Vizes vb: Színvonalasabb orosz játékra számítottam – Varga

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.25. 22:13
Mint ismert, a magyar férfi vízilabda-válogatott 14–5-re kiütötte Oroszországot a vizes világbajnokság negyeddöntőjében, így készülhet a Görögország elleni elődöntőre. A meccs után a játékosok a jó játékról beszéltek, és kicsit meglepte őket az oroszok gyengélkedése. Nyilatkozatok a negyeddöntő után.

„Nagyon jó volt a mérkőzés. Örülök neki, hogy a csapat nem úgy készült, hogy az oroszok ellen játszunk, hanem hogy ez egy negyeddöntő. Ennek megfelelően úgy kezdtünk, ahogy egy negyeddöntőben illik, egyből százszázalékos erőbedobással – mondta mosolyogva Decker Ádám. – A végén talán megtehettük, hogy egy picit kiengedünk, de nem gondoltunk arra egy pillanatig sem, hogy mi lesz a következő meccs. Talán bennünk volt egy picit az olimpia keserű tapasztalata, hogy nem lehet belemenni a negyeddöntőbe álmosan, bárki is az ellenfél. Magunkkal nem szúrtunk ki, nem laposodtunk el. A görögökkel nemrég találkoztunk, lehetünk nekik a mumusok, az elmúlt évben mindig legyőztük őket a fontos alkalmakkor. Bízom benne, hogy most is így lesz.”Decker Ádám. – A végén talán megtehettük, hogy egy picit kiengedünk, de nem gondoltunk arra egy pillanatig sem, hogy mi lesz a következő meccs. Talán bennünk volt egy picit az olimpia keserű tapasztalata, hogy nem lehet belemenni a negyeddöntőbe álmosan, bárki is az ellenfél. Magunkkal nem szúrtunk ki, nem laposodtunk el. A görögökkel nemrég találkoztunk, lehetünk nekik a mumusok, az elmúlt évben mindig legyőztük őket a fontos alkalmakkor. Bízom benne, hogy most is így lesz.”

„Nem véletlenül mentünk el öt nullára, és azt is tudtuk tartani, úgyhogy ez jó nap volt, ami a formaidőzítést illeti. Arra számítottam, hogy az oroszok egy kicsit színvonalasabb vízilabdát fognak játszani, és nyerünk három-négy góllal – így a csapatkapitány Varga Dénes az összecsapás után. – A görög játékra jellemző, hogy próbálják lelassítani az ellenfelet, impotenssé tenni a támadásokat és a védekezést is. Jól ismerjük őket, biztos vagyok benne, hogy megoldjuk, hogy ehhez hasonló iramot erőltessünk rájuk és megverjük őket.”

„Arra készültünk fel, hogy az első két negyed nagyon nehéz lesz. Jó fizikumú játékosokból áll a csapatuk, de nem szokták bírni a végét – fogalmazott a mérkőzésen kipontozódó Gór-Nagy Miklós. Ehhez képest már az elején állva hagytuk őket, ami jelzi, hogy milyen felkészülten és koncentráltan érkeztünk a találkozóra. Nemcsak a győzelmet kell értékelni, hanem azt is, hogy milyen jó játékkal nyertünk. Pontosan tudjuk, hogy az elődöntőben minden elölről kezdődik, csak erre készülünk. Hozzászoktam a sok ítélethez, gyakran ez már az eredménynek is szól, nem csak annak, hogy mi történik a vízben.”

Märcz Tamás szövetségi kapitány értékelése

Hosnyánszky Norbert értékelése

Zalánki Gergő értékelése

Nagy élmény volt hétezer néző előtt játszani és ilyen parádés hangulatban vízilabdázni – ígyJevgenyij Jevsztignyejev, az orosz válogatott szövetségi kapitánya. –Kedd este nem volt esélyünk a győzelemre, a magyar válogatott a játék minden elemében felülmúlt minket. Az orosz vízilabda ugyanakkor évről évre fejlődik, a jövőben azért dolgozunk majd, hogy néhány év múlva szoros meccset játsszunk a magyarokkal.”

A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik