A Benedek-csapat nehezen gyűrte le Romániát

Vágólapra másolva!
2013.02.01. 19:57
null
Csukott szemmel nem tudtak volna nyerni a mieink (Fotó: Mirkó István)
A magyar férfi vízilabda-válogatott Debrecenben 9–8-ra győzött Románia ellen a világliga európai selejtezőjének C-csoportjában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a kvartett élén.

Románia ellen kötelezőnek számított a győzelem megszerzése – pláne hazai pályán –, keleti szomszédaink azonban nem adták könnyen a három pontot. A mérkőzés első gólját Andrei Busila szerezte – Nagy Viktor feje fölött vágta a kapuba a labdát –, a Szeged korábbi román légiósa pedig ezután is elemében volt. A magyar csapat gyenge kezdés után Decker Ádám és Varga Dániel találatával fordított, de az első negyed 2–2-vel zárult.

A folytatásban sem lett jobb a helyzet, Busila tarthatatlannak bizonyult, a negyedik góljával zárult a második játékrész, 5–4-re vezettek ezzel a románok.

A nagyszünet után Decker Attila állt a magyar kapuba, aki remekül szállt be a meccsbe, védéseivel, valamint Varga Dániel és Szivós Márton góljaival ismét átvette a vezetést a magyar csapat. Az ellenfélnél 24 perc után továbbra is csak nagyváradi gólszerzőt jegyezhettünk fel, Mihnea Chioveanu tudott duplázni a harmadik negyedre „lecsendesedő" Busila mellett.

A záró játékrész elején egy szolnoki játékos villant meg, ám sajnos Ramiro Georgescu volt az, aki egy bombával 7–7-re alakította az állást. A hátralévő időben Decker Ádám góljára még válaszoltak a vendégek, Török Béla emberelőnyös találatára viszont már nem, így ha nehezen is, de egy góllal sikerült legyőzni Romániát, és négy mérkőzés után is hibátlan mérleggel vezeti csoportját a Benedek Tibor által irányított magyar válogatott.

FÉRFI VÍZILABDA, VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ
C-CSOPORT, 4. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 9–8 (2–2, 2–3, 3–1, 2–2)
Debrecen, 1000 néző. Vezette: Schluenz (német), Putnikovics (szerb)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – SZIVÓS 1, Bátori 1, DECKER Á. 2, Kis G. 1, Hosnyánszky, VARGA DÁNIEL 3. Csere: DECKER A. (kapus), Török 1, Jansik D., Bedő, Vámos, Jansik Sz.
ROMÁNIA: Stonescu – Negrean, Matei, BUSILA 4, CHIOVEANU 2, Mihnea, Iosep. Csere: Diaconu, Goanta 1, Ghiban, Stan, R. Georgescu 1, Teohari
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 5/1
Kipontozódott: Ghiban (27. p.), Busila (29. p)
MESTERMÉRLEG
BENEDEK TIBOR, a magyar válogatott kapitánya: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, így is készültünk. El kell fogadni, ez egy új csapat, nem lehet azt várni, hogy egyből tökéletesen teljesítsen. Az elvárható, hogy mindent beleadjon – ezt meg is tette –, ezen kívül győzni is tudott. Maximálisan elégedett vagyok.
VLAD HAGIU, a román válogatott kapitánya: – Két fontos játékosunk, Kádár Kálmán és Cosmin Radu nélkül játszottunk, utóbbi ráadásul a világ egyik legjobb centere. Emberelőnyben többször is rosszul döntöttünk, de alakuló, épülő csapatunk van, amelytől ez nagyon jó eredmény. Elégedett vagyok.
   
SZOMBAT
Oroszország–Olaszország 15.00

 

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 4 37–29 12
2. Olaszország 3 2 1 29–17 6
3. Románia 4 1 3 36–45 2
4. Oroszország 3 1 2 26–37 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik