Az ötméteresek ismét az Egernek kedveztek

Vágólapra másolva!
2010.05.22. 12:28
null
Kiélezett küzdelem, szép gólok és hihetetlen izgalom jellemezte a döntő negyedik meccsét (fotó:Veres Viktor)<br />
Címkék
Nem sz&uuml;letett d&ouml;nt&eacute;s a f&eacute;rfi v&iacute;zilabdabajnoki d&ouml;ntő negyedik m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;nek rendes j&aacute;t&eacute;kidej&eacute;ben, sőt a hosszabb&iacute;t&aacute;sban sem, &iacute;gy k&ouml;vetkeztek az &ouml;tm&eacute;teresek, amelyet az első tal&aacute;lkoz&oacute;hoz hasonl&oacute;an az Eger nyert meg, &iacute;gy 2&ndash;2-re m&oacute;dos&iacute;totta a Vasas elleni p&aacute;rharc &aacute;ll&aacute;s&aacute;t. A bajnoki c&iacute;mről az &ouml;t&ouml;dik meccs d&ouml;nt Egerben.

Az egri győzelem (8–7) után szokatlan időpontban ugyan – a tévéközvetítés miatt rendezték szombat délelőtt a döntő negyedik mérkőzését –, de már a bajnoki aranyéremért csobbant medencébe a Vasas, hogy a Szőnyi úton megvédje a címét.

Talán a korai kezdés miatt, ám kicsit álmosan kezdtek a csapatok, és a szoros védekezésnek köszönhetően az első percekben nemhogy gól, kapura lövés is alig akadt. Már az ötödik percen és egy-egy emberelőnyön is túl jártak a felek, amikor Hosnyánszky Norbert léc alá tartó bombáját nem lehetett hárítani, és ezzel a Vasas szerzett vezetést.

Az Eger hamar egalizált, Biros Péter – akárcsak csak Hosnyánszky – előnyből talált be, a rossz kéz oldalról. A vendégek rengeteg pontatlanságot követtek el támadásban, a legjobb lövőhelyzeteket is elhibázták, így hiába volt jó a védekezésük, a Vasas két találattal is el tudott húzni. Előbb Varga Dénes lőtte ki remekül a felső sarkot, majd Fülöp Bence „lapos” lövése tréfálta meg Szécsi Zoltánt. 3–1

A harmadik negyed hasonlóan indult, mint az első, sokáig nem született találat, mígnem Aaron Feltham 3–2-re módosította az állást. A Vasas kettős emberelőnyt hibázott el, Varga Dániel viszont a következő akciónál javított.

Az Eger azonban – amely a döntő második és a harmadik meccsén sem vezetett! – ekkor begyújtotta a rakétákat: Hegedüs Gábor, majd Kevin Graham góljával egyenlített. A harmad legvégén ugyan Decker Ádám a hálóba kotorta a labdát, ám a játékvezetők szerint  csak a dudaszó után.

Az utolsó játékrész elején így Graham gólja már a vezetést (4–5) jelentette a hevesi együttesnek. A feszültség egyre nőtt, szinte forrt a víz, de remek csata zajlott a medencében. Varga Dénes nagy lövése után még védett Szécsi, ám testvére megindulása után ismét előnybe kerültek a piros-kékek. Varga Dániel azonnal gólra váltotta a lehetőségét, ám a találatot visszavonták, Hosnyánszky viszont nem kegyelmezett, védhetetlenül zúdított a hálóba. 5–5

Másfél perccel a vége előtt Binder Szabolcs találata után megint vezetett az Eger, Varga Dánielnek azonban erre is volt válasza: kapásból lőtt a jobb alsó sarokba. 6–6

Következett a hosszabbítás, amelynek első félidejében Kis Gábor harcolt ki ötméterest, amelyet Varga Dániel bombázott a hálóba. Csakhogy fordulás után Birosról lemaradtak Földi László játékosai, a háromszoros olimpiai bajnokkal szemben pedig ezt nem lehet megtenni következmény nélkül: 7–7, jöhettek az ötösök.

A Vasasból Hosnyánszky, Varga Dániel, Kovács Róbert, Katonás belőtte, Varga Dénes a második párban viszont rontott, míg az Egerből Biros, Feltham, Bárány, Kovács Gábor nem hibázott, Varga Zsolt lövését pedig védte Nagy Viktor. Az óriási feszültségben Hosnyánszky másodjára hibázott, Biros góllal válaszolt – következik az ötödik mérkőzés!

 

 VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
TEVA-VASASPLAKET–ZF-EGER 7–7 (1–1, 2–0, 1–3, 2–2, 1–0, 1–1) – büntetőkkel 4–5
Szőnyi út, 1500 néző. Vezette: Kiszelly, Molnár P.
VASAS: NAGY V. – VARGA DÁNIEL 3, Varga Dénes 1, Takács Bálint, Kis G., Hosnyánszky 2, Katonás. Csere: Decker Á., Vörös, Kovács R., Hőna, Fülöp 1, Létay
EGER: SZÉCSI – Hegedüs G. 1, Varga II Zs., BIROS 2, Hárai, Graham 2, Sántavy. Csere: Bundschuh, Bárány, Binder 1, Feltham 1, Erdélyi, Kovács G.
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 10/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Decker Á. (34. p.)
Sárga lap: Gerendás (25. p.), Földi (28. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
A döntő ötödik mérkőzését szerdán 17.45-től rendezik Egerben. Az összecsapást a SportKlub élőben közvetíti. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik