Riesché a női szuperkombináció aranya

Vágólapra másolva!
2010.02.18. 22:34
null
Riesch nyerte az aranyat (Fotó: Reuters)
Címkék
Csütörtökön a női alpesi síelők szuperkombinációját rendezték a téli olimpián, amelyben a német Maria Riesch győzött az amerikai Julia Mancuso és a svéd Anja Pärson előtt. Az első futamot megnyerő amerikai Lindsey Vonn kiesett, a magyar Berecz Anna a 27. helyen végzett.
A szuperkombináció első részét, a lesiklást a papírformának megfelelően a számban az előző napon olimpiai bajnoki címet szerző amerikai Lindsey Vonn nyerte, de mindössze harminchárom századmásodperc volt az előnye a műlesiklás világbajnoka, a német Maria Riesch előtt. A harmadik a szerdai ezüstérmes amerikai Julia Mancuso lett.

A harmincnégy induló között ott volt a magyar Berecz Anna is, aki szűk tíz másodperces hátránnyal a harmincadik helyen végzett, így ő vághatott neki először a műlesiklásnak. Ezt a futamot 1:33.47 perc alatt teljesítette, s összesítésben három századdal maradt két perc huszonhárom másodpercen belül.

Mivel Berecz a közvetlenül előtte álló lengyel Gasienicával szemben is több mint három másodperc hátrányban volt, előbbre lépéséhez mások kiesésére volt szüksége. Ezt a szívességet hárman tették meg neki.

A lengyeltől a francia Aubert vette át a vezetést, de nem örülhetett sokáig, mert őt meg a norvég Löseth előzte meg. Őt aztán a műlesikló-specialista cseh Záhrobská váltotta, aki elég sokáig az élen is maradt: tizenegy versenyző jött le a pályán, mire az osztrák Zettel elé tudott kerülni.

A legjobb nyolc közül Zettel honfitársnője, a szerdai lesiklás bronzérmese, Görgl majdnem bukott, végül ugyan célba ért, de gyenge idővel. A műlesiklás torinói olimpiai bajnoka, a szerdán nagyot bukó svéd Pärson viszont nem hibázott, igaz, nem is ment kiemelkedően, de ez is elég volt ahhoz, hogy átvegye a vezetést.

A kiesők egyike a német Stechert volt, míg a francia Marchand-Arvier elég sokat csúszott hátra, csakúgy, mint a svájci Suter. Az amerikai Mancuso viszont megtudott őrizni az előnyéből, s így nemcsak hogy átvette a vezetést, de már biztosan érmes is volt.

Már csak ketten voltak hátra, s elsőként a szlalom világbajnoka, a német Riesch indult, aki majdnem egy másodpercet vert Mancusóra. Hogy arany- vagy ezüstérmes lesz, az viszont barátnőjén, Lindsey Vonnon múlt. Az amerikai 33 százados előnye gyorsan fogyott, az első időmérőnél már csak hét század volt, s aztán a pálya közepén el is esett. Így aztán a német lányé lett az arany, Mancusóé az ezüst, míg a bronzot a svéd Pärson szerezte meg.

 VANCOUVER 2010
ALPESI SÍ, NŐI KOMBINÁCIÓ
1. Maria Riesch (német) 2:09.14
2. Julia Mancuso (amerikai) +0.94
3. Anja Pärson (svéd) +1.05
4. Kathrin Zettel (osztrák) +1.36
5. Tina Maze (szlovén) +1.39
6. Fabienne Suter (svájci) +1.71
...  
27. Berecz Anna (magyar) +13.83

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik