Vizes vb: Cseh a legjobb idővel középdöntős 200 m pillangón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.04. 10:28
null
Cseh László a legjobb idővel döntős 200 pillangón (Fotó: Reuters)
A kazanyi vizes világbajnokság úszóprogramjának harmadik versenynapján Cseh László a legjobb idővel jutott be a 200 méteres pillangóúszás középdöntőjébe. Hosszú Katinka a 200 gyors előfutamában kikapott az amerikai Katie Ledeckytől, de továbbjutott, Verrasztó Evelyn azonban kiesett. Ötven mellen a dél-afrikai Cameron van der Burgh világcsúcsot úszott, Horváth Dávid nem jutott tovább. Nyolcszáz gyorson Bernek Péter és Gyurta Gergely is kiesett.

 

AZ ÉLŐ HÍRFOLYAMOT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

VILÁGCSÚCS 50 MELLEN, HORVÁTH DÁVID KIESETT

Cameron van der Burgh világcsúccsal nyerte meg a férfi 50 méteres mellúszás hetedik előfutamát! A dél-afrikai versenyző 26.62 másodperc alatt tette meg a távot, ezzel öt századdal túlszárnyalta a rekordot.

Cameron van den Burgh világcsúcsot úszott 50 mellen
Cameron van den Burgh világcsúcsot úszott 50 mellen

A brit Adam Peaty (26.68) és a szlovén Damir Dugonjic (26.70) sem sokkal maradt el a korábbi csúcstól. Horváth Dávid valaha volt legjobb teljesítményével, 28.40 másodperccel a 37. helyen végzett.

„Ez volt az első és utolsó úszásom, bár holnap a vegyes váltó tagjaként még rajthoz állok. Egyéni csúcsot úsztam, élveztem. Nem jutottam tovább, de jól teljesítettem, én a kétszázas tempóra vagyok beállva” – értékelt az M4-nek Horváth Dávid.

HOSSZÚ KATINKA KÖZÉPDÖNTŐS 200 GYORSON, VERRASZTÓ EVELYN NEM

Hosszú Katinka 1:56.32-vel a második helyen végzett az amerikai Katie Ledecky (1:55.82) mögött a 200 méteres gyorsúszás előfutamában, így a második legjobb idővel bejutott a délutáni középdöntőbe. Verrasztó Evelyn 2:00.72-es idővel a 30. helyen zárt.

„Nem esett jól az úszás, tegnap este nagyon későn tudtam elaludni. Nehézkesen ment a verseny, de sok időm van délutánig, remélem, ki tudom magam pihenni. Ha nagyon kellett volna, megszorongattam volna a végén Ledeckyt, de ez a teljesítmény is elég volt a továbbjutáshoz” – mondta Hosszú Katinka.

CSEH LÁSZLÓ A LEGJOBB IDŐVEL JUTOTT TOVÁBB 200 PILLANGÓN

A 200 méteres pillangóúszás előfutamaiban csak a dán Viktor Bromer (1:54.47) tudta megközelíteni Cseh Lászlót, aki 1:53.71-gyel jutott tovább a középdöntőbe. A harmadik legjobb időt Szeto Daija (1:55.60) érte el, a japán versenyző majd’ két másodperccel maradt el Cseh idejétől.

„Nem számítottam ilyen jó időre, de nagyon örülök a biztató kezdésnek, tartani kell a jó formát. A középdöntőben próbálom tartani az iramot, aztán remélem, a döntőben nem ér meglepetés” – bizakodott Cseh László.

BERNEK PÉTER ÉS GYURTA GERGELY SEM JUTOTT TOVÁBB 800 GYORSON

A 800 méteres férfi gyorsúszás előfutamában Gyurta Gergely 7:58.70 perces idővel a 23., míg Bernek Péter 7:59.56-tal a 24. helyen végzett, így egyik magyar sem jutott be a döntőbe.

A DÉLUTÁNI PROGRAM
16.30: középdöntők, döntők (Tv: M4, Eurosport) – élőben az NSO-n!
férfi 200 m gyors, női 100 m hát, férfi 50 m mell, női 1500 m gyors (Kapás Boglárka), férfi 100 m hát, női 200 m gyors (Hosszú Katinka), férfi 200 m pillangó (Cseh László), női 100 m mell

„Nem sikerült túl jól. Akkor fáradtam el, amikor a legjobb szoktam lenni. Nem tudom, mi történt, az edzőmmel majd kielemezzük. Kicsit besavasodtam, nehezebben kaptam levegőt, de nem tudom, miért. Jobb lesz ez” – vélekedett Bernek Péter az M4 kamerája előtt.

„Az ezerötszáz előtt bemelegítésnek jó volt a nyolcszáz méter, a legerősebb futamba kerültem. Már másfél hete kint vagyok, nehéz végig koncentráltnak maradni. A nyolcszáz gyorsom olyan szokott lenni, mint ezerötszázon a kezdésem. Bízom benne, hogy sikerül feljavítanom a formámat. Az izomzatommal és a formámmal nincs probléma, szeretnék javítani” – mondta Gyurta Gergely.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik