Biztos svéd győzelem Fehéroroszország ellen

Vágólapra másolva!
2010.02.19. 23:54
null
Zakarov (balra) és Stasenko (jobbra, mindketten fehéroroszok) zárnak össze Modin (sévd) előtt (Fotó: Reuters)
Címkék
A Vancouverben zajló téli olimpia férfi jégkorongtornáján a svéd válogatott a második fordulóban két góllal nyert Fehéroroszország ellen. Svédország a második győzelmét aratta, a fehéroroszok a második vereségüket szenvedték el. Előbbiek először a németeket múlták felül, utóbbiak ezt megelőzően a finnekkel szemben maradtak alul.

Ellenállhatatlanul kezdték a svédek a mérkőzést: láthatóan biztosra akartak menni, szerették volna minél előbb eldönteni a találkozót, hogy az ne vegyen ki sokat belőlük. Ehhez az elején ideális partnernek bizonyultak a fehéroroszok, akik képtelenek voltak felvenni az ellenfél által diktált tempót, és védekezésben mindig több gondolattal és lépéssel a svédek mögött jártak, pontosabban csúsztak. Ez pedig egy sportági nagyhatalom, jelesül az olimpiai címvédő északiak ellen semmi jót nem ígér. Ezúttal sem történt másként...

Svédország már a tizedik percre kétgólos előnyt szerzett magának, és nagyon úgy nézett ki: hiába van még hátra a találkozóból ötven perc, az lényegében már eldőlt. Osztálynyi különbség volt a két csapat között, igaz, a svédek ezt követően érezhetően visszavettek a tempóból.

Jobbára megelégedtek azzal, hogy náluk a korong, ide-oda cikáztak a fehérorosz térfélen, de még inkább harmadban, járatták a korongot, és keresték az ideális lövőhelyzetet. Amit aztán többször meg is találtak…

A mezőnyfölény hamarosan gyümölcsözött is, sikerült háromra feltornázniuk fórjukat a második harmad közepén. A fehéroroszok nem sokkal később gólra váltották második emberelőnyüket, a záró felvonásra mégis úgy mehettek ki a felek: beláthatatlan távolságban van egymástól a két csapat, legalábbis a játék képe alapján.

Ezért érhette váratlanul a svédeket, hogy Melesko az 52. percben akciógólt szerzett. Az egygólosra csökkent különbség váratlanul ismét izgalmassá tette a mérkőzést a külső szemlélő számára is, de a meglepetés elmaradt: a hajrában a svédek egy újabb góllal bebiztosították papírforma-győzelmüket.

VANCOUVER 2010 
FÉRFI JÉGKORONGTORNA, C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Fehéroroszország–Svédország 2–4 (0–2, 1–1, 1–1)
G: Melesko (34:40 – emberelőnyből, 51:33), ill. D. Sedin (6:40), Alfredsson (9:04 – ee., 59:49), Franzen (29:35)
AZ ÁLLÁS 
1. Svédország 2 2 0 0 0 6–2 4 6
2. Finnország 1 1 0 0 0 5–1 4 3
3. Németország 1 0 0 0 1 0–2 -2 0
4. Fehéroroszország 2 0 0 0 2 3–9 -6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik