R. E. B. 2018.08.16 08:41 Frissítve: 2018.08.16 08:42

Férfi vízi: „Bízom benne, hogy kupákat nyerünk a Fradival”

Nagy lehetőséget kapott az élettől Gór-Nagy Miklós, aki a roppant erős Ferencvárosba igazolt. A világbajnok védő a szakmai feladatok mellett átadná tapasztalatait is a fiataloknak.

Gór-Nagy Miklós már visszatért volna a BVSC-hez, amikor... (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Fordulatosan telt el Gór-Nagy Miklós elmúlt fél éve.

A világbajnok vízilabdázó áprilisban – amiként azt lapunk elsőként megírta – elvben közös megegyezéssel, ám meglehetősen furcsa módon távozott az OSC-től: egyik napról a másikra elküldték. Június elején viszont már Máltáról küldött videoüzenetet az FTC friss igazolásait bemutató sajtótájékoztatóra...

„Rossz élmény volt, ahogyan az OSC-vel befejeződött a kapcsolatunk, emberileg sok dolog esett rosszul – kezdte Gór-Nagy. – Békésen váltunk el, bár azért árnyalhatnám a képet, de inkább nem teszem. A lényeg, hogy edzésben akartam maradni, ezért megkerestem Szűcs Leventét, a BVSC edzőjét. Abban a klubban kezdtem, és a bajban az ember szívesen visszatér a gyökereihez, oda, ahol otthon érzi magát. Kedvesen fogadtak, nagyon összetartó a közösség, jól készültem velük. Aztán a máltai bajnokságban játszottam, ami hasznos volt, hiszen formában tartottam magam. Igaz, a vízi edzések nem voltak túl színvonalasak, ráadásul sokat kellett komppal utaznom az uszodába, viszont rengeteget kondiztam. A válogatott miatt rá­adásul korábban nem volt lehetőségem a családdal pihenni, így most fizikailag és lelkileg is feltöltődtem velük.”

A korábbi évekhez képest nagyon korán indult be az átigazolási piac, január-február környékén már hallani lehetett azokról a változásokról, amelyeket május-június környékén bejelentettek. Így aztán az április közepén csapat nélkül maradó Gór-Nagy papíron nehéz helyzetbe került, hiszen a legtöbb csapat kerete már kialakult. De akkor jött a bajnok, Eurokupa-győztes Ferencváros ajánlata, és Gór-Nagy a világ egyik legjobb vízilabdacsapatának lett a játékosa.

„Az eddigi, nem rövid karrierem során még sosem játszottam ennyire erős csapatban, szóval, megtisztelve érzem magam – folytatta a bekk. – Az FTC nagyon jól erősített, már a legutóbbi szezonban is nagyon erős volt, most pedig még inkább az. Bízom benne, hogy kupákat nyerünk a Fradival – nem is tettek velem rosszat az OSC-ben, hiszen jó helyre kerültem, sok barátom van itt, és ez a klub valóban nagy család. A családom pedig eleve nagy Fradi-szurkoló, szóval, mindenki örült az átszerződésemnek.”

Gór-Nagy kondicionáló edzésekkel már július 9-én elkezdte a munkát az új állomáshelyén, azóta egy hetet már a vízben is dolgoztak. A bekktől elmondása szerint a szokásos feladatok megoldásán túl azt is várják, hogy ossza meg a tapasztalatait a fiatalabbakkal, és akár külön is foglalkozzon azokkal, akik kérik.

S ha már tapasztalat: a barcelonai Európa-bajnokságon láttuk, hogy a válogatott szinten rutintalanabb játékosokból álló nemzeti csapat a nyolcadik helyen végzett. Kíváncsiak voltunk, a tavaly még a vb-ezüstérmes együttesben szereplő pólós hogyan látta a szereplést.

„Bízom benne, hogy hosszú, pontosabban, inkább rövid érési folyamat első lépcsőfoka volt ez, és innen már csak felfele vezet az út – jegyezte meg Gór-Nagy. – Remélem, hamar megtalálják azokat az okokat, amelyek miatt nem ment a játék, és ki tudják javítani őket. Biztos, hogy rengeteg munkára lesz szükség egyénileg és csapatszinten is.”

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.

2020.01.26 23:16:32

Vízilabda SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Hogy év közben a bajnokikon – főleg a nőknél – többen vannak a zsűriben, mint a nézőtéren? Igaz. Viszont a válogatott más.

2020.01.26 15:53:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Döntetlen után szétlövéssel nyertünk, Vogel Soma kivédte az utolsó spanyol ötöst.

2020.01.25 18:44:19

Vízilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A negyedik negyed döntött az oroszok elleni kiélezett mérkőzésen a Duna Arénában.