A Vasas nagy verést kapott Fiuméban

Vágólapra másolva!
2011.02.16. 21:21
null
Vargáék és a Primorje elintézte a Vasast (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A férfi vízilabda Euroliga 2. csoportkörében a Vasas 13–6-os vereséget szenvedett a Primorje Rijeka otthonában.

 

Az egyetlen állva maradt magyar csapat megkezdte szereplését az Euroliga 2. csoportkörében. A Vasasnak nem volt könnyű dolga, a Primorje Rijeka otthonába látogatott.

Még furcsa leírni, de a mérkőzés első két gólját Varga Dénes és Varga Dániel szerezte, mégsem a Vasas vezetett 2–0-ra. A korábban az angyalföldieknél játszó két játékos a nyáron szerződött Rijekába, aminek a hazai szurkolók most nagyon örülhettek.

Sajnos már az első pillanatoktól kezdve látszott, hogy a hazaiaké a jobb csapat: Xavier Garcia 3–0-ra alakította az állást, magyar részről csak ekkor érkezett az első válasz – Miho Boskovics révén.

Az első szünetre 4–2-es hátránnyal vonulhatott a Vasas, amely a második negyedben még tartotta a lépést esélyesebb riválisával, előbb Powers, majd Vörös góljával zárkózott egy gólra Földi László együttese, de még Kovács Róbert találata után is csak kettővel, 7–5-re vezetett a Rijeka. Ezután azonban sajnos elfogyott a tudomány.

Sorozatban négy gólt szerzett a hazai csapat, amivel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát. 5–11 után Powers még eredményes volt a negyedik negyed elején, ezután azonban már nem lőtt gólt a magyar bajnok. A végén már csak a számszerű végeredmény volt kérdéses: a Rijeka 13–6-ra nyert.

A Vasas legközelebb március 9-én száll vízbe Budapesten, ellenfele a horvát Mladost Zagreb lesz.

A csoport korábbi mérkőzésén a Pro Recco idegenben 9–5-re legyőzte a Mladost Zagrebet.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA
2. CSOPORTKÖR, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
PRIMORJE RIJEKA–TEVA-VASAS-UNIQA 13–6 (4–2, 4–3, 3–0, 2–1)
Rijeka, 1500 néző. Vezette: Taylan (török), Simion (román)
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 13/4
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Kovács R. (23. p.), Beltrame (28. p.)
RIJEKA: D. CAR – Barac 1 (1), VARGA DÉNES 2, VARGA DÁNIEL 2, PaskvaliN 1 (1), X. Garcia 1 (1), Jelaca 1. Csere: Glavan, Frankovic 1, Krapic 1 (1), TISKIVSKI 2 (1), Beltrame 1
VASAS: Nagy V. – Katonás, Boskovic 1 (1), Steinmetz B., Powers 2 (1), Kiss G., Decker Á.. Csere: Vörös 1 (1), Kovács R. 1, Takács Bálint, Vámos 1 (1), Fülöp, Hőna
MESTERMÉRLEG
ZORAN ROJE, a Rijeka edzője: – Remekül játszottunk, elöl és hátul is kiválóan teljesített a csapat, talán ez volt az eddigi legjobb játékunk az idény során.
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: – A Rijeka ezen a napon sokkal jobb volt nálunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik