Óriási meglepetés a női sprintversenyben

Vágólapra másolva!
2010.02.13. 23:12
null
Kuzmina Szlovákia első téli olimpiai bajnoki címét szerezte (fotó: Reuters)
Címkék
A hölgyek 7.5 km-es sprintversenyével a sílövők is elkezdték a versenyzést az olimpián. A játékok első óriási meglepetését szerezve a számot a szlovák Anastasia Kuzmina nyerte meg a német Magdalena Neuner és a francia Marie Dorin előtt.

A papírformának megfelelően a német Magdalena Neunernek volt a legjobb ideje az első, fekvő lövészet után, ám szokás szerint az álló lövészet során egyet elrontott. Ez a hiba pedig ezúttal nem fért bele, hiszen hárman is gyorsabbak voltak nála az álló lövészetnél.

Ráadásul a szlovák Anastasia Kuzmina úgy volt jobb nála, hogy hozzá hasonlóan futott egy büntetőkört. A második lövészetet követően amúgy az orosz Anna Buligina állt az élen, de ő nem bírta a hajrát, s nemcsak Kuzmina és Neuner, hanem még a francia Marie Dorin is meg tudta előzni őt.

Miután már az összetett világkupában vezető svéd Helena Jonsson is elszállt – hiába lőtt jól, gyengén futott – egyre jobban kezdett érni a meglepetés, hiszen arra senki sem gondolt volna előzetesen, hogy szlovák aranyérmese lesz ennek a versenyszámnak.

Nem mellékesen északi szomszédunk első téli olimpiai aranyérmét szerezte az amúgy az oroszországi Tyumenben született 25 éves versenyzőnő, aki a tavalyi világbajnokságon a tömegrajtos versenyben lett ezüstérmes. Ezen kívül azonban csupán egyszer állhatott dobogóra világkupaversenyen. Ezek után az, hogy az ötödik helyen kazah versenyző végzett, kisebb meglepetés.

A sílövők holnap a férfi 10 km-es sprintversennyel folytatják, míg a hölgyek kedden a 10 km-es üldözőversenyen lesznek érdekeltek.

 VANCOUVER 2010
NŐI 7.5 KM-ES SPRINTVERSENY  
1. Anastasia Kuzmina (szlovák) 19:55.6 (1)
2. Magdalena Neuner (német) +1.5 (1)
3. Marie Dorin (francia) +10.9 (0)
4. Anna Buligina (orosz) +12.1 (0)
5. Jelena Hrusztaleva (kazah) +24.8 (0)
6. Marie Laure Brunet (francia) +27.7 (0)

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik