A Szolnok készülhet az elődöntőre

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2011.12.14. 17:36
null
A szolnokiak februárban folytathatják menetelésüket (Fotó: Mirkó István– archív)
Címkék
A Szolnok jutott elsőként a legjobb négy közé a férfi vízilabda Európa-kupában, miután a negyeddöntő visszavágóján Kazanyban három gólt megőrzött a hazai pályán megszerzett előnyéből.

 

Kezdettől magabiztosan és céltudatosan játszott, kiválóan védekezett, megfontolt támadásokat vezetett, s a döntetlent egészen a végéig őrizve pólózott a Tisza-parti együttes Kazanyban – összegezte a helyszínről a mérkőzés jellemzőit Mohi Zoltán klubelnök az MTI-nek.

A szolnoki gárda a november 26-i, itthoni meccsen a kezdeti hátrányból fordítva nyert végül 11–7-re, így a visszavágónak masszív előny birtokában vághatott neki.Az oroszok hiába próbálkoztak, a magyar együttes folyamatosan tartani tudta az „ikszet”, s ahogy a korábbi kiváló játékos fogalmazott: „egyértelmű volt a Szolnok győzelme”.

A legjobb négy közé jutással történetének eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét könyvelheti el a vízilabdaklub, s jóllehet az elődöntős párosítást majd csak ez után készíti el a kontinentális szövetség, a LEN, a hasonlóképpen eredményes folytatás is benne van a csapat játékában. A második számú európai kupában most szünet következik, az állva maradt csapatok február 25-én kezdik meg párharcukat a döntőbe jutásért.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SZINTYEZ KAZANY (orosz)–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 6–5 (1–1, 2–2, 1–1, 2–1)
Kazany, 400 néző.
KAZANY: Dudkin – Ogyincov, Jacev 2, Halturin 1, Sztyepanjuk 1, Klikovac, Asajev. Csere: Zinnatullin 1, Tyihonov, Schwertwitis, Novokszenov, Jelizarov 1. Edző: Irek Zinnurov
SZOLNOK: Decker A. – Negrean 3, Georgescu, Komlósi, Regős, Nyéki, Gocics. Csere: Kovács O., Hangay Z., Süveges, Pásztor 1, Marnitz 1. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 6/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Továbbjutott: a Szolnok, 16–13-mal
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor: – Kemény meccs volt, nagyon örülünk, hogy sikerült bejutnunk a legjobb négy közé. Remekül védekeztünk, az egész csapat jól játszott, óriási siker ez.
FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA, TOVÁBBI EREDMÉNYEK
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Posillipo (olasz)–Crvena zvezda (szerb) 6–3
Továbbjutott: a Posillipo, 15–12-es összesítéssel
Sabadell (spanyol)–Medvescak (horvát) 12–9
Tj.: a Sabadell, 25–22-vel
Savona (olasz)–Panioniosz (görög) 11–9
Tj.: a Savona, 17–16-tal

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik