Cologna nyerte a harmadik svájci aranyat

Vágólapra másolva!
2010.02.15. 22:37
null
A svájci Dario Cologna meggyőző versenyzéssel nyert olimpiai aranyérmet 15 km-es sífutásban (Fotó: Reuters)
Címkék
A 15 kilométeres szabad stílusú versenyen a férfi sífutók is bemutatkoztak a téli olimpián. A győzelmet a svájci Dario Cologna szerezte meg az olasz Pietro Piller Cottrer és a cseh Lukás Bauer előtt.

Az első ellenőrzőpontnál, 2.3 kilométernél a svéd Marcus Hellner volt a leggyorsabb, a cseh Lukás Bauert és az orosz Alekszandr Legkovot megelőzve. Azonban a favoritok közül senkinek sem volt végzetesen nagy hátránya.

Fél távra azonban jó néhányan elszálltak, így például a norvégok összetettvilágkupa-vezetője, Petter Northug. Nem így jó barátja, a tavalyi Tour de Ski-győztes svájci Dario Cologna, aki 8.7 kilométernél átvette a vezetést Hellner előtt, míg a harmadik ekkor az olasz Piller Cottrer volt.

Bő két és fél kilométerrel a vége előtt Cologna növelni is tudta előnyét, ráadásul a svédet ekkor már Piller Cottrer is megelőzte. A célban aztán már az idei Tour de Ski-győztes cseh Lukás Bauer is elé került, így aztán a dobogóról is leszorult.

A kilencvenöt induló között Tagscherer Zoltán személyében volt egy magyar is, aki végül hét és fél perces hátránnyal a 81. helyen végzett.

 VANCOUVER 2010
FÉRFI 15 KM-ES SÍFUTÁS (SZABAD STÍLUS)  
1. Dario Cologna (svájci) 33:36.3
2. Pietro Piller Cottrer (olasz) +24.6 mp
3. Lukás Bauer (cseh) +35.7
4. Marcus Hellner (svéd) +37.2
5. Vincent Vittoz (francia) +39.9
6. Maurice Manificat (francia) +51.1
...  
81. Tagscherer Zoltán (magyar) +7:38.7 p

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik