Férfi vízi BL: az Eger 5-1-ről még felállt a Recco ellen, de kikapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.18. 21:57
null
Az Eger sokkal jobban játszott a Pro Recco ellen, mint a hazai 4–12 alkalmával – de ez sem volt elég (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A ZF-Eger férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában óriásit harcolt, 5–1-ről is felzárkózott, de 11–9-es vereséget szenvedett az olasz Pro Recco otthonában.

Addig még rendben is volt a kezdés, hogy Andrija Prlainovics góljára rögvest válaszolt Borisz Vapenszki, aztán viszont egy ideig csak az egri kapuba vágódó Pro Recco-gólokat lehetett jegyezni: 2–1, 3–1, és mivel az időkérés sem segített, jött a 4–1 és az 5–1 is. A világ egyik legjobb csapata ellen, idegenben – ez semmi jót nem sugallt…

Négygólos Recco-előny után azonban feltámadt az Eger, és megkezdte a felzárkózást: Milos Csuk duplázott, a második negyed végén, 6–4 után pedig újabb két magyar gól jött, a nagyszünetben így 6–6 volt az állás – az 5–1-re egy 1–5-ös etap jött!

Az Eger először a harmadik negyedben, Erdélyi Balázs góljával szerezte meg a vezetést a meccsen, Alekszandar Ivovics postázta a választ, majd Matteo Aicardi csavarja révén ismét a Recco került előnybe. Az egriek egyszer már felzárkóztak mínusz négyről, így a mínusz egy sem lehetett túl ijesztő: Csuk megint betalált, majd Angyal Dániel „elküldte gyufáért” Stefano Tempestit, és a harmadik negyed végén már 8–9 állt az eredményjelzőn. Más kérdés, hogy a dudaszó előtt hét másodperccel kettős emberelőnyből Maro Jokovics egalizált, a döntő negyedet 9–9-ről kezdték a csapatok.

Jöttek a kipontozódások, a végjátékra a Recco Niccolo Figarit, az Eger Uros Csucskovicsot és Hosnyánszki Norbertet vesztette el. A „gólcsapot” elzárták, a 9–9 az Eger hatos döntőbe jutását jelentette volna. Persze a végtelenségig nem mehetett ez így, az olaszok fórból 10–9-re változtatták az állást Pietro Figlioli révén, az idő fogyott, az Eger pedig csak nem jutott kilencről a tízre. A Recco sajnos viszont tízről a tizenegyre jutott: egy precízen megjátszott fór végén Ivovics vágta be közelről a labdát (elképzelhető, hogy túl közelről, de a bírók megadták – nem ez volt az első, az olaszoknak kedvező ítéletük…). Az Eger nagyot harcolt és remekül helytállt az olasz sztárcsapattal szemben, ám 11–9-re alulmaradt. Az utolsó fordulóban hazai pályán, a Barceloneta ellen egy pont kell az Egernek a hatos fináléba kerüléshez.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 9. FORDULÓ
PRO RECCO (olasz)–ZF-EGER 11–9
(4–1, 2–5, 3–3, 2–0)
Recco. V: Schwartz (izraeli), Teixido (spanyol)
PRO RECCO: Tempesti – Di Fulvio, Giorgetti 1, PRLAINOVICS 2, IVOVICS 2, D. Pijetlovics 1, Jokovic 1. Csere: Figlioli 1, F. Filipovics 1, Felugo 1, AICARDI 1, Figari. Edző: Igor Milanovics.
EGER: B. Mitrovics – ERDÉLYI 2, SZIVÓS M. 1, Hárai, Hosnyánszky, Vapenszki 1, Csucskovics. Csere: MILOS CSUK 3, Bedő, Lőrincz, Zalánki 1, Angyal 1. Edző: Dabrowski Norbert.
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 9/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Figari, ill. Csucskovics, Hosnyánszky, Szivós

MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert: – Valós esélyünk volt a pontszerzésre és ez nagyon nagy dolog. Az utolsó negyedben viszont a Recco élni tudott az emberelőnyeivel, mi viszont kihagytuk a fórt. Hosnyánszky piros lapjának nem volt jelentősége, hiszen a harmadik kiállítása után kapta reklamálásért. Ha viszont ezt a tüzet tovább tudjuk vinni az utolsó fordulóba, bejutunk a hatos döntőbe.

A csoport másik mérkőzésein: Radnicski (szerb)–Olympiakosz (görög) 7–8, Brescia (olasz)–Barceloneta (spanyol) 12–4
A csoport állása: 1. Recco 27 pont, 2. Eger 13, 3. Barceloneta 11, 4. Olympiakosz 10, 5. Radnicski 9, 6. Brescia 8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik