utanpotlassport.hu 2019.06.10 10:37 Frissítve: 2019.06.14 14:07

Vízi: nem a vl-döntőn elért 6. hely zavarja Vályi Vandát

Bár a magyar felnőtt női vízilabda-válogatott csak a hatodik helyen végzett a világliga nyolccsapatos budapesti szuperdöntőjében, a 19 éves Vályi Vanda szerint nincs miért aggódniuk a szurkolóknak, még ha saját teljesítményével kapcsolatban rendkívül kritikus is volt.

„Sajnos a tornán mutatott játékunk alapján azt kell, hogy mondjam, tulajdonképpen  most reális ez a hatodik hely. Ettől függetlenül pozitívan látom a dolgokat, és nagyon jó tanulópénznek fogom fel” - nyilatkozta honlapunknak Vályi Vanda.

Leany_junior_Vályi_Vanda_511x365_acf_cropped

A magyarok a csoportkörben előbb a legutóbbi két olimpián és a világbajnokságon győztes amerikaiaktól, majd oroszoktól is kikaptak, míg a kanadaiakat gólzáporos mérkőzésen győzték le. A hollandok elleni negyeddöntőben újra vereséget szenvedett a gárda, ezért csak az 5-8. helyért folytathatta szereplését, ott előbb megverte a kínaiakat, az ausztráloktól viszont kikapott. Utóbbi találkozótól eltekintve elmondható, hogy a gólszerzéssel nem volt problémája a csapatnak, a védekezéssel viszont annál inkább. „Szerintem minden ellenféltől azt kaptuk, amire előzetesen számítottunk, inkább saját magunkat leptük meg azzal, hogy a meccsek közben így leblokkoltunk. Ezeket a kihagyásainkat két-három góllal bosszulták meg rendszeresen, amivel el is mentek ezek a mérkőzések. Most van pár hetünk arra, hogy kiderítsük, mitől lehetett ez, össze kell raknunk a védekezésünket, s első sorban arra kell ügyelnünk, hogy fejben ne lankadjon a figyelem” - fogalmazott a dunaújvárosi játékos, s hozzátette, bizakodó a jövővel kapcsolatban, hiszen válogatottbeli társaiban és benne is megvan a kellő képesség.

„Sokkal jobb helyen is végezhettünk volna, játszhattunk volna ennél szorosabb mérkőzéseket, de egyszerűen elveszett a koncentráció, néha sajnos én sem tudtam maximálisan odafigyelni, ezért próbáltam, amennyire csak tudtam, támadásban kompenzálni. Ugyanakkor az mindenképpen biztató, hogy erővel nagyon jól bírtam ezt a hat mérkőzést, rengeteget voltam a vízben, és egyszer sem kellett azért lecserélni, mert nem kaptam levegőt” - tette hozzá Vályi Vanda, aki egy kisebbfajta rekordot is felállított, ugyanis a hat mérkőzés 24 ráúszásából csak egyetlen egyszer fordult elő, hogy nem ő hozta el a labdát: „Nagyon jó érzés, hogy ezzel azért segíteni tudtam a csapatnak.”

Vályi Vanda már a júliusi kvangdzsui világbajnokságra is előre tekintve azt mondta, ugyan az eredmények mást mutatnak, de a riválisok egyáltalán nem annyival erősebbek, fizikálisan mindegyik ellenfelükkel felvették a versenyt, sokkal inkább a pontosságon múlt a magyar játékának eredményessége.

„Ahhoz, hogy valaki érett, profi sportolóvá, vízilabdázóvá váljon, nemcsak erőnlétileg kell százszázalékos állapotban lenni, hanem mentálisan is a maximumot kell nyújtani az első perctől az utolsóig, mind a harminckét percben. Azt gondolom, röviden ez ennek a tornának a legnagyobb tanulsága” - jelentette ki a fiatal játékos, aki társaihoz hasonlóan most egy hét pihenőt kapott Bíró Attila szövetségi kapitánytól - ugyanakkor ebben az időszakban egyéni edzéseket kell végezniük -, ezt követően pedig folytatódik a felkészülés a világbajnokságra, ahol újra harcba lehet szállni egy olimpiai kvótáért, amelyet most a Duna Arénában győztes amerikaiak zsebeltek be.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.