Férfi vízi BL: a Fradi a harmadik negyedben döntötte el a Split elleni rangadót

Vágólapra másolva!
2023.10.18. 22:07
null
Győzött az FTC (Fotó: Balogh László)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/ferfi-vizi-bl-ftc-split-13-11-fotok-balogh-laszlo--7343" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</strong></a><br />
A harmadik negyed hajrájában sorozatban négy gólt lőtt az FTC a Jadran Split ellen, ami döntőnek bizonyult.

 

Eddigi legkeményebb erőpróbája a Ferencvárosra a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, hiszen a hozzá hasonlóan hibátlan Jadran Splitet fogadta a Komjádiban. A csoportelsőségért hajtó két csapat a tétnek megfelelően hat percig csak gyűrte egymást, a védelem mindkét oldalon stabil volt, bár enyhe hazai fölényt mutatott, hogy a horvátok kapusának, Ivan Marcelicnek kellett több bravúrt bemutatnia. A sapkáját vesztett Jansik Szilárd kiharcolt és be is fejezett egy emberelőnyt, megtörve ezzel a hosszas gólcsendet. Aztán az eredendően bekk Pohl Zoltán jelentkezett egy klasszikus átlövésgóllal a kapásoldalról, de mielőtt megnyugodhatott volna a Ferencváros, a veterán, ám még mindig nehezen tartható Josip Vrlic centerakciógóllal szépített.

A játék képe a második szakaszban sem változott jelentősen, hatalmas küzdelem zajlott a medencében, ugyanakkor Pohl nagyon belejött, emberelőnyből húzta a labdát a kapuba. Ezúttal Loren Fatovic válaszolt, aki a hét végén korábbi csapata, a Jug Dubrovnik ellen lőtt győztes gólt az utolsó másodpercben. A horvát centerek sorra hozták a kiállításokat, Vogel Soma és a blokkok többször is hárítottak, ám Jerko Marinic-Kragic végül kiegyenlített. A döcögő ferencvárosi támadójáték a negyed végére összeállt, Nagy Ádám fórból, Fekete Gergő akcióból talált be, azonban három másodperccel a dudaszó előtt a blokkról beszédült Konszantyin Harkov lövése, a nagyszünetben így 5–4-re vezetett Nyéki Balázs együttese.

A térfélcsere után rendezetlen védelem ellen elkezdett könnyebb gólokat lőni az FTC, csak hát Edoardo Di Somma és Varga Dénes találata között Luka Bukic is megvillant. Marinic-Kragic büntetőből hozta fel ismét egyre a horvátokat, a menetrend szerinti újabb Vogel-védés után azonban ismét lefordult a Fradi, Nagy Ádám pedig nem hibázott. Ezzel fergeteges hazai roham kezdődött, sorozatban még hármat lőtt a csapat, 11–6-nál pedig úgy tűnt, nem maradt kérdés a záró negyedre.

A horvátok mindenesetre nem adták fel a küzdelmet, a zöld-fehérek pedig nagyobb szórással lövöldöztek, mint addig. Hiába parádézott Vogel, Marinic-Kragic révén csak feljött kettőre a Split, de már csak két perc és tizenöt másodperc volt hátra. Mi több, lehetett volna egy gól a különbség, ám Vogel ziccert védett, Varga Dénes pedig lezárta a mérkőzést. Fatovic gólja már nem osztott, nem szorzott, az FTC megérdemelten győzött 13–11-re, és továbbra is hibátlan a BL-ben.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
FTC-Telekom Waterpolo–Jadran Split (horvát) 13–11 (2–1, 3–3, 6–2, 2–5)

Komjádi uszoda, 1800 néző. V: Buch (spanyol), Polihronopulosz (görög)
FTC: VOGEL SOMA – Merkulov, Argiropulosz, Jansik Sz. 1, Molnár E., VARGA DÉNES 2, MANDICS 2. Csere: Fekete G. 1, POHL 2, Damonte, NAGY ÁDÁM 3, DI SOMMA 2. Edző: Nyéki Balázs
SPLIT: Marcelic – Cagalj, L. FATOVIC 3, BUKIC 2, VRLIC 1, MARINIC-KRAGIC 4, Harkov 1. Csere: Anic (kapus), D. Radovics, Biljaka, Duzevic, Pejkovic, Gruwel. Edző: Jure Marelja
Emberelőny-kihasználás: 11/8, ill. 9/3. Kettősemberelőny-kihasználás: 1/1, ill. –. Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1. Kipontozódott: Merkulov (25. p.), Harkov (27. p.), D. Radovics (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Nyéki Balázs: – A jó kezdés ellenére két könnyebb gólt kaptunk, ha azokat elkerüljük, nyugodtabbak lehettünk volna a nagyszünetben. Aztán amikor elléptünk öt góllal, talán elhittük, hogy megnyertük a meccset, és bár a végén kisebb lett a különbség, a három pont a legfontosabb.
Jure Marelja: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, későn ébredtünk, megérdemelten győzött a Ferencváros. Fizikailag nagyon nehéz találkozó volt, rengeteg kiállítással és kontrával, és bár megvoltak a lehetőségeink, a fontos pillanatokban nem tudtunk betalálni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik