Bravúrpontot szerzett az Eger Reccóban

Vágólapra másolva!
2010.01.16. 22:15
Címkék
A Pro Recco otthonában szerzett bravúrpontot a ZF-Eger a férfi vízilabda Euroliga D-csoportjának 3. fordulójában. A végeredmény 8–8 lett. A B-csoportban a Vasas hazai pályán nem bírt a címvédő Kotorral.

A Vasasnak esélye sem volt a pontszerzésre(Fotó: Mirkó István)
A Vasasnak esélye sem volt a pontszerzésre(Fotó: Mirkó István)
A Vasasnak esélye sem volt a pontszerzésre (Fotó: Mirkó István)
A Vasasnak esélye sem volt a pontszerzésre(Fotó: Mirkó István)
A Vasasnak esélye sem volt a pontszerzésre(Fotó: Mirkó István)

A rendkívül erős csoportba került Eger a hazai pályán a Sturm Csehov ellen aratott remek győzelme után Olaszországból, a Benedek Tiborral, Kásás Tamással és Madaras Norberttel felálló Pro Recco otthonából próbált bravúrpont(ok)at elhozni.

Az előzetesen jóval esélytelenebbnek tartott Gerendás-csapat taktikailag felnőtt a feladathoz, és végig pariban volt a 2007-es és 2008-as győztessel. Sőt!

8–7-es Recco-vezetésnél az utolsó negyedben az Eger kivédekezett egy emberhátrányt, de sajnos a „visszakapott" fóros szituációt nem tudta kihasználni a hevesi alakulat.

A hazai csapat két perccel a vége előtt ismét előnyben támadhatott, Biros Péter azonban lehúzta a keresztpasszt az olaszokat erősítő Kásás Tamás elöl. Az ellentámadásból Fácán kiegyenlített – a "kígyótérről" leadott lövése a kapufáról pattant a gólvonal mögé.

A magyar csapat ekkor örülhetett a döntetlennek, és bár támadhatott volna a győzelemért, az utolsó akciót Gerendás feladta: inkább amolyan „amerikaifocisan" lepörgette az időt.

Nem tudott javítani a Vasas. Az előző fordulóban a Panioniosz ellen meglepetésre vereséget szenvedő magyar bajnoknak a Kotor ellen kellett volna „visszaszerezni" a Görögországban elhullajtott pontokat.

Nem sikerült, a címvédő montenegrói csapat ugyanis végig irányította az angyalföldiek elleni összecsapást, és megérdemelten nyert három góllal.

A Kotor magyar légiósai szenzációsan játszottak: Steinmetz Ádám három, Kiss Gergely két góllal vette ki a részét a magyarok elleni sikerből.

A Vasas három mérkőzés után mindössze egy győzelemmel áll a csoportjában.

FÉRFI EUROLIGA 
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
PRO RECCO (olasz)–ZF-EGER 8–8 (2–2, 2–2, 3–3, 1–1)
Sori, Piscina Compinale di Sori, 800 néző. Vezette: M. Csirics (szerb), D. Stampalija (horvát)
RECCO: Tempesti  –  FILIPOVICS 2, Madaras, Calcaterra, Burics 1, Kásás, Udovicsics 1. Csere: Mangiante, Felugo, Figlioli, Benedek 1, Molina, NIKIC 3. Edző: Guiseppe Porzio
EGER: VALICS – SÁNTAVY, Graham, Bárány, Varga II Zs. 1, Feltham 1, BIROS 2. Csere: ERDÉLYI 2, Hegedüs 1, Binder, Bundschuh, HÁRAI 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 7/3
Gól – Ötméteresből: 1/0, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Guiseppe Porzio: – Nagyon rosszul játszottunk, nem tudom, mi lehetett ennek az oka. Fáradtan mozogtak a fiúk, elhibáztuk az előnyös helyzeteket.  Az egri srácoknak és természetesen Gerendás mesternek pedig gratulálok, remekül játszottak.
Gerendás György: – Nincs az a csapat a világon, amelyik győzelmi eséllyel érkezne a Reccóhoz. Borzasztóan nehéz volt, de nagyon jól játszottunk, és közben megjött az étvágyunk, s már nem akartunk kikapni. Két dolog azonban biztos: Egerben sokkal többen lesznek, és a Recco biztosan jobban fog játszani. 
A csoport másik mérkőzésén: Sintez Kazany–Sturm Csehov 10–6
 
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
TEVA-VASASPLAKET–VK PRIMORAC KOTOR (montenegrói) 5–8 (2–4, 2–2, 1–1, 0–1)
Budapest, Szőnyi út, 1500 néző. Vezette: Spiegel (német), Taylan (török)
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 9/2 
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 2/1
Kipontozódott: Takács Bálint (23. p.), Milics (27. p.), Setka (31. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Pavlovics (28. p.)
Vasas:Nagy V. Varga Dénes 1, Varga Dániel, Decker Á., Kis G., Hosnyánszky 3, Kovács R. 1. Csere: Vörös, Takács Bálint, Létay, Fülöp, Hőna. Edző: Földi László
Kotor: Radics – Da. Brguljan 1, Azevedo, Petrovics, Pavlovics, DR. BRGULJAN 1, KISS G. 2, Csere: STEINMETZ Á. 3, Milics, Milosevics, Setka 1, Crepulja, Cuckovics. Edző: Ranko Perovics
MESTERMÉRLEG
Földi László:Harcoltunk, de annyira pontatlanul játszottunk, hogy nem lehetett más az eredmény. Öt gólt lőttünk a montenegrói kapusnak, aki a harmadik negyedig két lövést védett. Fontos lett volna belőnünk a harmadik ötméterest is, de a pontatlanság mindent meghatározott.
Ranko Perovics: Végig vezettünk, és kézben tartottuk a mérkőzést. Gyorsabban voltunk a lefordulásoknál, ez nagyon sokat számított.

A csoport másik mérkőzésén: Panioniosz–Jug Croatia 6–8

A D-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Pro Recco32131–217
2. Kazany32124–226
3. ZF-EGER311124–234
4. Csehov3320–330
A B-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Kotor32127–207
2. Jug311125–264
3. VASAS31226–273
4. Panioniosz31223–283
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik