Az első meccsen elszállt az Eger

Vágólapra másolva!
2010.03.24. 20:38
null
Az Eger nem volt egy súlycsoportban a Beograddal (Fotó: Czagány Balázs)
Címkék
Nagyon kikapott az Eger a férfi vízilabda Euroliga negyeddöntőjének első összecsapásán a Partizan Beográdtól. A magyar csapat 12–4-es veresége után gyakorlatilag formalitássá vált a visszavágó.

A Honvéd csoportjából százszázalékos teljesítménnyel továbbjutó Partizan Beograd volt az Eger ellenfele az Euroliga negyeddöntőjében. A magyar csapat számára pedig túl nagy falat volt a szerb együttes, amely már Magyarországon eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Az Eger pocsékul kezdte a mérkőzést. Még fel sem ocsúdtak a hevesi pólósok, máris 4–0 volt a vendégeknek. Vujasinovics egymaga hármat vállalt a „megrendítő" négyesből. Biros csak ezután szerezte a magyar csapat első találatát – ötméteresből.

Az első negyedben teljesen megilletődötten játszott az Eger, a Partizan pedig a folytatásban sem kegyelmezett. Pitrovics, Pijetlovics, Pralinovics góljának köszönhetően már a második negyed közepén 8–2-re vezetett a belgrádi csapat, ezután hatalmas verésre volt kilátás egri szempontból.

„Az idén sokkal játékosabb a Partizan, Dejan Udovicsiccsel nagyon fegyelmezett, megkomponált a pólója. Az új tréner, Igor Milanovics szerette játszani a vízilabdát, a fegyelem pedig most is megvan, de több a játékosság, ami előnyükre vált. Egy olyan csapat ellen, amely kottából játszik, sablonnal lehet felkészülni" – nyilatkozta a találkozó előtt Gerendás.

Úgy látszik azonban, hogy ezek a „sablonok" teljesen hatástalanok voltak a Partizan ellen. Az Eger a harmadik negyedben 8–4-re ugyan feljött, ezután azonban ismét gólképtelenné vált. A továbbjutást már nem is tarthatta szem előtt Gerendás együttese, csakis a tisztes helytállást.

Az Eger végül 12–4-es vereséget szenvedett a kíméletlenül higgadtan és profin játszó Partizantól.

FÉRFI EUROLIGA 
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
ZF-EGER–PARTIZAN BEOGRAD 4–12 (2–5, 2–3, 0–2, 0–2)
Eger, Bitskey-uszoda, 3200 néző, Vezette: Naumov (orosz), Gomez (olasz)
EGER: Szécsi – Hegedüs G., Varga II Zs., BIROS 2, Kovács G., Sántavy, Graham 1, Csere: Bárány, Feltham, Bundschuh, Binder 1, Hárai, Erdélyi
PARTIZAN: Szoro – SZ. MITROVICS 1, VUJASZINOVICS 5, Prlainovics 2, D. Pijetlovics 1, Gocics, Radjen 1, Csere: MILOS KOROLIJA 2, Gak, Avramovics, Alekszics, Cuk
Gól  – emberelőnyből: 13/0, 6/4
Gól  – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Sántavy (15. p.), D. Pijetlovics (22. p.), Alekszics (23. p.)
MESTERMÉRLEG
GERENDÁS GYÖRGY, az Eger edzője: – Nem tisztem dicsérni az ellenfelet, ahhoz elég, ha ránéz valaki az eredményre. Más szinten játszó csapattól kaptunk ki, akikkel szemben nem szégyen a vereség, még ilyen különbséggel sem. Láttam a játékosokon, hogy akartak, küzdöttek, egy rossz szavam sem lehet. A Vasas legyőzése után is mondtam, lesznek még rosszabb meccseink is, persze ez most a legrosszabbkor jött.
IGOR MILANOVICS, a Partizan edzője: – A végeredmény talán túlzó, de a mérkőzésen egyértelműen megnyilvánult a két csapat közti minőségbeli különbség. Elismerésem az egrieknek, hogy ilyen hangulatot teremtettek. Nagyon megható számomra, hogy a meccs után a magyar drukkerek is gratuláltak. Támadásban rendkívül erősek voltunk, és a védekezésünk is jól működött, s minden bizonnyal eldöntöttük a továbbjutás kérdését.
 
A MÁSIK KÉT NEGYEDDÖNTŐBEN
Herceg Novi (montenegrói)–Primorac Kotor (montenegrói, Kiss Gergely 2, Steinmetz Ádám 1) 9–14 (4–3, 1–5, 3–5, 1–1).
Pro Recco (olasz, Madaras Norbert 1, Kásás Tamás 1, Benedek Tibor 1)–VK Budva (montenegrói) 9–5 (3–1, 2–3, 4–1, 0–0)
A Barceloneta (spanyol)–Dubrovnik (horvát) mérkőzést március 27-én játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik