A Vasas nélkül rendezik a döntőt - 12 év után először

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 20:09
null
Biros Péter ziccerénél Nagy Viktornak nem sok esélye volt (Fotó: Szabó Miklós)
A ZF-Eger 8–6-ra győzött idegenben a Teva-Vasas ellen a férfi vízilabda ob I elődöntőjének második mérkőzésén, így a párharcot 2–0-ra megnyerve bejutott a fináléba. A Vasas legutóbb a 2000–2001-es szezonban maradt le a bajnoki döntőről.

Az már az alapszakasz végén eldőlt, hogy nem lesz egymás után hatodszor is Vasas–Eger döntő a férfi ob I-ben, kedd este pedig biztossá vált, hogy egy másik, még ennél is hosszabb sorozat is megszakad. A piros-kékek ugyanis 2001 óta minden évben ott voltak a bajnoki fináléban, mai vereségük következtében viszont idén csak a bronzért küzdhetnek majd.

Az elődöntő második felvonásán az egriek már az első támadásukból megszerezték a vezetést, de 3–3-ig a Vasas rendre egyenlíteni tudott. A második negyed közepétől azonban a vendégek egy 4–0-s rohamot vezényeltek, így a nagyszünetre 7–3-as előnnyel vonulhattak.

Vámos Márton emberelőnyös találatával az angyalföldiek megtörték kilencperces gólcsendjüket, majd Katonás Gergely értékesítette második büntetőjét is (összesen ekkor már harmadszor talált be), eközben pedig az Eger csak kapufáig jutott a harmadik játékrészben, így a záró nyolcperc előtt csupán két gól volt a két csapat között (5–7).

A negyedik negyedet azonban 1–1-gyel lehozta az Eger, amely a címvédő búcsúztatásával bejutott a döntőbe, a Vasasnak pedig marad a bronzpárharc.

A másik ágon a Szeged és a Szolnok csatázik a döntőbe jutásért, az első mérkőzést a szolnokiak nyerték meg.

Gerendás György: Sajnálom, hogy nem a döbntőben győztük le a Vasast!

Boldog egri játékosok a szomorú Vasas-szurkolók előtt
Boldog egri játékosok a szomorú Vasas-szurkolók előtt

FÉRFI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
2. MÉRKŐZÉS
TEVA-VASAS–ZF-EGER 6–8 (2–2, 1–5, 2–0, 1–1)
Komjádi uszoda, 1200 néző. Vezette: Juhász Gy., Székely Balázs
VASAS: Nagy V. – KATONÁS 3, Öler, Drasko Brguljan, Hárai, Vámos 1, Takács Bálint 1. Csere: Steinmetz Á., Angyal 1, Csapó, Hőna, Fazekas
EGER: SZÉCSI – Kovács Gábor 1, BIROS 2, Gór-Nagy 1, Seman 1, SALAMON 1, Graham 1. Csere: Bundschuh, Bátori 1, Gerritse, Mezei, Varga II Zs., Chilkó
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 7/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Gerritse (19. p.), Gór-Nagy (24. p.), Bundschuh (26. p.), Takács Bálint (30. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: – Nagy szomorúság, hogy nem jutottunk döntőbe, pedig arra készültünk az idény elején. A sok nehézség ellenére az egész szezonban jól teljesítettünk. Fordítottja volt a meccs az egrinek, most kevés gólt kaptunk, amit túl lehetett volna lőni.
GERENDÁS GYÖRGY, az Eger edzője: – Egerben kaptunk buta, elkerülhető gólokat, de itt már nem. Sokkal jobban összeállt a Vasas védekezése, és a jobban védő Nagy Viktor ellen meg tudtuk csinálni azt, amiről mi, edzők szoktunk beszélni: ha egy csapatot öt, hat vagy hét gólon tudsz tartani, nyerhetsz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik