Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.09.06 21:59 Frissítve: 2019.09.09 15:29

Vízilabda: kilencedik a magyar csapat az U17-es leány Eb-n

Győzelemmel (és 9. hellyel) búcsúzott a magyar U17-es leány vízilabda-válogatott a görögországi Voloszban zajló korosztályos kontinensviadalon; Zantleitner Krisztina és Varga Tamás tanítványai 12–10-re nyertek Izrael ellen.

Mivel szerdán Szlovákia ellen meglepő vereséget szenvedett a Varga Tamás és Zantleitner Krisztina vezette magyar U17-es leányválogatott a Voloszban zajló Európa-bajnokságon, legfeljebb a 9. helyért küzdhetett. Ehhez csütörtökön megtette az első lépést: Nagy-Britanniát magabiztosan, 12–3-ra verte. Pénteken pedig a szintén nem bombaerős Izrael következett.

A magyar U17-es lányok 9. helyen végeztek Voloszban Forrás: waterpolo.hu

A magyar U17-es lányok 9. helyen végeztek Voloszban  •  Forrás: waterpolo.hu

A magyar lányok kissé beragadtak a mérkőzés elején. Hagyján, hogy az ellenfél szerzett vezetést, de a mieink először Zantleitner Noémi révén találtak be három és fél perccel az első negyed végét jelző dudaszó előtt. A nehézkes kezdés ellenére már az első etap végén előnyben voltak, hiszen Alaksza Dóra gólra váltotta a javunkra megítélt emberelőnyös szituációt (2–1).

A folytatásban igazi gólparádét rendeztek a csapatok, a kapusok nem álltak a helyzet magaslatán. A magyar lányok közül Zantleitner és Pőcze Panna is duplázott a negyedben, igaz, az izraeli Mirjam Bogacsenko ugyanezt elmondhatta (7–4).

A harmadik játékrészben fontosnak bizonyult, hogy a mieink visszavegyék az irányítást, és ne hagyják az ellenfelet vérszagot kapni. Nos, ez nem sikerült valami fényesen, mert hiába dobott gólt Pőcze és Somogyvári Lili is, a már emlegetett Bogacsenko ellen nem akadt gyógyszere a magyar védelemnek, a játékos egymaga 7 gólt vágott a mérkőzésen, amivel természetesen senki sem tudta felvenni a versenyt. Ám egy fecske nem csinál nyarat, a magyar csapat noha elvesztette a harmadik negyedet, még mindig kétgólos előnyből várhatta az utolsó nyolc percet. A mérkőzés végét még egyszer megnyomta mindkét együttes, de a magyarok többek között a négy gólig jutó Pőcze Panna révén megtartották a sovány előnyt, vagyis megnyerték a mérkőzést és vele együtt a 9. helyet.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG)
A 9. helyért
Magyarország-Izrael 12-10 (2-1, 5-3, 2-3, 3-3)
A magyar csapat gólszerzői:
Pőcze 4, Zantleitner 3, Alaksza 2, Somogyvári 2, Forgács 1.
Az Eb-csapat
Kapusok: Magyari Sára, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Alaksza Dóra, Borsi Ilona, Dávid Cila, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Forgács Lili, Megyesi Laura, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Somogyvári Lili, Sümegi Nóra, Szabó Nikolett, Zantleitner Noémi
Edzők: Zantleitner Krisztina, Varga Tamás

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.