Magdalena Neuner visszavágott Kuzminának

Vágólapra másolva!
2010.02.16. 20:15
null
Magdalena Neuner megérdemelten nyert (Fotó: Reuters)
Címkék
A hölgyek 10 km-es üldözéses versenyével folytatódott a sílövők programja a téli olimpián. Az aranyérmet a két másodperces hátránnyal induló német Magdalena Neuner szerezte meg a sprint aranyérmese, a szlovák Anastasia Kuzmina és a francia Marie Laure Brunet előtt.
A szlovák Kuzmina indult az élről, hiszen ő nyerte a sprintversenyt, ám előnye mindössze két másodperc volt a német Magdalena Neunerrel szemben. A két versenyző egészen a második lövészetig együtt haladt, ám ekkor a szlovák versenyző egyszer rontott. A második helyre így is vissza tudott jönni, mert előnyük már félpercesre nőtt a sprintben bronzérmes francia Dorin és az orosz Buligina előtt. Ráadásul a két üldöző is hibázott, így ekkor a francia Brunet jött fel a harmadik helyre.

Neuner megtartotta 25 másodperces előnyét, de a harmadik, immár álló lövészetében rontott egyet. Szerencséjére a szlovák lány is, akire négy másodpercre feljött Brunet. Igaz, a francia hölgy lassabb futó, így Kuzmina a következő lövészetig megint faképnél hagyta.

Neunert már csak egy lövészet választotta el az aranyéremtől, és az utolsót megint elvétette, míg Kuzmina ezúttal hibátlan volt, így hat másodpercre feljött a németre. Tegyük hozzá: Neuner számít a mezőny legjobb futójának, ám a sprintben meglepetésre Kuzmina le tudta futni, így izgalmas hajrá volt várható.

Azonban nem lett az, mert Neuner ezúttal apait-anyait beleadott, s esélyt sem adott arra, hogy a szlovák lány utolérje. 1200 méteren majdnem tíz másodpercet vert rá, így végül simán zsebelte be az aranyat az ezüstérmes Kuzmina előtt. A bronzot a végig hibátlan francia Brunet szerezte meg, a legjobb eredményt azonban a norvég Tora Berger produkálta, aki harmincharmadikként indulva az ötödik helyre jött fel.

A csíkszeredai születésű, román színekben versenyző Tófalvi Éva tizennegyedikként, ötven másodperces hátránnyal vágott neki a távnak, s végül két büntetőkörrel, két perc és tíz másodperces hátránnyal ért célba tizenkilencedikként.

 VANCOUVER 2010
SÍLÖVÉSZET, NŐI 10 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY  
1. Magdalena Neuner (német) 30:16.0 (2)
2. Anastasia Kuzmina (szlovák) +12.3 (2)
3. Marie Laure Brunet (francia) +28.3 (0)
4. Anna Carin Olofsson-Zidek (svéd) +39.4 (1)
5. Tora Berger (norvég) +51.2 (0)
6. Anna Buligina (orosz) +52.1 (1)

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik