Férfi vízi: a negyedik negyedben ütöttük ki a németeket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.08. 21:26
null
Az utolsó negyedet 6–1-re hozta a magyar válogatott (Fotó: Dömötör Csaba)
Három negyedig szoros volt a magyar–német férfi vízilabda-mérkőzés a BENU-kupa második napján, de az utolsó nyolc perc álomszerűen alakult, s a végén már nem volt kérdéses a magyar válogatott győzelme.

 

A férfi vízilabdázók BENU-kupájának első napján a magyar válogatott fölnyes 17–4-es győzelmet aratott a kanadaiak felett, ám a második nap a jóval erősebb Németország volt az ellenfél.

Az első negyedben Vámos Márton góljával megszereztük a vezetést, és végül 4–2-re hoztuk ezt a játékrészt. A folytatásban a németek felvették a ritmust, és így a félidőben is maradt a kétgólos különbség. Vámos két gólnál járt a félidőben, de a németeknél Maurice Jüngling is szerzett ennyit.

A harmadik nyolc percben a németek még bátrabbak lettek, Dennis Strelezkij szintén duplázott, és 4–3-ra meg is nyerték ezt a játékrészt. Feljöttek egy gólra (9–8).

Még mielőtt nagyobb baj történt volna, Märcz Tamás legénysége megrázta magát a záró negyedben. Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs egy-egy, Manhercz Krisztián kettő, Zalánki Gergő egy, valamint Vámos Márton szintén egy gólt szerzett. A németek csupán egyszer találtak be, és csak egy másodperccel a végső dudaszó előtt, így a végén már nem kellett izgulni a győzelem miatt.

VÍZILABDA
BENU-KUPA, FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI TORNA
2. nap
MAGYARORSZÁG–Németország 15–9
(4–2, 2–2, 3–4, 6–1)
Laky uszoda, 800 néző. V: Tóth F. (romániai), Andrews (kanadai)
MAGYARORSZÁG: Decker A. – Decker Á., MANHERCZ K. 3, Erdélyi 2, Hárai, VÁMOS 3, Hosnyánszky 2
Csere: ZALÁNKI 3, MEZEI 1, Török, Gór-Nagy 1
Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
NÉMETORSZÁG: Götz – M. Stamm 1, Preuss, Real, Van der Bosch 1, Schulz 1, Restovic
Csere: JÜNGLING 3, Korbel, Tadin, STRELEZKIJ 2, Illinger 1
Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 10/5
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 3/3 ill. –
Kipontozódott: Restovic (30. p.), Real (32. p.)
Kiállítva (végleg cserével): M. Stamm (12. p.), Preuss (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás: – A németek presztízskérdést csináltak a meccsből, hiszen nekik egy hét múlva befejeződik a válogatott szezon – jóllehet ez a csapat nyugodtan ott lehetne a vébén, lesznek nála gyengébb együttesek is a mezőnyben. Örülök, mert kimozdítottak minket a komfortzónánkból, az agresszivitásukkal fel is bosszantottak egy-két játékost, bár erre figyelni kell, mert ez nem történhet meg. A negyedik negyedben már elő kellett húzni valamit, a játékosok pontosak voltak, amikor pontosnak kellett lenni, odafigyeltek a védekezésre.
Hagen Stamm: – Három negyeden keresztül jól vízilabdáztunk, ám a nálunk jóval erősebb magyar válogatott mellett a játékvezetők ítéleteivel is meg kellett küzdenünk.

A másik mérkőzésen
Kanada–Románia 14–15 (4–4, 4–6, 3–5, 3–0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik