Vizes vb: hengerelt és világbajnok az amerikai női vízilabdacsapat!

FOTÓK: SZABÓ MIKLÓSFOTÓK: SZABÓ MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2017.07.28. 21:43
Az Egyesült Államok nyerte meg a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabdatornáját. A favorit, olimpiai és világbajnoki címvédő amerikai válogatott 13–6-ra győzött, lehengerlő magabiztossággal.

Közel négyperces gólcsenddel kezdték a döntőt a csapatok, végül a sokkal esélyesebb, fehér sapkás amerikaiak szerezték meg a vezetést rangidős játékosuk, Melissa Seidemann centergóljával. Spanyolország az első negyed vége előtt két és fél perccel egyenlített, majd egy újabb tengerentúli találatot követően ismét az egalizálásért támadhatott, időkérés után – sikertelenül, így 2–1-re vezetett egy játékrész után az Egyesült Államok.

A második nyolc percben az amerikai együttes kicsit fölpörgette a játékot, kíméletlenül értékesítette az emberelőnyeit (félidőben 5-ből 4 góljuk fórból született), ellenfele viszont óriásit küzdve nem hagyta magát leszakítani, bár egyértelműen látszott, melyik az erősebb csapat. Az 5–3-as hátrány azért nem volt reménytelen a spanyoloknak...

...pláne úgy, hogy a harmadik negyed Anni Espar óriási átlövésgóljával kezdődött. A válasz újból két amerikai emberelőnyös találat volt – kicsit lélekölő lehet úgy pólózni, hogy az ellenfél szinte az összes fórját bevágja. A hetedik amerikai emberelőnyös gól után kezdett kritikus lenni a helyzet spanyol szempontból (8–4), főleg hogy a dél-európaiak már a lövőhelyzetek kigyötrésének is örültek. A hetedikre a nyolcadik létszámfölényes gól jött, három negyed után pedig 10–5 volt az állás. Az Egyesült Államok szép akkurátusan lehengerelte a spanyolokat, megmutatva: jelenleg messze-messze a világ legjobb női vízilabda-válogatottja.

Az utolsó negyedre a pontos végeredményen kívül már az égvilágon semmilyen nyitott kérdés nem maradt. Az amerikaiak végig teljes erőbedobással tisztelték meg a vb-döntőt és vetélytársukat, Adam Krikorian együttese százszázalékos teljesítménnyel, óriási fölénnyel nyerte meg a női pólótornát. Úgy, hogy jelentősen átalakították a keretüket a megnyert riói olimpia után.

Jelenleg egy (vagy több) szinttel mindenki fölött állnak.

 

VIZES VB
NŐI VÍZILABDA, DÖNTŐ
EGYESÜLT ÁLLAMOK–SPANYOLORSZÁG 13–6 (2–1, 3–2, 5–2, 3–1)

Gólszerző: Neushul 4, Musselmann 3, Steffens 2, Fattal, Fischer, Raney, Seidemann, ill. Espar 3, B. Ortiz Munoz 2, Arrones.
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Gól – emberelőnyből: 10/12, ill. 2/4

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Egyesült Államok
2. Spanyolország
3. Oroszország
4. Kanada
5. MAGYARORSZÁG
6. Olaszország
7. Görögország
8. Ausztrália
9. Hollandia
10. Kína
11. Franciaország
12. Új-Zéland
13. Japán
14. Brazília
15. Kazahsztán
16. Dél-Afrika

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik