A Szegedé a bronz, indulhat az Euroligában

Vágólapra másolva!
2010.05.15. 19:29
null
A Szeged jobbnak bizonyult a Fradinál
Címkék
A Szeged szerezte meg a bronzérmet a férfi vízilabda-bajnokság 2009–2010-es szezonjában, miután a harmadik helyért folytatott párharc harmadik mérkőzésén hazai pályán 7–5-re verte meg a Ferencvárost, s ezzel 2–1-re nyerte meg az egyik csapat második győzelméig tartó párharcot.

Hatalmas tétje volt a Szeged–FTC bronzmérkőzésnek. A győztes ugyanis nemcsak a harmadik helyet szerezte meg a magyar bajnokságban, hanem a jogot, hogy az Euroligában harmadik magyar csapatként képviselje Magyarországot.

Ennek megfelelően a mérkőzés elején nem sok veszélyt jelentettek az ellen kapujára a játékosok. Az első negyedben Weszelovszky László találatára Vindisch Ferenc válaszolt, majd a második játékrészben is betalált a Szeged játékosa, de ennyi. Már ami gólokat illeti…

A nagyszünetben 2–1-es hazai vezetés állt az eredményjelzőn. A második félidőben aztán megtalálták az ellenszert az ellenfél védekezésére a csapatok.

A negyedik negyed elejéig fej fej mellett haladt a két együttes: Steinmetz Barnabás találatánál 4–4 volt az állás, és még öt és fél perc volt hátra.

A mérkőzés hajráját azonban a hazai csapat bírta jobban, s végül Török Béla két góljával és Molnár Tamás találatával meglépett riválisától. Három perccel a vége előtt 7–4-re vezetett a Szeged, amelyhez a folytatásban csak Babay Árpád góljával tudott közelebb zárkózni a Fradi. Ez pedig kevés volt.

FÉRFI VÍZILABDA OB I 
BRONZCSATA, 3. MÉRKŐZÉS
SZEGED-BETON VE–FTC-FISHER KLÍMA 7–5 (1–1, 1–0, 2–2, 3–2)
Szeged, 150 néző. V: Kiszelly, Vojvodja
SZEGED: BAKSA – Molnár T. 1, TÖRÖK 4, VINDISCH 2, Lehmann, Juhász Zs., Komlósi. Cs: Busila, Somogyi, Varga P., Ágner, Kuncz, Kayes. Edző: Kásás Zoltán
FERENCVÁROS: Jászberényi – WESZELOVSZKY 2, Mátyás, Steinmetz B. 1, Máthé, Czigány K., Balatoni. Cs: Tóth M. 1, R. Georgescu, Babay 1, Tóth B. Edző: Godova Gábor
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 10/5
Sárga lap: Godova (21. p)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Szeged javára
MESTERMÉRLEG
Kásás Zoltán: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, fórokat hagytunk ki, nagyon gyengén lőttünk. A végén viszont jobban bírtuk erővel, s ennek köszönhetjük a győzelmet.
Godova Gábor: – Gratulálok a Szegednek! Most a józan ész erősebb, mint az érzelmek: jó nem jut eszembe, rosszat meg nem mondok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik