Benedekék nem bírtak a Partizannal a döntőben

Vágólapra másolva!
2011.06.04. 22:49
null
Kásás (balra lő) és Benedek (jobbra sáncol) vesztesként hagyta el a római medencét – montázs<br />(Fotó: waterpoloweb.com)
Címkék
A Partizan Beograd nyerte meg a férfi vízilabda Euroligát, miután a római döntőben 11–7-re győzött a Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet a soraiban tudó Pro Recco ellen.

 

A döntő előtt mindkét csapat hat BEK/BL/Euroliga-győzelemmel állt, a tét így többek között az volt, hogy melyik éri utol az örökrangsort vezető Mladost Zagrebet.

Az első gólt Madaras révén a Recco szerezte meg, ám mint később kiderült, ekkor vezetett utoljára az olasz csapat.

A Partizan fordított, bár a második negyed közepéig a Recco rendre egyenlíteni tudott. Ezután viszont a szerbek egymás után háromszor is bevették Stefano Tempesti kapuját, ezek a percek pedig döntőnek bizonyultak.

A Reccóban kiemelkedő teljesítményt a végül három gólig jutó Madarason kívül senki sem nyújtott, így fordulhatott elő, hogy az utolsó percekben a szerb szurkolók már az ünnepléssel voltak elfoglalva. Csapatuk teljesen megérdemelten nyert 11–7-re, és hetedszer ült fel Európa trónjára.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA NÉGYES DÖNTŐ, RÓMA
DÖNTŐ
Foro Italico, 8000 néző. V: Tulga (török), Borell (spanyol)
RECCO: Tempesti – Molina, Kásás, Buric 1, Nikics, Filipovics, MADARAS 3. Cs: Perrone, Felugo, Figlioli, Benedek, ZLOKOVICS 2, Ivovics 1. Edző: Giuseppe Porzio
PARTIZAN: SORO – Mitrovics, ALEKSZICS 2, VUJASZINOVICS 2, PIJETLOVICS 2, Prlajnovics, Haciteodoru. Cs: Radzsen, KOROLIJA 3, Radovics, Mandics, CUK 2. Edző: Igor Milanovics
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 7/7
Ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Pijetlovics (19. p.)
A 3. helyért: Mladost Zagreb (horvát)–Budva (montenegrói) 10–10. Ötméteresekkel: 4–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik