A Szeged a sírból hozta vissza a Vasas elleni meccset

Vágólapra másolva!
2010.11.13. 19:42
null
Mínusz négyről állt fel a Szeged (Fotó: Thumbász Hédi)
Címkék
Döntetlent játszott egymással a Szeged és a Vasas a férfi vízilabda Euroliga csoportkörének 1. fordulójában. Az idegenben játszó angyalföldiek a harmadik negyedben már négy góllal is vezettek, ám a hazaiak végül 9–9-re mentették az összecsapást.

Az Euroliga nyitó körében rögtön egymással csapott össze az egyformán az A jelű négyesbe sorsolt Szeged és a Vasas, a körmérkőzéses széria első meccsét a csongrádiak otthonában játszották.

Az európai porondon jóval tapasztaltabbnak számító angyalföldiek szerezték meg a vezetést: a mérkőzés elején Kiss Gergely fórból talált a kapuba.

A kiegyenlített első negyedet követően Aaron Younger alakította 2–2-re az állást, ekkor azonban egy aprócska rövidzárlat érte a hazaiakat: Takács és Katonás is betalált a Vasas részéről, a kétgólos előny pedig úgy tűnt, döntőnek bizonyul.

A folytatásban ugyanis ismét kiegyenlítetté vált a küzdelem, a csapatok felváltva szereztek gólt. Ez pedig azt jelentette, hogy többnyire egy vagy két találat volt a két csapat között, a Szeged pedig nem tudta utolérni riválisát.

A harmadik negyed vége előtt Vörös Viktor már 9–5-re módosította az eredményt. Ekkor mindenki úgy hitte, hogy lefutott a mérkőzés, a folytatásban azonban a Vasas gólképtelenné vált. A Szeged pedig elhitte, hogy lehet keresnivalója a találkozón.

S lett is: Kásás Zoltán együttese 20 másodperccel a vége előtt Komlósi akciógóljával egyenlített, a sírból hozva vissza az egy pontot.

 FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
SZEGED-BETON VE–TEVA-VASAS-UNIQA 9–9 (1–2, 2–2, 3–5, 3–0)
SZEGED: Baksa, Török, Somogyi, KOMLÓSI 2, MOLNÁR T. 3, Vindisch, Kiss Cs. 1, Csere: Juhász Zs., YOUNGER 2, Busila, Kayes 1, Varga P.
VASAS: Nagy V., Boskovic 1, Kovács R., Katonás 1, POWERS 2, KISS G. 1, Decker Á., Csere: Takács Bálint 1, VÖRÖS 2, Vámos, Steinmetz B. 1, Hőna, Fülöp
Szeged, 400 néző, V: Galkin (orosz), Nikolaosz (görög)
Gól – emberelőnyből: 14/4, ill. 11/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Katonás (17. p.), Kovács R. (21. p.), Boskovic (29. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Kayes (29. p.), Powers (29. p.)
A játékosok neve után zárójelben az emberelőnyből lőtt góljaik száma látható
MESTERMÉRLEG
KÁSÁS ZOLTÁN, a Szeged edzője: Nagy dolog, hogy tudunk egyenlíteni, de hogy ennyi előnyt kihagyunk, és így játsszuk meg őket, az riasztó. Megint hülyék voltunk, aztán próbáltuk rendbe hozni, miközben kihúzták alólunk a sámlit. Emberelőnyben nem látom, hogy mit játszunk, pedig gyakoroljuk, megbeszéljük. Lesül a pofámról a bőr, hogy ennyi fórt kaptunk, és ilyen meccset játszottunk.
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: Az első két negyedben hatszor tudtuk átlépni a félpályát, és abból öt gólt lőttünk, azon túl nem nagyon volt esélyünk vízilabdázni. A végére elfáradtunk, többen kipontozódtak, és egy teljesen érthetetlen cserés kiállítás megbecsételte a sorsunkat, három védővel kellett felállnunk. Mi is hibáztunk, de a fiúk szívüket-lelkület kitették. Jobban játszottunk, nem érheti őket szemrehányás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik