Feltham vezetésével nyert az Eger a Vasas ellen

Vágólapra másolva!
2010.03.15. 21:41
null
Szécsi Zoltán (szemben) védései is kelettek az Eger sikeréhez (Fotó: Török Attila)
Címkék
A férfi vízilabda ob I alapszakaszának ma esti rangadóján a 2. helyen álló Eger a fővárosban győzött 8–5-re a listavezető és címvédő Vasas ellen. A meccs hőse a négy gólt szerző kanadai Aaron Feltham volt.

A magyar férfi vízilabdában az elmúlt hetek elsősorban az Eger sikereiről szóltak, és ez a sorozat ma este, a Vasas elleni bajnoki rangadón sem szakadt meg.

Az Euroligában egyedüli magyar együttesként állva maradt hevesi gárda az első negyedben a kanadai Aaron Feltham hosszú sarokba lőtt góljával megszerezte a vezetést, és remek védekezésének köszönhetően az első negyed végéig meg is őrizte egygólos előnyét.

A második játékrészben felpörögtek az események, ugyanis a Vasas rövid idő alatt fordított – Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert is betalált –, ám Feltham vezetésével a félidőben már ismét a vendégek vezettek (a kanadai légiós két gólt lőtt, a második negyedben, és Hárai Balázs is eredményes volt).

A harmadik negyedben a vendégeket az sem zavarta meg, hogy Biros Péter kihagyott egy ötméterest, ugyanis egy szépen kijátszott akció végén A férfi vízilabda ob I alapszakaszának ma esti rangadóján a 2. helyen álló Eger a fővárosban győzött 8–5-re a listavezető és címvédő Vasas ellen. ismét villant, a játékrész végén pedig Biros is jóvátette korábbi hibáját, gólja után már 6–3-ra vezetett az Eger.

Gerendás György csapata Feltham futószalagon érkező góljai mellett a kiváló védekezésnek és Szécsi Zoltán bravúrjainak  is köszönhette magabiztos vezetését.

A Vasas dolgát az is nehezítette, hogy a záró negyed előtt végleg cserével kiállították a csapatból Kis Gábort, majd Varga Dénes is végleg kiküldték víz alatti ütés miatt. Ezzel pedig eldőlt a mérkőzés, végül 8–5-re nyert az Eger. Így az is eldőlt, hogy egyenlő pontszám esetén az Eger biztosan megelőzi a Vasast az alapszakasz végén, hiszen az egriek kétszer is legyőzték a fővárosi gárdát.

 

 VODAFONE FÉRFI VÍZILABDA OB I
 ALAPSZAKASZ, 19. FORDULÓ
TEVA-VASASPLAKETZF-EGER 5–8 (0–1, 3–3, 0–2, 2–2)
Szőnyi út, 1000 néző. Vezette: Kiszelly, Kun Gy.
 VASAS: Nagy V. – Varga Dénes 1, Varga Dániel 1, Takács Bálint, Kis G., Hosnyánszky 1, Kovács R. Csere: Decker Á. 1, Vörös, Katonás, Létay 1, Hőna 
 EGER: SZÉCSI, Hegedüs G., FELTHAM 4, Biros 1, Bárány, Graham, Sántavy. Csere: Bundscuh, Hárai 1, Varga II Zs. 2, Kovács G., Binder, Erdélyi 
Gól  – emberelőnyből: 13/1, ill. 10/5
Gól  – ötméteresből: 1/1, ill., 3/1
Kipontozódott: Hegedüs G. (26. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Kis G. (23. p.)
Kiállítva (brutalitásért): Varga Dénes (27. p.)
Sárga lap: Földi (18. p.) 
 MESTERMÉRLEG 
FÖLDI LÁSZLÓ (a Vasas edzője): – Nem kívánok mást mondani, csak annyit, hogy ha a bírók nem védik meg a játékosokat, akkor a játékosok fogják megvédeni magukat.
GERENDÁS GYÖRGY (az Eger edzője): – Azt hiszem, talán a szezon legnagyszerűbb védekezését mutattuk be. Vannak ilyen napok, amikor minden sikerül, remélem ez így is marad, de egy ilyen fiatal csapatnál abnormális, hogy nem változzon valamikor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik