Férfi vízi BL: 11 góllal nyert a Szolnok Spanyolországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.25. 19:28
null
Sima szolnoki pólósiker Spanyolországban (Fortó: Szolnoki Dózsa)
Idegenbeli győzelemmel kezdett a címvédő Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában, 16–5-re múlva fölül a Sabadellt. Az Eger Romániában győzött a Steaua ellen.

 

Cseh Sándor együttese - amely a hazai bajnokság és kupa mellett a BL-ben is címvédő - mindegyik negyedet megnyerte. Az első gólját 0–7-nél szerző katalán csapat nem tudott komoly ellenállást kifejteni.

A Szolnok a következő körben, november 8-án a bukaresti Steauát fogadja, amely a nyitókörben alaposan megszorongatta az Eger csapatát.

A magyarok az első negyed 1–1-es eredménye után félidőben is csupán 3–2-re vezettek, de a négygólos Hosnyánszky Norbert vezetésével végül 8–3-ra győztek.

VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

CN Sabadell (spanyol)–Szolnoki Dózsa 5–16
(0–4, 2–5, 2–4, 1–3)
Sabadell. V:
Naumov (orosz), Ohme (német)
Sabadell: Motos – Cabanas 1, Carrillo, Matoso, Gorría 4, Bustos, López E., Muller, Fenoy, Gallego, Carrasco, Pujol. Edző: Salvador Gómez
Szolnok: Nagy V. – Mezei 1, Jansik D. 1, Prlainovics 4, Gocics, Csuk 1, Bátori 3. Csere: Zalánki 1, Alekszics 4, Younger 1, Kis G., Fülöp B. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 9/5
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor: – Nagyon örültem, hogy fegyelmezetten és nagy iramban játszottunk. A Sabadell nem topcsapat, de annál sokkal jobb, mint amit most láttunk tőle. A kapusa kifejezetten jó, ám ezúttal teljesen formán kívül védett, ami sokkolta az együttest, mi pedig nem lassítottunk, játszottunk a saját tempónkban. Kötelező győzelmet arattunk, de nem számítottam ekkora különbségre.

Steaua Bucuresti (román)–ZF-Eger 3–8 (1–1, 1–2, 0–2, 1–3)
Bukarest. V: Golikov (orosz), Djuraskovics (montenegrói)
Steaua: Diakonov – D. Filipovics 1, Chioveanu, Vatrai, Teohari, Buljubasic, Delgado 1, Murisics 1, Radoi, Robu, Ghiban, Goanta. Edző: Andrei Iosep
Eger: B. Mitrovics – Avramovics 1, Vlahopulosz 2, Hárai, Csucskovics 1, Hosnyánszky 4, Kovács Gergő. Csere: Angyal, Raszovics, Lőrincz, Decker Á., Bedő. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 8/1
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Nem volt könnyű meccs, mert a Bukarest minden erejét mozgósította. A védekezés rendben volt, tudtam, hogy előbb-utóbb megnyerjük a mérkőzést, a játék képe alapján az volt a kérdés, hogy mikor. Kimaradt néhány helyzet, amelyekkel, ha bemennek, könnyebbé tettük volna a dolgunkat, de csak három gólt kaptunk, nincs miért elégedetlenkednünk.

További eredmények:
Jadran (montenegrói)–Spandau (német) 11–5
Pro Recco (olasz)–AZC Alphen (holland) 19–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik