HERCEG NOVI (montenegrói) 8–7 (2–2, 1–1, 4–3, 1–1)
Eger,
Bitskey uszoda, 1200 néző. V: Gomez (olasz), Bender (német)
EGER: B. MiTROVICS – SZÍVÓS M. 2, Erdélyi 1 HÁRAI 2, Csucskovics, Hosnyánszky, Zalánki 1. Cs: Angyal, BIROS P. 2, Vapenszki, Bedő, Lőrincz. Edző: Dabrowski Norbert
HERCEG NOVI: KANDIC – VIDOVIC 2, Kovacic, Pjesivac 1, Randic 1, Popadic 1, Banicevic 1. Cs: Duro, Petrovski, Gardasevic, Spaic, POROBIC 1. Edző: Vladimir Gojkovic
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 8/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 0
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Csucskovics (30.), ill. Petrovski (22.), Kovacic (29.)
Kiállítva: Lőrincz (22., végleg cserével)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Az történt, amire előzetesen is számítottam. A Herceg Novi bizonyította, hogy nagyon jól szervezett csapat. A második félidőben, amikor megvolt a lehetőségünk, hogy könnyebbé tegyük az összecsapást, akkor nem sikerültek a megoldásaink. Ennek fényében még jobban örülök a fontos, de kétségkívül izzadságszagú három pontnak.
Vladimir Gojkovic:
– Nagyszerű mérkőzés volt. Kiélezett küzdelemben fiatal csapatom közel állt a pontszerzéshez, de rutintalanságunk miatt ez sajnos nem sikerült.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Primorje Rijeka (horvát)–Spandau 04 (német) 14–4 (5–1, 2–2, 2–0, 5–1)
Olympiakosz (görög)–CNA Barceloneta (spanyol) 9–5 (3–0, 3–2, 2–1, 1–2)

B-CSOPORT, 7. FORDULÓ
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–GALATASARAY (török) 16–7 (4–1, 3–1, 6–3, 3–2)
Szolnok, 700 néző. V: Spiegel (német), Colombo (olasz)
SZOLNOK: DECKER A. – VARGA DÉNES 5, Varga DÁNIEL 2, Jansik D., Mezei 1, Madaras N. 1, Gocics 1. Csere: KIS G. 1, Younger 1, Vámos, M. ALEKSZICS 3, Fülöp 1. Edző: Cseh Sándor
GALATASARAY: Scsepanovics – Vukcsevics, Gürelli, Selim, NIKICS 2, Paskovics 1, Colak 2. Csere: Gezek (kapus) Biyik 2, Dilek, Berke, Kaan. Edző: Igor Milanovics
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 11/1
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Az volt a terv, hogy kevés gólt kapjunk, de mivel sok kiállításos meccset játszottunk, nehéz lett volna három-négy gólon tartani a török csapatot. Védekezésben kétszer-háromszor hibáztunk, támadásban viszont szimpatikusan és jól játszottunk.
Igor Milanovics: – A Szolnok a világ egyik legjobb csapata, így hamar kiütközött a jelentős tudásbeli különbség. Ráadásul tartalékosan, fiatal csapattal álltunk fel. A török vízilabda úttörőkorban van a magyarhoz képest, és ez meg is látszott a játékon, no meg az eredményen.

A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–PARTIZAN BEOGRAD (szerb) 10–8 (2–3, 2–1, 5–2, 1–2)
Nyéki uszoda, 400 néző. V: Teixido (spanyol), Toygarli (török)
OSC: Barabás – Gór-Nagy 1, Hegedüs G., BÁTORI 3, Német T., SALAMON F. 4, Drasko Brguljan. Csere: Decker Á. 1, Nagy Á., Graham, Juhász Zs., Kovács Gábor 1. Edző: Vincze Balázs
PARTIZAN: Risztijevics – Gielen 1, SZUBOTICS 4, D. Lazics, Gogov 1, Draskovics 1, Jaksics 1. Csere: Radosevics, VICO, Sztojanovics, Vucsinics, M. Manojlovics. Edző: Vlagyimir Vujaszinovics
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 8/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 3/3
Kipontozódott: Salamon F. (29. p.), Gielen (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– A gyengébb kezdés után felvettük a mérkőzés ritmusát. Amire előzetesen is számítottunk, a Partizan kerülte a test test elleni csatát, dinamikusan vitte végig a lefordulásait, s találta meg a jó helyzeteket. Bejöttek a lövéseink, volt egy Salamon Ferencünk, aki nemcsak felvállalta, hanem be is lőtte azokat a lehetőségeket, amelyeket egy ilyen szintű játékosnak fel kell vállalni. Múltkor Bátori, most Salamon vitte a csapatot, de nem szabad elfelejteni, ahogy például Hegedüs Gábor cipeli fel és le a zongorát. Barabás Botond helytállt, örülök, hogy kétgólos különbség alakult ki a végére.
Vladimir Vujaszinovics: – Fizikailag nagyon kemény meccs volt, ami nem kedvezett nekünk, ebben kicsit felőrlődtünk. Elkerülhető gólokat kaptunk, ez volt a kulcsa a vereségnek. Ennek ellenére elégedett vagyok a csapatommal, jó mérkőzést játszottunk.

TOVÁBBI EREDMÉNY
Jug Dubrovnik (horvát)–Pro Recco (olasz) 5–5 (1–2, 3–3, 0–0, 1–0)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olympiakosz 7 4 3 65–45 15
2. EGER 7 4 2 1 65–54 14
3. Rijeka 7 3 2 2 62–54 11
4. Barceloneta 7 3 2 2 59–55 11
5. Spandau 7 3 4 55–77 3
6. Herceg Novi 7 2 5 56–77 2
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Recco 7 5 1 1 86–48 16
2. Dubrovnik 7 5 1 1 68–55 16
3. SZOLNOK 7 5 2 84–65 15
4. OSC 7 3 4 60–55 9
5. Partizan 7 2 5 44–73 6
6. Galatasaray 7 7 49–95 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik