utanpotlassport.hu 2019.06.10 10:37 Frissítve: 2019.06.14 14:07

Vízi: nem a vl-döntőn elért 6. hely zavarja Vályi Vandát

Bár a magyar felnőtt női vízilabda-válogatott csak a hatodik helyen végzett a világliga nyolccsapatos budapesti szuperdöntőjében, a 19 éves Vályi Vanda szerint nincs miért aggódniuk a szurkolóknak, még ha saját teljesítményével kapcsolatban rendkívül kritikus is volt.

„Sajnos a tornán mutatott játékunk alapján azt kell, hogy mondjam, tulajdonképpen  most reális ez a hatodik hely. Ettől függetlenül pozitívan látom a dolgokat, és nagyon jó tanulópénznek fogom fel” - nyilatkozta honlapunknak Vályi Vanda.

Leany_junior_Vályi_Vanda_511x365_acf_cropped

A magyarok a csoportkörben előbb a legutóbbi két olimpián és a világbajnokságon győztes amerikaiaktól, majd oroszoktól is kikaptak, míg a kanadaiakat gólzáporos mérkőzésen győzték le. A hollandok elleni negyeddöntőben újra vereséget szenvedett a gárda, ezért csak az 5-8. helyért folytathatta szereplését, ott előbb megverte a kínaiakat, az ausztráloktól viszont kikapott. Utóbbi találkozótól eltekintve elmondható, hogy a gólszerzéssel nem volt problémája a csapatnak, a védekezéssel viszont annál inkább. „Szerintem minden ellenféltől azt kaptuk, amire előzetesen számítottunk, inkább saját magunkat leptük meg azzal, hogy a meccsek közben így leblokkoltunk. Ezeket a kihagyásainkat két-három góllal bosszulták meg rendszeresen, amivel el is mentek ezek a mérkőzések. Most van pár hetünk arra, hogy kiderítsük, mitől lehetett ez, össze kell raknunk a védekezésünket, s első sorban arra kell ügyelnünk, hogy fejben ne lankadjon a figyelem” - fogalmazott a dunaújvárosi játékos, s hozzátette, bizakodó a jövővel kapcsolatban, hiszen válogatottbeli társaiban és benne is megvan a kellő képesség.

„Sokkal jobb helyen is végezhettünk volna, játszhattunk volna ennél szorosabb mérkőzéseket, de egyszerűen elveszett a koncentráció, néha sajnos én sem tudtam maximálisan odafigyelni, ezért próbáltam, amennyire csak tudtam, támadásban kompenzálni. Ugyanakkor az mindenképpen biztató, hogy erővel nagyon jól bírtam ezt a hat mérkőzést, rengeteget voltam a vízben, és egyszer sem kellett azért lecserélni, mert nem kaptam levegőt” - tette hozzá Vályi Vanda, aki egy kisebbfajta rekordot is felállított, ugyanis a hat mérkőzés 24 ráúszásából csak egyetlen egyszer fordult elő, hogy nem ő hozta el a labdát: „Nagyon jó érzés, hogy ezzel azért segíteni tudtam a csapatnak.”

Vályi Vanda már a júliusi kvangdzsui világbajnokságra is előre tekintve azt mondta, ugyan az eredmények mást mutatnak, de a riválisok egyáltalán nem annyival erősebbek, fizikálisan mindegyik ellenfelükkel felvették a versenyt, sokkal inkább a pontosságon múlt a magyar játékának eredményessége.

„Ahhoz, hogy valaki érett, profi sportolóvá, vízilabdázóvá váljon, nemcsak erőnlétileg kell százszázalékos állapotban lenni, hanem mentálisan is a maximumot kell nyújtani az első perctől az utolsóig, mind a harminckét percben. Azt gondolom, röviden ez ennek a tornának a legnagyobb tanulsága” - jelentette ki a fiatal játékos, aki társaihoz hasonlóan most egy hét pihenőt kapott Bíró Attila szövetségi kapitánytól - ugyanakkor ebben az időszakban egyéni edzéseket kell végezniük -, ezt követően pedig folytatódik a felkészülés a világbajnokságra, ahol újra harcba lehet szállni egy olimpiai kvótáért, amelyet most a Duna Arénában győztes amerikaiak zsebeltek be.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.  

2019.06.01 05:48:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A decemberi U20-as vb-n parádézott, felgyorsult a világ talán legerősebb juniorbajnokságának szintjére, és jövőre már a felnőttválogatottban bizonyítana. Az év ifjúsági korú magyar jégkorongozójának választott, az USHL-es Madison Capitols gárdájában edződő Papp Kristóffal beszélgettünk.