Az Eger kikapott és pont nélkül maradt

Vágólapra másolva!
2011.02.02. 19:13
null
Nem volt sok öröme az Egernek ebben az Euroliga-idényben (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
A férfi vízilabda Euroliga csoportkörének hatodik fordulójában a ZF-Eger hazai környezetben két góllal kikapott a spanyol Barcelonetától. Gerendás György együttese szerzett pont nélkül, mínusz tizenhetes gólkülönbséggel zárt.

A pont nélkül álló Eger tét nélküli tétmeccsen – egyik gárda sem volt már érdekelt a továbbjutásban – fogadta a spanyol együttest, amely a sorozat első mérkőzésén 10–9-re nyert ellene. Azon a találkozón azonban nagyobb esélye volt az egrieknek a győzelemre, mint a mostanin…

Hosnyánszky Norbert látványos és gólt érő svédcsavarjával indult a találkozó, de a vendégek egyenlítettek. Varga II Zsolt távolról pattintott a felső sarokba. Az újbóli spanyol egyenlítést egy elmaradt egri büntető – Gerendás György reklamálásért kapott sárga lapos figyelmeztetést –, majd egy vitatható kiállítás előzött meg.

A második negyedben Kis Gábor a saját maga által kiharcolt fórt használta ki, de utána „elfogyott” az Eger. Támadásban is, de különösen védekezésben. A spanyolok a házigazdák védelmi kihagyásait kihasználva 4–0-s periódussal megléptek.

A harmadik felvonásban egri részről ismét csak Kis Gábor tudott eredményes lenni, a vendégek előtte – így lett 3–2 után 3–7 – és utána is gólt lőttek, még tovább növelve a különbséget.

Kevin Graham jóvoltából adott életjelet magáról az egri gárda a záró felvonás elején, de a spanyolok visszaállították a négygólos különbséget. Varga II centererényeket csillogtatva szépített, és még volt hátra a találkozóból csaknem négy perc. A világbajnok magyar nem sokkal később egy adok-kapok után alkalmi párjával együtt a páros kiállítás sorsára jutott. Ezt követően – mínusz négynél – az Eger szépített keveset az eredményen, de a mérkőzésben már nem volt benne, hogy a hajrára még szoros is lehet. 

Jól jellemzi a történteket, hogy a mindig vehemens Gerendás György mosolyogva vette tudomásul az újabb vereséget.

 FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA, D-CSOPORT, 6. FORDULÓ
ZF-EGER–CNA BARCELONETA (spanyol) 8–10 (2–2, 1–4, 1–2, 4–2)
Eger, 1300 néző. V: Bianchi (olasz), Sztavridisz (görög)
EGER: Nébald – Hegedüs G., Biros, KIS G. 2 (1), Bundschuh, Hosnyánszky 2 (2), Graham 1 (1). Cs: Binder, Feltham, Varga II Zs. 2, Kovács G., Petrovai 1(1), Kotszidisz. Edző: Gerendás György
BARCELONETA: Lopez Pinedo – F. Fernández, ESPANOL 2 (2), X. Valles 1, Ivovics, CSIRICS 2 (1), Martín. Cs: Delgado 1 (1), Vrlic 1 (1), Roca 1 (1), De Lera 1, Minguell 1 (1). Edző: Santi Fernandez
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 9/7
Kipontozódott: Bundschuh (21. p.), Ivovics (30. p.), Minguell (31. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Varga II Zs. (29. p.), De Lara (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Nem sikerült olyan meccset játszanunk, amely végre méltó lett volna az Euroligához. Pocsék teljesítményt nyújtottunk. Tudtuk, hogy utolsóként zárunk, de ettől még lehetett volna vagányabban és jobban pólózni. Azt láttam a kispadról, hogy a nettó 32 percből 31 és félig odafigyeltünk, küzdöttünk. A maradék időben viszont 6 gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Borzasztó volt ezt edzőként megélni. De tovább kell lépnünk, meccsünk lesz négy nap múlva.
Santi Fernandez: – Nagyon jól játszottunk. A harcosságunk és a koncentráltságunk eredményezte a nagyszerű győzelmet. Kilenc ponttal zártunk, most sajnáljuk csak igazán a rijekai utolsó negyedet, amikor is nyerő állásból vesztettünk...
A csoport másik mérkőzésén
Rijeka (horvát)–Dubrovnik (horvát) 6–8 (1–2, 1–1, 2–4, 2–1)
 A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Dubrovnik 6
6
0 0  77–52
 25 18
2. Rijeka 6
3
0 3
 47–45
   2   9
3. Barceloneta 6
3
0 3
 55–65
-10   9
4. Eger 6
0 0 6
 46–63
-17   0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik