Vizes vb: Olasz Anna 8. lett, címvédés női 10 km-en

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.16. 12:03
Olasz Anna végig az élmezőnyben haladt, a hajránál viszont már nem volt esélye az éremért harcolni, így végül a 8. helyen végzett a női 10 kilométeres nyílt vízi úszásban Balatonfüreden. A számot a francia Aurélie Muller nyerte.

Legyen egy kis hullám!

Legyen egy kis hullám!

– ennyi volt Olasz Anna „kérése” a Balatonhoz a 10 kilométeres úszása előtt, és a kívánsága teljesült is, sőt, a víz lehűlt 21 fokosra, ami az úszók szerint a legideálisabb a versenyzésre.

A legmagasabban rangsorolt magyar versenyző a rajtnál kivárt, megvárta, míg a többiek „lebokszolják” az első centiket, csak utánuk ugrott be, így elkerülve a korai lökdösődést.

A vízre nem lehetett panaszuk az úszóknak (Fotó: Földi D. Attila)
A vízre nem lehetett panaszuk az úszóknak (Fotó: Földi D. Attila)

A két éve, Kazanyban 25 kilométeren ezüstérmes Olasz az első negyedóra után az elsőhöz képest 15 másodperces hátránnyal úszott, a huszadik hely környékén, de végig a mezőnyben haladt, lemaradása egy pillanatig sem tűnt behozhatatlannak.

Félóra után már 2500 méternél jártak az úszók, Olasz Anna pedig a 13. helyre jött előre, nagyjából 20 másodperces hátránnyal az élen haladó francia Aurélie Muller mögött.

A magyar versenyző 3500 méterhez közeledve az ötödik pozíció körül haladt, fél távnál pedig a tizedik helyen,a hátránya azonban nem nőtt, végig húsz másodpercen belül volt az élen haladó francia mögött.

Olasz Anna végig az élmezőnyben haladt (Fotó: Földi D. Attila)
Olasz Anna végig az élmezőnyben haladt (Fotó: Földi D. Attila)

Az utolsó 2500 méterre aztán még jobban összerázódott a mezőny, Olasz Anna az utolsó körre fordulva a nyolcadik helyen úszott, 13.2 másodperces hátránnyal a vezetést átvevő Arianna Bridi mögött.

A hajránál már újra Aurélie Muller állt az élre, és nem is tudta megfogni senki a franciát, így 2:00.14-es idővel megvédte világbajnoki címét. Olasz Anna a végén már nem tudott váratlant húzni, a 8. helyen fejezte be a versenyt, 14.7 másodperc hátránnyal.

Elég komoly tempót úsztunk. Úgy érzem, összességében jól sikerült a verseny, tudtam tartani, amit elterveztem. Jó döntéseket hoztam, elégedett vagyok magammal. Az év elején azt hittem, el sem indulok ezen a távon, hiszen Kazany óta sok hullámvölgyem volt. Reménykedtem, hogy benne lehetek az első hatban, de nem gondolom, hogy csalódottnak kellene lennem ezzel a nyolcadik hellyel

– mondta az M4 Sportnak Olasz Anna a verseny után.

A mezőny másik magyar indulója, a tavalyi junior kontinensbajnokságon ötödik Sömenek Onon Kata 4 perc 27 másodperces hátránnyal a 27. helyen végzett.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS (BALATONFÜRED)
Női 10 km
1. Aurélie Muller (Franciaország) 2:00:13.70 óra

2. Samantha Arévalo (Ecuador) +3.5 másodperc
3. Arianna Bridi (Olaszország) +3.5 mp
Ana Marcela Cunha (Brazília) +3.5 mp
5. Rachele Bruni (Olaszország) +7.7 mp
6. Haley Anderson (Egyesült Államok) +12.2 mp
7. Finnia Wunram (Németország) +12.40 mp
8. OLASZ ANNA (MAGYARORSZÁG) + 14.70 mp

27. SÖMENEK ONON KATA (MAGYARORSZÁG) +4:27 perc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik