Bode Miller kombinációban ért fel a csúcsra

Vágólapra másolva!
2010.02.21. 22:09
null
Három ezüst- és egy bronzérem után jutott olimpiai aranyhoz Bode Miller (Fotó: Reuters)
Címkék
Vasárnap a férfi szuperkombinációt rendezték meg a téli olimpián alpesi síben. Az aranyérmet a lesiklás során még csak hetedik amerikai Bode Miller nyerte meg, aki három ezüst és egy bronz után szerezte meg első olimpiai bajnoki címét. Az ezüstérmes a horvát Ivica Kostelic, a bronzérmes pedig a svájci Silvan Zurbriggen lett.

A lesiklófutamot a Vancouverben eddig már egy arany- és egy ezüstérmet szerző, világbajnoki címvédő norvég Aksel Lund Svindal nyerte az olasz Dominik Paris és a svájci Carlo Janka előtt.

Persze az első tizenöt között jó néhány olyan síelő volt még, aki műlesiklásban jobb, mint az éllovasok. Az első ilyen a lesiklás után tizenhatodik cseh Ondrej Bank volt, aki a norvég Jansrudtól vette át a vezetést.

Őt aztán a címvédő amerikai Ligety előzte meg, s ő a francia Theauxnál és a majdnem kieső horvát Zrncic-Dimnél is gyorsabb volt. Ezután a műlesiklásra az osztrákok közül egyedül maradó, az összetett világkupában vezető, kétszeres olimpiai bajnok Raich következett, és neki is volt egy nagy hibája, így továbbra is az amerikai maradt az élen.

A szlovén Sporn kiesett, míg az olasz Innerhofernek lesiklóként esélye sem volt az élmezőnybe kerülésre. Viszont ekkor következett a horvát Ivica Kostelic, akinek az édesapja tűzte a pályát. Bár előnye csökkent Ligetyhez képest, a vezetést így is át tudta venni az amerikaitól.

Ez akár érmet is jelenthetett a számára, hiszen a hátralévők közül egy igazi szlalomspecialista volt már csak. Az olasz Fill ki is esett, de az amerikai Bode Miller minden tudását összeszedve remekül jött, s az élre állt.

Azonban nem ő, hanem a svájci Zurbriggen számított az igazi esélyesnek, ő viszont gyengébb volt magához képest, s így csak a harmadik helyre tudott bejönni. A svéd Olsson és lesiklás olimpiai bajnoka, a svájci Défago is kiesett. Már csak hárman voltak hátra, akik közül a svájci Janka nem számít jó műlesiklónak, s tőle még az is szép volt, hogy a negyedik helyre beért. Az olasz Paris azonban nagyon visszacsúszott.

Már csak Svindal volt hátra, aki az eddigi két számban jobb volt Millernél. Most azonban nem. A norvég kiesett, így Miller feltette a koronát pályafutására azzal, hogy három ezüstje, egy bronza és négy világbajnoki címe mellé az olimpiai aranyat is begyűjtötte, a második helyen végző horvát pedig a nyolcadik olimpiai érmet szerezte meg a Kostelic családnak.

 VANCOUVER 2010
ALPESI SÍ, FÉRFI SZUPERKOMBINÁCIÓ  
1. Bode Miller (amerikai) 2:44.92
2. Ivica Kostelic (horvát) +0.33
3. Silvan Zurbriggen (svájci) +0.40
4. Carlo Janka (svájci) +0.62
5. Ted Ligety (amerikai) +0.90
6. Benjamin Raich (osztrák) +1.21
A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik