HIRDETÉS
HIRDETÉS
R. E. B. 2018.08.16 08:41 Frissítve: 2018.08.16 08:42

Férfi vízi: „Bízom benne, hogy kupákat nyerünk a Fradival”

Nagy lehetőséget kapott az élettől Gór-Nagy Miklós, aki a roppant erős Ferencvárosba igazolt. A világbajnok védő a szakmai feladatok mellett átadná tapasztalatait is a fiataloknak.

HIRDETÉS
Gór-Nagy Miklós már visszatért volna a BVSC-hez, amikor... (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Fordulatosan telt el Gór-Nagy Miklós elmúlt fél éve.

A világbajnok vízilabdázó áprilisban – amiként azt lapunk elsőként megírta – elvben közös megegyezéssel, ám meglehetősen furcsa módon távozott az OSC-től: egyik napról a másikra elküldték. Június elején viszont már Máltáról küldött videoüzenetet az FTC friss igazolásait bemutató sajtótájékoztatóra...

„Rossz élmény volt, ahogyan az OSC-vel befejeződött a kapcsolatunk, emberileg sok dolog esett rosszul – kezdte Gór-Nagy. – Békésen váltunk el, bár azért árnyalhatnám a képet, de inkább nem teszem. A lényeg, hogy edzésben akartam maradni, ezért megkerestem Szűcs Leventét, a BVSC edzőjét. Abban a klubban kezdtem, és a bajban az ember szívesen visszatér a gyökereihez, oda, ahol otthon érzi magát. Kedvesen fogadtak, nagyon összetartó a közösség, jól készültem velük. Aztán a máltai bajnokságban játszottam, ami hasznos volt, hiszen formában tartottam magam. Igaz, a vízi edzések nem voltak túl színvonalasak, ráadásul sokat kellett komppal utaznom az uszodába, viszont rengeteget kondiztam. A válogatott miatt rá­adásul korábban nem volt lehetőségem a családdal pihenni, így most fizikailag és lelkileg is feltöltődtem velük.”

A korábbi évekhez képest nagyon korán indult be az átigazolási piac, január-február környékén már hallani lehetett azokról a változásokról, amelyeket május-június környékén bejelentettek. Így aztán az április közepén csapat nélkül maradó Gór-Nagy papíron nehéz helyzetbe került, hiszen a legtöbb csapat kerete már kialakult. De akkor jött a bajnok, Eurokupa-győztes Ferencváros ajánlata, és Gór-Nagy a világ egyik legjobb vízilabdacsapatának lett a játékosa.

„Az eddigi, nem rövid karrierem során még sosem játszottam ennyire erős csapatban, szóval, megtisztelve érzem magam – folytatta a bekk. – Az FTC nagyon jól erősített, már a legutóbbi szezonban is nagyon erős volt, most pedig még inkább az. Bízom benne, hogy kupákat nyerünk a Fradival – nem is tettek velem rosszat az OSC-ben, hiszen jó helyre kerültem, sok barátom van itt, és ez a klub valóban nagy család. A családom pedig eleve nagy Fradi-szurkoló, szóval, mindenki örült az átszerződésemnek.”

Gór-Nagy kondicionáló edzésekkel már július 9-én elkezdte a munkát az új állomáshelyén, azóta egy hetet már a vízben is dolgoztak. A bekktől elmondása szerint a szokásos feladatok megoldásán túl azt is várják, hogy ossza meg a tapasztalatait a fiatalabbakkal, és akár külön is foglalkozzon azokkal, akik kérik.

S ha már tapasztalat: a barcelonai Európa-bajnokságon láttuk, hogy a válogatott szinten rutintalanabb játékosokból álló nemzeti csapat a nyolcadik helyen végzett. Kíváncsiak voltunk, a tavaly még a vb-ezüstérmes együttesben szereplő pólós hogyan látta a szereplést.

„Bízom benne, hogy hosszú, pontosabban, inkább rövid érési folyamat első lépcsőfoka volt ez, és innen már csak felfele vezet az út – jegyezte meg Gór-Nagy. – Remélem, hamar megtalálják azokat az okokat, amelyek miatt nem ment a játék, és ki tudják javítani őket. Biztos, hogy rengeteg munkára lesz szükség egyénileg és csapatszinten is.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 23:39:08

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A férfipóló ősidők óta olimpiai sportág, a női szakág ellenben 2000-ben csatlakozott az ötkarikás programhoz, kezdetben hat, majd 2004-től nyolc csapattal. Ami a „píszí” sportdiplomácia szerint tarthatatlan, hiszen a férfiak mezőnye tizenkettes.

2018.09.11 10:50:22

Vízilabda LAKNER GÁBOR

Az egyetlen elnökjelölt szerint megkérdőjelezhetetlen, amit Kemény Dénes elért.

2018.09.06 12:52:29

Vízilabda nemzetisport.hu

Történt az Eb-n néhány olyan jelenet, ami korábban nem volt megszokott • A kommunikációban is profinak kell lenni.

2018.08.26 22:01:25

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL A magyar vízilabdázás sohasem lehetett olyan nehéz helyzetben, amelyből ne lelte volna meg a kiutat.

2018.07.31 21:55:58

Vízilabda R. E. B.

A parton és a vízben összesen 43 olimpiai arany adott randevút egymásnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS