utanpotlassport.hu 2019.04.25 16:22 Frissítve: 2019.04.25 16:24

Vízilabda: túl az első edzésen az U18-as leányválogatottal Varga Tamás

Megtartotta első edzéseit Varga Tamás, az U18-es leány vízilabda-válogatott újonnan kinevezett vezetőedzője. A március végén még az U15-ös fiúválogatottat az Európa-bajnokságra vezető kétszeres olimpiai bajnokra jó benyomást tett az új csapata.

egrivizilabda

Az új kapitány már az első edzésen felhívta a figyelmet a csapategység fontosságára (képünk illusztráció)  •  Forrás: egrivizilabda.hu

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu Majdnem mindenki jelen volt a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában, akit Varga Tamás, az U18-as leány vízilabda-válogatott kapitánya meghívott az első, szerdai edzésnapra. Akik hiányoztak, azok is igazoltan tették, hiszen vagy külföldön tartózkodnak, vagy betegséggel küzdenek. Az edzések az ismerkedés jegyében teltek, de a csapat mérkőzést is játszott a 2002-es válogatott ellen, és jó benyomást tett a mesterre.

„Mindenki nagyon hajtott – szögezi le a kapitány. – Elsősorban az egyéni képességekre és az improvizatív játékra voltam kíváncsi. Szerencsére, a lányok mozgásaiból már az első napon rengeteg információhoz jutottam. Az a legfontosabb, hogy motivált a társaság, a játékosok odatették magukat, a meccsen pedig örültek egymás góljának. Annak ellenére, hogy nemzetközi szinten még nem térképeztem fel a hasonló korosztályú együtteseket, az a megérzésem, hogy nagyon jó a csapatunk. Figyeltek arra, amit kértem, hatékonyan igyekeztek megcsinálni a feladatokat, nem tudok egyetlen negatívumot sem mondani.”

Varga Tamás a nap folyamán egyedül az összhangot hiányolta, de hozzátette: ez ilyenkor teljesen normális, hiszen több klubból érkeztek a lányok, és egyébként sem a taktikai elemek gyakorlására volt hegyezve az első alkalom. Azt viszont máris leszögezi, hogy csak az maradhat a válogatott tagja, aki előtérbe helyezi az együttes érdekeket.

„Az én alapelvem úgy működik, hogy csapatként játszunk. Lehet bárki óriási tehetség, képzelheti magát nélkülözhetetlen sztárjátékosnak, ha nem képes beállni a sorba, akkor nálam nincs helye a válogatottban. A csapat érdeke a legfontosabb.”

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".