Vizes vb: „Őrülten kezdtük a döntőt, feladtuk a leckét a magyaroknak”

ILKU MIKLÓS, PUSZTAI VIOLAILKU MIKLÓS, PUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2017.07.29. 22:53
Mint ismert, a magyar férfi vízilabda-válogatott ezüstérmes lett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután a döntőben 8–6-os vereséget szenvedett Horvátországtól. A találkozó után többek között a horvátok másodedzője, Mile Smodlaka, illetve Luka Loncar is értékelte a finálét.
Egész egyszerű dolgokkal indult, jól bemozdult Sukno és lemaradtunk róla, figyelmi hiba volt. Az emberelőnyeinket nem sikerült belőni. A döntőben muszáj nagyon jól kezdeni, hogy ne kelljen szaladni az eredmény után – értékelt a horvátok elleni vereséget követően Märcz Tamás szövetségi kapitány. – Ez egy nagyon jó és szerencsés horvát csapat volt. A harmadik negyedben váltottunk a taktikán, utolértük őket, benne volt a meccsben, hogy átvehetjük az irányítást. A második negyedtől kezdve bomba jól játszott a csapat. Meg kell tanulni az ilyen döntők légkörét. Nem gondolom, hogy nyomott volna a közönség, egyszerűen ez most így alakult. Tanulni fogunk belőle. Óriási mezőnyből sikerült a legjobb kettő közé kerülni. Nagyon hosszú volt az út, amíg ide elérkeztünk. Nem mindenki bízott bennünk, talán bennem sem. A játékosok nagyon jók, megérdemlik az ezüstérmet, semmi szégyenkeznivalónk nincsen.

„Összességében szép két hét volt, a legvégét leszámítva – így Vámos Márton, akit a világbajnokság legértékesebb játékosának (MVP) választottak. – Rosszul kezdtünk, aztán abszolút visszajöttünk a meccsbe, de kaptunk egy demoralizáló gólt. Ennek ellenére is pariban voltunk. Sajnálom, hogy nem sikerült."

Mondhatjuk, hogy az első negyeden múlt, de szerintem nem biztos. Utána visszajöttünk, nagy erőket mozgósítva úgy éreztük, hogy megtörtük őket. Csak utána kaptunk két olyan, blokkról bepattanó gólt, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Demoralizáló volt, hiába védett jól Viktor – mondta Gór-Nagy Miklós. – Azt szokták mondani, a szerencse azzal van, aki megérdemli. A horvátok megérdemelték ezt a világbajnoki címet, mi értékeljük ezt az ezüstöt. Az első és a második hely között egy örökkévalóság a különbség. Valószínűleg erről a döntőről még sokat fogunk beszélni, ám az eredmény az mindig ugyanaz lesz sajnos. Hálás vagyok, hogy megadatott nekem egy hazai vébén pólózni.

Őrülten kezdtük a mérkőzést, lőttünk négy gólt, feladtuk a leckét – értékelt az összecsapás utáni sajtótájékoztatón Mile Smodlaka, a horvát másodedző. – Végig irányítottuk a meccset. A magyar csapatnak nem kell csalódottnak lennie, mert fantasztikus a közönség és az uszoda is. Hálásak vagyunk ezért a két hétért.

A döntőben egy gólt szerző horvát játékos, Luka Loncar elmondta, mi volt a kulcs a finálé megnyeréséhez. „Nagyszerű világbajnokság volt ez számunkra. Gratulálok a magyar válogatottnak, nagyon nehéz volt ez a döntő – így Luka Loncar. – Karakteresen pólóztunk az egész világbajnokság alatt, végig hittünk a győzelemben, ez tett minket ilyen erőssé és világbajnokká."

A bronzérmet nyerő Szerbia Ferencvárosban légióskodó játékosa, Sztefan Mitrovics is értékelt röviden a díjátadót követően. „Elégedettek vagyunk, ez a bronzérem is nagyon fontos nekünk. Igazából sokkal jobb érzés nyertes meccsel befejezni a világbajnokságot – mondta Sztefan Mitrovics. – Köszönjük szépen a fantasztikus szervezést, óriási élmény volt ennyi ember előtt vízilabdázni. Ilyen a sport, nem lehet mindig nyerni. Várjuk a következő Európa-bajnokságot."

A döntő összefoglalóját ide kattintva olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik