Maria Riesch a szlalom aranyát is elhozta

Vágólapra másolva!
2010.02.26. 23:58
null
Maria Riesch úton második vancouveri aranyérme felé (Fotó: Reuters)
Címkék
Pénteken a női műlesiklást rendezték meg a téli olimpián, alpesi síben. Az aranyérmet az első futamot is megnyerő német Maria Riesch szerezte meg az osztrák Marlies Schild és a cseh Sarka Zahrobska előtt. A mezőnyben két magyar is volt: Döme Zsófia a 44., Berecz Anna pedig a 45. helyen zárt.

Az első futamot szakadó hóesésben a világbajnoki címvédő és kombinációban már olimpiai bajnok német Maria Riesch nyerte négy tizedmásodperccel a cseh Sarka Zahrobska és 65 századdal az osztrák Marlies Schild előtt.

Ezúttal nyolcan voltak olyanok, akik Rieschhez képest egy másodpercen belül értek célba, azonban nem volt köztük az összetett világkupa éllovasa, az amerikai Lindsey Vonn, aki az óriás-műlesikláshoz hasonlóan ezúttal sem ért célba.

A második futamban az olasz Gius volt az első, akinek másodpercen belüli hátránya volt. Amikor ő elindult, akkor az osztrák Görgl állt az élen, aki ugyan kiválóan sielt a második futamban, de az elsőben csak a 22. lett.

Az óriás-műlesiklásban bronzérmes osztrák Giusnál is jobb volt, de aztán hosszú menetelésének a francia Aubert véget vetett. A francia lány a finn Poutiainennél is jobb volt, de a svéd Pietilä-Holmner már átvette tőle a vezetést.

Ekkor következett az élen álló Maria Riesch húga, Susanne, aki sokáig jól állt, ám a pálya végén kicsúszott és kiesett. Az osztrák Schild remek második futamot produkált, és még növelte is az előnyét a svéd lánnyal szemben. Következett a cseh Zahrobska, aki nem is tudta felvenni a versenyt az osztrákkal, de a második helyre bejött, így már biztos volt az érme.

Az éllovas Rieschnek elég sok, 65 százados előnye volt Schilddel szemben, de nagyon kényelmesre azért nem vehette a tempót. Nem is vette: pont úgy jött, ahogy ilyenkor kell: gyorsan, de felesleges kockázatot nem vállalva. Így aztán csökkent ugyan a különbség, de még így is maradt elég az aranyhoz, hogy aztán a célban összeborulva vigasztalja kiesett húgát.

A 87 tagú mezőnyben két magyar versenyző is rajthoz állt. Az első futamban hatvanötödikként induló Döme Zsófia az 51. lett, majd a második futamot is sikerrel teljesítve a 44. helyig jött előre. Berecz Anna 72-es rajtszámmal a 60. helyen zárta az első felvonást, ám a második jobban sikerült neki: éppen Döme mögé jött be a 45. helyre.

 VANCOUVER 2010
ALPESI SÍ, NŐI MŰLESIKLÁS  
  1. Maria Riesch (német) 1:42.89
  2. Marlies Schild (osztrák) +0.43
  3. Sarka Zahrobska (cseh) +1.01
  4. Maria Pietilä-Holmner (svéd) +1.33
  5. Sandrine Aubert (francia) +1.57
  6. Tanja Poutiainen (finn) +2.04
...  
44. Döme Zsófia (magyar) +15.43
45. Berecz Anna (magyar) +16.74

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik