Feltham döntötte el az izgalmas csúcsrangadót

Vágólapra másolva!
2009.11.09. 21:30
Címkék
A ZF-Eger nyerte meg a 2009–2010-es férfi vízilabda-bajnokság első csúcsrangadóját, miután 7–6-ra legyőzte hazai pályán a TEVA-VasasPlaketet. Az egriek 6–4 után kiengedték még a kezükből a kétgólos vezetést, de 55 másodperccel a vége előtt Aaron Feltham eldöntötte a presztízsmérkőzést.
A sötét sapkás Vasas sikerélmény nélkül távozott a Bitskey-uszodából (Fotó: Török Attila)
A sötét sapkás Vasas sikerélmény nélkül távozott a Bitskey-uszodából (Fotó: Török Attila)

Gerendás György, az egriek vezetőedzője úgy vélekedett a meccs előtt, hogy ez a rangadó még semmiről nem dönt, még nem itt kell a csapatoknak a legjobbjukat hozniuk - ettől függetlenül a csapatok alaposan odatették magukat.

Két kapufa után a Vasas találta meg elsőként az utat a háló felé, Varga Dániel egy lövéssel megugrasztotta a bekkeket, majd Kis Gábor elé tálalt, aki kihasználta a ziccert. Az Eger egy végletekig kijátszott előny-figurával válaszolt, a középre tett labdát Binder pöckölte a hálóba.

Hosnyánszky bejátszása után Varga Dániel kíméletlen erejű közeli góljával ismét az angyalföldieknél volt az előny, amelyet a házigazdáknak az első negyed végéig nem sikerült ledolgozniuk (1-2).

PIHENŐ UTÁN PARÁDÉ
"Nagyon készültünk erre a meccsre, ennek rendeltük alá a Vojvodina elleni találkozót is. Egész múlt héten erre koncentráltam, pihentem, ezt köszönöm is edzőknek, hogy tolerálták, hiszem hagyhattam ki edzést. Már a bemelegítés alatt jól éreztem magam a vízben, a kevés gól meg a zónavédekezésnek is köszönhető" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Valics Bence, az Eger kitűnően védő kapusa.

Kovács Gábor három lóba után szép góllal egalizált a második játékrész elején (2-2), az ettől feldobódott hazaiak pedig Bundschuch lövésével előnyt szereztek, először a rangadón. Félidőig megtartották, mert a Vasas pontatlanul támadott, a legnagyobb helyzetnél pedig Varga Dénes előnyből a felső kapufa alsó lapját találta el (3-2).

Katonás megúszás után egyenlíteni tudott, de Binder ezt „megkontrázta" egy kapufás találattal, majd Erdélyi Balázs elképesztően nagy gólt ejtett, így már kettővel mentek a hevesiek (5-3). Vörös Viktor kiállítása után Gerendás időt kért, csapata pedig a háromgólos előny megszerzéséért támadhatott - hiába, mert Nagy Viktor védett. A másik oldalon az eksztázisban védő ifjú Valics Bence védett egy Vasas-fórban, az Eger megúszott, Varga Dénest pedig kiküldték Grahamről.

Az egriek ezt az előnyt is elszúrták, Nagy Viktor simán hárítani tudott, majd még egy lehetőség kimaradt - három negyed után 5-3 volt a hazaiaknak.

Alaposan fel volt adva a lecke a piros-kékeknek, de Hosnyánszky Norbert pattintott lövésével megmutatták: eszük ágában nincs feladni a presztízsmeccset. Hárai Balázs góljával 6-4-re ment a házigazda (Nagy Viktor dührohamot kapott a védekezés láttán), Hosnyánszky finom ejtését pedig a kapufa „adta vissza".

Az Eger újabb előnyt pazarolt el (csak nem jött össze a háromgólos különbség), igaz, a Vasasnak pláne nem volt mivel büszkélkednie a fórok kihasználása terén... Az angyalföldieket Varga Dénes hozta közelebb (6-5), majd labdát szereztek és az egyenlítésért jöhettek - Hosnyánszky azonban mellé lőtt. Varga Dénes 1:19-cel a vége előtt villant ismét, remek gólt lőtt a bal sarokba, az Egernek pedig lépnie kellett valamnit...

Lépett is, Aaron Feltham szabaddobása a blokkolni akaró kezek között és Nagy Viktor hóna alatt vágódott a kapuba, kevesebb mint egy perccel az utolsó dudaszó előtt. Erre már nem érkezett válasz, a Vasas utolsó támadásából kapura sem tudott lőni, így az utolsó másodpercekben az Eger megőrizte a labdát - és ezzel hibátlan mérlegét.

VODAFONE FÉRFI VÍZILABDA OB I
8. FORDULÓ
ZF-EGER–TEVA-VASASPLAKET 7–6 (1–2. 2–0, 2–1, 2–3)
Eger, Bitskey uszoda, 1500 néző. Vezette: Székely B., Kun Gy.
EGER: VALICS – Varga II Zs., Feltham 1, Biros, Bárány, Graham, Sántavy. Csere: Hegedüs G., BINDER 2, Hárai 1, ERDÉLYI 1, Kovács Gábor 1, Bundschuh 1. Edző: Gerendás György
VASAS: NAGY V. – Varga Dániel 1, Decker Á., Kovács R., Kis G. 1, Hosnyánszky 1, VARGA DÉNES 2. Csere: Vörös, Létay, Takács Bálint, Katonás 1, Hőna. Edző: Földi László
Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 3/0
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: Arra volt jó ez a meccs, hogy megnézzük, hol járunk a csapatépítésben. Ennyire még nem vagyunk jók, de megmutattuk, tudunk ilyen jól is játszani.
Földi László: Sokat hibáztunk elöl is hátul is, de ott kevesebbet. Jól védekeztünk, a hét kapott gól rendben van, de a hat borzasztóan kevés.
AZ ÁLLÁS
1. ZF-Eger 5 5 53–31 +22  15
2. TEVA-VasasPlaket 5 4 1 78–35 +43  12
3. FTC Fisher Klíma 4 4 44–29 +15  12
4. Szeged Beton VE 3 3 39–18 +21  9
5. DOMINO Honvéd 4 3 1 41–27 +14  9
6. UNIQA-UTE 4 1 3 32–43 –11  3
7. Bodrogi Bau - Szentesi VK 5 1 4 32–66 –34  3
8. Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP 2 1 1 18–20 –2  1
9. PVSK 5 1 4 37–59 –22  1
10. OSC 3 3 24–35 –11  0
11. BVSC - Atlantis Casino 4 4 25–60 –35  0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik