Vizes vb: ha műugrás, akkor kínai arany

Vágólapra másolva!
2017.07.22. 15:22
A vizes világbajnokság 3 méteres vegyes páros műugrás döntőjében nem történt meglepetés, Kína végzett az élen. A dobogóra Nagy-Britannia és Kanada fért még fel.

Kína címvédőként vágott neki a döntőnek, a budapesti versenyen azonban csak Vang Han maradt a kazanyi párosból. Li Csenggel az oldalán sem kellett nagyon izgulnia, a harmadik körtől kezdve (amelytől a nehezebb ugrások jöttek) az élen volt, és nem is engedte ki kezéből a sikert. Ezzel a győzelemmel az eddigi 12 számból a nyolcadikban született kínai elsőség.Vang Han maradt a kazanyi párosból. Li Csenggel az oldalán sem kellett nagyon izgulnia, a harmadik körtől kezdve (amelytől a nehezebb ugrások jöttek) az élen volt, és nem is engedte ki kezéből a sikert. Ezzel a győzelemmel az eddigi 12 számból a nyolcadikban született kínai elsőség.

A második helyen végzett briteknél Tom Daley a nap folyamán a második érmét is megszerezheti, ugyanis a 10 méteres toronyugrás döntőjében ő számít az egyik legfőbb favoritnak.

A harmadik helyet megszerző Kanadával kapcsolatban is el lehet mondani egy érdekességet. A páros női tagja, Jennifer Abel már a harmadik érmét szerezte az idei világbajnokságon (3 m szinkronban ezüstöt, 3 m egyéniben bronzot szerzett) – eddig egy vb-n sem láthattunk ilyen bravúrt.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG

MŰUGRÁS
3 m vegyes páros
1. Vang Han, Li Cseng (Kína) 323.70
2. Grace Reid, Thomas Daley (Nagy-Britannia) 308.04
3. Jennifer Abel, Francois Imbeau-Dulac (Kanada) 297.72

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik