Nemzetisport.hu 2012.03.26 21:26 Frissítve: 2014.12.22 02:28

A Vasasra ráijesztettek, de az összes hazai csapat győzött

A férfi vízilabda ob I felsőházi rájátszásában, az egyik csapat második sikeréig tartó negyeddöntő első mérkőzésein nem született meglepetés, a hazai pályán játszó csapatok kivétel nélkül győztek. Az alapszakasz-győztes Vasas számára indult talán nehezebben a párharc a vártnál, de Vörös Viktorék háromgólos hátrányból fordítani tudtak, és 16–10-re győztek a Szentes ellen. A negyeddöntő legnagyobb rangadójaként beharangozott Honvéd–Szolnok meccsen a hazaiak már 7–2-re is vezettek, végül két góllal győztek.

A Honvéd–Szolnok meccsen a fehér sapkás hazaiak a meccs elején állva hagyták a vendégeket (Fotó: Török Attila)

SZEGED–FERENCVÁROS 17–8

Az alapszakaszt második helyen záró Szeged Hódmezővásárhelyen fogadta a Ferencvárost az ob I negyeddöntőjének első meccsén, mert a BL-negyeddöntő visszavágóján is itt fogadja majd a csapat (a szegedi uszoda nem felel meg az előírásoknak) a Mladost Zagrebet április 18-án.

A szegediek számára a várakozásoknak megfelelően alakult a mai vásárhelyi ráhangolódás a BL-csatára. Vincze Balázs csapata Kiss Csaba és Molnár Tamás egy-egy góljával indította a mérkőzést, melyen egy negyed után 4–2-re vezetett.

A Molnár, Kiss duó a folytatásban is jól muzsikált és a többiek is hozzátették a maguk góljait a szegedi meneteléshez, így két játékrész után már 9–3-at mutatott az eredményjelző. A meccs második felében a Ferencváros is többször eredményes tudott lenni, de a különbség így is nőtt, a Szeged 17–8-ra megnyerte az egyik csapat második sikeréig tartó párharc első felvonását. Folytatás szerdán este 18 órától a fővárosban, a Ferencváros népligeti uszodájában.

 OB I, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
A-HÍD-SZEGED BETON–FTC-FISHER KLÍMA 17–8 (4–2, 5–1, 6–4, 2–1)
Hódmezővásárhely, 300 néző. V: Csanádi, Füzesi Zs.
SZEGED: Baksa – Somogyi 2, Hegedűs G., Bálint G., MOLNÁR T. 5, KUNAC 2, KISS CS. 3. Cs.: Molnár D. (kapus), TÖRÖK 2, Younger 1, Kayes 2, Juhász Zs., Varga P., Lehmann. Edző: Vincze Balázs
FTC: Kosztrov – Illés S., ERNYEY 3, Sántavy, Kincses 1, Paján 1, Polovic. Cs.: Laboncz (kapus), FRANCSICS 1, Sánta, Manhercz, Szöllősi, SIMON R. 2, Mocsári. Edző: Ambrus Tamás
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 8/1
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/–
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Sántavy (22. p.), Paján (26. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szeged javára
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Tíznapos kemény felkészülés közepette egy lépést tettünk az elődöntő felé vezető úton.
Ambrus Tamás: – A sok sérülés és betegség ellenére helytálltunk. Fiataljaink bátran és jól játszottak, olykori hibáikat a Szeged kíméletlenül kihasználta.

 

VASAS–SZENTES 16–10

Az alapszakasz-győztes Vasas még a kisebb sérüléssel bajlódó Miho Boskovic és az olimpiai selejtezőkön szereplő Drasko Brguljant nélkül is sokkal esélyesebb volt a a bajnokság első felét nyolcadik helyen záró Szentesnél, de a vendégek meglepően jól kezdték a párharc első felvonását. (Akárcsak a két csapat szombati meccsét, az alapszakasz utolsó fordulójában, igaz, azt a találkozót hazai pályán játszhatta a Szentes).

Decker Ádám góljaival az első negyed elején kétszer is vezetett a Vasas, de 2–1 után a vendégek pillanatai következtek. A szentesiek két centergólt is szereztek és egy büntetőt is értékesítettek, így nyolc perc elteltével 4–2-re vezettek.

A második negyed elején Szőke Szabolcs második találata után már 5–2 is volt az állás a vendégek javára, de ezt követően megkezdte a felzárkózást a Vasas. Az angyalföldiek Vámos Márton vezérletével szűk két perc alatt három gólt dobtak, így 6–5-re- felzárkóztak.

 A Vasas innentől átvette a mérkőzés irányítását, a harmadik játékrészben Kiss Gergely is beszállt a gólgyártásba, a hazaiak előbb egyenlített, majd két góllal megléptek, az utolsó játékrész már 12–10-es Vasas-vezetésnél kezdődött. A mérkőzés záró szakaszát pedig már nem bírták a vendégek, Katonás Gergely két gólt is szerzett az utolsó negyedben és ki kell emelnünk Vörös Viktort is, aki összesen négy gólig jutott a mérkőzésen. A Vasas végül hat góllal, 16–10-re győzött.  

 

FÉRFI VÍZILABDA OB I, RÁJÁTSZÁS
 NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
TEVA-VASAS UNIQA–KALO-MÉH-CS&K-SZENTESI VK 16–10 (2–4, 5–3, 5–3, 4–0)
Komjádi uszoda, 100 néző. V: Marjay, Birri
VASAS: Barabás – Steinmetz B. 2, KATONÁS 3, Fazekas, VÖRÖS 4, Decker Á. 2, Kiss G. 2. Cs.: Nagy V. (kapus), Takács Bálint, Fülöp, Vámos 2, Steinmetz Á. 1. Edző: Földi László
SZENTES: Bálint Á. – SZŐKE 2, Weszelovszky, SZABÓ B. 4, Józsa 1, Szabó Z. 2, Németh D. Cs.: Lázár Zs. 1, Nagy M., Araczki, Tóth P. Edző: Lukács Dénes
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 7/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Szabó B. (24. p.), Takács Bálint (26. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Vasas javára
MESTERMÉRLEG
Földi László: – Örülök, hogy ma csak tíz gólt kaptunk a Szentestől, s nem tizenkettőt.
Lukács Dénes: – Az első három negyedben fegyelmezetten és jól játszottunk, aztán valószínűleg fáradtság miatt kihagytuk a helyzeteinket, a Vasas pedig értékesítette az övéit. A csapatom teljesítményével maximálisan elégedett vagyok.

 

EGER–DEBRECEN 13–9

Az alapszakaszt harmadik helyen befejező Eger az első percektől fölényben játszott a Debrecen ellen, de az első két negyedben a vendégek jól tartották magukat, így Gerendás György csapata két gólnál jobban nem tudott meglépni.

A harmadik játékrészben viszont megtorpantak az addig elsősorban Létay Krisztián találataira támaszkodó vendégek, a bajnoki címvédő pedig 10–5-re elhúzott, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. A 13–9-es egri sikerből Biros Péter, Bátori Bence és Naganuma Acusi is két góllal vette ki a részét.

 FÉRFI VÍZILABDA OB I, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ZF–Eger–Debrecen Fujitsu 13–9 (4–3, 3–2, 4–3, 2–1)
Eger, 400 néző. V.: Németh A., Vojvoda I.
EGER: SZÉCSI - NAGANUMA 2, BIROS  2, Hosnyánszky 1, Seman 1, Kovács G., Bátori 2. Cs.: Varga Zs. 1, GERRITSE 1, Bundschuh 1, Mezei, Binder 1, Chilkó 1. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
DEBRECEN: Mitrovics- LÉTAY 4, Varga T. 1, MISICS 2, Vindisch 1, Simon, Bugajcsuk 1. Cs.: Zoufal, Tóth Z., Hegedüs, Apanaszenko, Kistamás, Halek. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 10/6, ill., 9/4.
Ötméteresből: 2/0, ill. 0.
Kipontozódott: Simon (22.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a ZF-Eger javára
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Végre játszottunk egy olyan meccset a Debrecennel, amikor nem engedtük Őket felzárkózni.  Végig koncentrálva megakadályoztuk, hogy feljöjjön az ellenfél. Az emberhátrányos védekezésünkön még kicsit javítani kell,
Gyöngyösi András: – Sajnálom a mai estét. Először sikerült 9 gólt lőni egy élcsapatnak, és először kaptunk 13-at kaptunk. Ez egy ilyen év. Szerdán megpróbálunk. mindent, de az Eger egy klassziscsapat.


HONVÉD–SZOLNOK 9–7

Előzetesen a Honvéd–Szolnok mérkőzés ígérte a legszorosabb csatát a felsőházi rájátszás mai játéknapja előtt, de a vendégek nagyon gyengén, sok hibával játszottak az első két negyedben, így a hazaiak már 7–2-re is vezettek. A Honvéd vezére a három-háromgólos Hárai Balázs és Salamon Ferenc volt, de Gór Nagy Miklós is jól játszott.   

A hazaiak 8–3 után kicsit kiengedtek, a Szolnok sorozatban négy gólt szerzett, ám az egyenlítésre már nem volt esélye. A fővárosiak 9–7-re győztek.

A HONVÉD ÉS A SZOLNOK IS ESÉLYT LÁT A TOVÁBBJUTÁSRA

 

 FÉRFI VÍZILABDA OB I, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
GROUPAMA-HONVÉD–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP  9–7 (1–1, 5–1, 2–2, 1–3)
Kőér utca, 300 néző. Vezette: Kun Gy., Vogel G.
HONVÉD: GERGELY – Szivós, SALAMON 3, GÓR-NAGY 2, HÁRAI 3, Tóth M., Mátyás. Csere: Kovács R. 1, Jansik D., Angyal, Kovács P.
SZOLNOK: Decker A. – PÁSZTOR 3, Nyéki, Komlósi, KIS G., Marnitz G. 2, Gocics 1. Csere: Süveges 1, Regős, Hangay Z., Kovács O.
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 10/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Jansik (25. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Kovács O. (26. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Honvéd javára
MESTERMÉRLEG
VAD LAJOS (a Honvéd edzője): Kétszer nyertük meg ezt a meccset. Nagyon sokat tettünk azért, hogy győzzünk, de a végén még egyszer meg kellett nyernünk.
CSEH SÁNDOR (a Szolnok edzője): Az elején sajnos sokkal jobb teljesítmények voltak a Honvédnál, mint nálunk, a végén aztán nagyot fordult minden. Mondhatjuk, hogy 8–3-nál elkezdtünk készülni a szerdára. Ha úgy játszunk, mint utána, akkor lehet javítani.

 

 FÉRFI VÍZILABDA OB I
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 9–12. HELYÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BVSC-Zugló–Kaposvári VK 7–8 (3–1, 1–1, 2–1, 0–3, 0–2, 1–0) – hosszabbítás után
Gólok: Szűcs L. 3, Keresztes 2, Deme, Borsós, ill. Juhász-Szelei, Burburan, Gyurováth 2-2, Papp G., Clayton.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Kaposvár javára.
OSC–PVSK-Füszért 8–6 (3–1, 1–0, 3–3, 1–2)
G: Benczur, Tiba, Szécsi D. 2-2, Baghaturia, Zentai, ill. Hoppál 3, Soós, Takács J., Bóbis.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az OSC javára    
2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.

2020.01.26 23:16:32

Vízilabda SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Hogy év közben a bajnokikon – főleg a nőknél – többen vannak a zsűriben, mint a nézőtéren? Igaz. Viszont a válogatott más.

2020.01.26 15:53:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Döntetlen után szétlövéssel nyertünk, Vogel Soma kivédte az utolsó spanyol ötöst.

2020.01.25 18:44:19

Vízilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A negyedik negyed döntött az oroszok elleni kiélezett mérkőzésen a Duna Arénában.