Vizes vb: Csernus szerint a női válogatott veresége kudarc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.26. 12:10
A női vízilabda-válogatott mellett dolgozó pszichiáter, dr. Csernus Imre szerint egyértelműen kudarc, hogy a magyar csapat kikapott Kanadától a budapesti világbajnokság negyeddöntőjében.

A szakember a találkozó után az M4 Sport kamerája előtt azt nyilatkozta, hogy amikor egy csapat megijed a második félidőben, az kudarc.M4 Sport kamerája előtt azt nyilatkozta, hogy amikor egy csapat megijed a második félidőben, az kudarc.

„Dühös voltam, mert teljesen más kommunikációt nyomtak délelőtt. Én csak bizalommal tudok dolgozni. Ha valaki nekem azt mondja, köszönöm jól vagyok, és várom az esti meccset, akkor az el fogom hinni neki. Hát nem az óvodában vagyunk.”

A pszichológus a Nemzeti Sport szerdai számában is megszólalt, és beszélt a vereség okáról.

„Éles helyzetben mutatkozik meg, ki a felnőtt. Amíg nincs éles helyzet, addig lehet mutatni, hogy erős vagyok, ugyanakkor ha felelősségvállalásról van szó, tényleg kiderül, így van-e. Úgy látszik, mégsem sikerült az önbizalomhiányt leküzdeniük."

Hozzátette: annak ellenére, hogy másfél éve dolgoznak, a munka nem vezetett eredményre.

„Amikor annak idején dolgoztam a Győri ETO-nál, felnőtt játékosokkal, gyorsan rájöttem arra, hogy ezt a munkát az utánpótlásban kell elkezdeni, a tizennégy-tizenöt éveseknél. Ha akkor folyamatosan dolgozunk rajta, elérhető, hogy győztes, optimista mentalitású felnőttek legyenek, s jól döntsenek az éles helyzetekben. Erre mindig az ilyen szituációk mutatnak rá: negyeddöntő nyolcezer ember előtt Magyarországon, soha vissza nem térő alkalom... És elbuktunk."

Arra a kérdésre, hogy lehet-e haszna a vereségnek, így válaszolt:

„Ha félig üres, félig teli is a pohár. A kérdés az, hogy a lányok ezután elkezdenek-e keseregni meg sajnáltatni magukat, vagy azt mondják, hogy elrontottuk, de mutassuk meg, mit érünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik