Vívó-vb: csalók támadták meg a verseny közösségi felületeit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 13:04
null
Képünk illusztráció (Fotó: Török Attila)
Jól szervezett akció indult a FIE vívó-világbajnokság hivatalos közösségi felületein; a csalók távol-keleti, valószínűleg álprofilok mögé bújva próbálják becsapni a sportág rajongóit – írja a budapesti verseny hivatalos honlapja.

 

A közlemény így folytatódik:

„A szervezők összes bejegyzése alatt a csoportmérkőzések élő internetes közvetítését ígérte bő egy tucat kommentelő hétfőn a Facebookon. Az esemény hivatalos csatornáját már kora délelőtt ellepték a gyanús hozzászólások.

A bökkenő „csak” annyi, hogy a vb élő közvetítése még nem kezdődött el. Az asszókat majd a csütörtöki egyéni 64-es táblák küzdelmeitől lehet követni a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) YouTube-csatornáján, a délutáni döntőket természetesen az M4 Sporton is.

Ráadásul a hackerek szemmel láthatóan komoly energiát fektettek az átverésbe, a világbajnokság plakátját, a „Kind of Magic” szlogent, és az esemény egyéb arculati elemeit felhasználva próbálták becsapni a szurkolókat.

Nehéz megítélni, hogy adathalászokkal vagy egyszerű csalókkal van dolgunk, akik a jóhiszemű felhasználók bankkártyaadatait begyűjtve kicsalnak 10-20 eurót a semmire, de mindenkit fokozott óvatosságra intünk! A szervezőbizottság minden gyanús hozzászólást töröl, de az álprofilokról érkező kommentáradat ellen nagyon nehéz védekezni.”

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Kovács Erika és Pircs Anikó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik